Луксът в център "Масларова" - 250 стаи за 19 млн.лв.

Тук са и прословутите инфотабелки, поръчани за 35 бона
12 авг 2009 19:30,
145

Красиво окосени и осветени алеи водят към центъра на Масларова. Снимка: БГНЕС

 

Проверяваният от прокуратурата комплекс за социални услуги в Стара Загора се оказа 5-етажен, разполагащ с 250 стаи и лукс обзавеждане.

Изграденият от Масларова център за 19 млн. лв. стана медиен хит през последните две седмици, след като периодично разследващите пускаха сводки за това кое колко струва и как е градено.

Според строители дори в годините на строителен бум и високи цени 19 милиона лева за такава сграда е прекалено голяма сума.

При примерна цена от 1000 лева на квадратен метър за ново строителство сградата би излязла най-много около 7 милиона.

Златният за данъкоплатците център се оказа част от съмнителна схема, разиграна с участието на фирми, свързани със бившата социална министърка.

Още по темата

Фирмата, спечелила търга за реконструкцията на сградата - "Стара Загора 2007", е свързана косвено със съпруга на Масларова Антон.

След кратка разходка, която замайва с прескъпо обзавеждане, човек се натъква и на прословутите вече табелки, за които са дадени над 35 хиляди лева.

На входа и на всеки от етажите има от тях.

До кабинетите пък са монтирани с имената на съответното длъжностно лице, а над вратите има такива с номера на стаята.

Рекламните табелки са различни като размер - от 2 метра големите до 30 сантиметра по-малките.

Всички те са от плексиглас, а отгоре са покрити с алуминиево фолио.

Договорът за изработката им е сключен на 7 юли между министерството и "Арайз" ООД.

А иначе самата сграда бе осветена на 25 май от поп, прекъсван от