Британският посланик си го отнесе заради гей парада

Уилямс подкрепил събитието, Расате му казал "да си гледа работата"
22 юни 2009 12:34,
278
Британският посланик си го отнесе заради гей парада
Стив Уилямс. Снимка: Булфото

Стив Уилямс, посланик на Великобритания в България, отнесе критики заради изразената си подкрепа към предстоящия гей парад в София, писа британският вестник The Telegraph.

На парада миналата година, който се проведе по същото време, българската столица стана арена на кървави сблъсъци между участниците в парада и националисти, се казва в статията.

„Отбелязването на различието няма за цел да подчертае някакъв определен начин на живот. Смисълът му е да толерира уважение за фундаментални човешки права.

Става въпрос за най-съществените европейски демократични ценности“, гласи съобщението на Уилямс към организаторите на парада.

Един от дясноцентристките лидери обаче осъди намесата на посолството в неща, които засягат само държавата, и атакува лично посланик Уилямс, който е женен и има три деца.

Да си гледа работата и работата на неговата страна“, е заявил Боян Расате, лидер на Български национален съюз (БНС).

Още по темата
29 юни 2008 08:50
71
„Той няма право да казва на българите как да живеят в България.

Европа се управлява от хомосексуалисти отдавна. Не ни интересува как живеят те, но не искаме да ни налагат извратените си ценности“, е заявил още Расате, цитиран от The Telegraph.

Рик Тод, британският посланик в Полша, предизвика подобни критики миналата седмица, след като публично подкрепи подобед парад там.

Полският омбудсман по въпросите за гражданските права предупреди посланика, че е „надвишил правомощията си“. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
279
0
 
0
 
! Отговори
сър гочу преди 14 години
Като ти харесва европата,какво чакаш бе,*** сбъркан!?Хващай пътя и дотам!Тук е България!Имам приятели обратни,умни и деликатни хора,които считат,че подобни паради са излишни и опасни!И изключително ГЛУПАВИ КАТО ИДЕЯ!И считат,че някой злоупотребява с тях по ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИЧИНИ!Е,за това става дума!Така че,извади си главата изотзадзе и почни да мислиш!
278
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Брат ти, най-добрият ти приятел, братовчед ти,колегата ти, съученикът ти,синът ти...може да е гей. Внимавай кого МРАЗИШ. Може да е някой, когото ОБИЧАШ!
277
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Азис и Дуков и Минчев няма да ходят на парада.А,ти?
276
0
 
0
 
! Отговори
Ту преди 14 години
Това къде си го видял на прайда някой да се държи за оная си работа....че аз само си спомням бомби, подстрекации към насилия от "правовите хора" и опит да се осакатят невинни хора, които не искат да бъдат дискриминирани и са решили да си искат права като на всеки 1 "нормален" гражданин. Много грешно масово се съди за гейовете с кой спят, а не какви са като хора. Жалко, че Азис и Дуков и Минчев вредят на всички нас , останалите нормални хора граждани с друга ориентация.
275
0
 
0
 
! Отговори
дуче Михо преди 14 години
Не си мислете ***,че света се е променил и че може да правите каквото си искате в Бг - няма да го бъде!!!Елате на парада да парадирате педерастщината си и след време ще ви стрием като дървеници!Не знам каква Европа или Амерка ви е омаяла сбърканите тикви,българина не толерира педерасията,гейове прости и рано или късно всеки плаща..,
274
0
 
0
 
! Отговори
Кирил Софииски преди 14 години
Ама и тоя ли е гей??!! Пък може нали е англичанин , те повечето са Гейове! Абе гейове , направо са си чисти ***!
273
0
 
0
 
! Отговори
Bob преди 14 години
Арееее... Бегом към Иран... :)))
272
0
 
0
 
! Отговори
ZARSTVO BALGARIA преди 14 години
KRADLIVA REPUBLIKA-v nasheto Balgarsko Zarstvo,koeto e Istinskata Balgarska darzava e imalo Red i Zakoni predi vsichko.Zatova i ZAR FERDINAND ne e mozel dori da ima zemi,kogato horata ne sa iskali da prodavat.Zatova i imotite na ZARA sa ot mnozestvo otdelni aktove na pokupka,kadeto ZAR FERDINAND e plastal v zlato.1 zlaten Lev v ZARSTVO BALGARIA=1 zl.fr.Frank.Knaz Ferdinand idva v Knazestvo Balgaria s parite na maika si Knaginia KLEMENTINA,50 miliona zlatni Franka=50 tona zlato,vlozeni v Knaz.BG.
271
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ех ,Мъже,мъже!!!!Защо не защитавате жените си,децата си,домовете си,живота си,а само се ръчкате по чатове и блогове?Слабият пол,децата са жертви на цялото това безумие!Наистина куче дето лае -не хапе!
270
0
 
0
 
! Отговори
Один преди 14 години
Погледнете само каква мека китка има този посланник! А на тебе Иво, *** дръглив, магаре да ти го начука!
269
0
 
0
 
! Отговори
Bob преди 14 години
КАЗАХ ВИ, АКО НЕ ВИ ХАРЕСВА В ЕВРОПА, ЕЙ ГО НА ОРИЕНТА... БЕГАЙТЕ ТАМ... НЕ ВИ ЗАДЪРЖАМЕ ТУК... :)
268
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ФУНДАМЕНТАЛНО ЧОВЕШКО ПРАВО Е ДА СЕ ГАРАНТИРА СПОКОЙСТВИТО НА ГРАЖДАНИТЕ! А ТЕЗИ ХВАЩАТ ДЕЦА ЗА ЧУРКИТЕ И ИМ РАЗБИВАТ ЖИВОТА И ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО! НА ЧИЯ СТРАНА Е ПОСЛАННИКА НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ?
267
0
 
0
 
! Отговори
бг преди 14 години
От тая ***, турцизация и *** в тая държава няма въздух.Давайте да оставим страната на ***,башибозука и на *** и да търсим нормален живот в чужбина.Как не направиха нещо полезно за хората.Избиваме се по магистралите,деца убиват деца,ядем ***,лекуват ни бездарници,живеем като скотове........за *** мислим и за бездомни кучета.....ц , ц, ц, ...майка му д..ба
266
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Отворете си очите и вижте кой пропагандира в България хомосексуализма? Британски посланик, американски посланик, холандски посланик. Представителите на тези държави, в които сексуалната извратеност е превърната в норма, а привържениците на нормалното са в глуха защита. Само погледнете Англия на какво е заприличала - населението е деградирало до такава степен, че не можеш въобще да познаеш, че този народ някога е бил християнски. Да не говорим пък за Холандия! И тези ще ми казват как да живея!
265
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 14 години
Ако са останали мислещи българи, те трябва да си зададат въпроса: Толкова ли се свършиха българските традиции, че е необходимо да създаваме нови? Огледайте се кой и защо насърчава това! Трябва да си абсолютен *** или наивник, ако смяташ, че това с *** е безобидно и е някаква фриволна ексцентричност на група подтиснати и много интересни хора! Който има глава на раменете - да мисли!
264
0
 
0
 
! Отговори
антипедалист преди 14 години
Стига сте плюли по Расате!Може да е всякакъв,но е точен!*** ***,***...
263
0
 
0
 
! Отговори
the inosent преди 14 години
0 %ot jivite sa6testva v prirodata sa homoseksualni.tova e taka i pri horata.6te trjbva da priemem tozi fakt i da prestanem da se diskriminirame edin drug.SA6TOTO VAJI I ZA KONFESIITE.OTRI4ANETO NE POMAGA .TOVA NE E POVOD DA MRAZITE. hristiani i budisti i hinduisti.tova IZOB6TO NE E POVOD DA SE OTRI4ATE OT BOLGARSKOTO SI POTEKLO.A VSI4KO DRUGO E OT LUKAVIA.omrazata ne e re6enie.
262
0
 
1
 
! Отговори
пазете се от педалит преди 14 години
Пазете се от хората с педалско мислене,обратните не ни заплашват!!!
261
0
 
0
 
! Отговори
Bob преди 14 години
На когото не му харесва в Европа, да напуска и да си ходи в Ориента... Никой не го задържа тук... Но ако иска да остане, е длъжен и трябва да спазва цивилизованите норми на толерантност и разбиране към различните... :)
260
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Расате, а ти защо не си гледаш работата ами се вреш където ти падне, Стив Уилямс е прав и аз го подкрепям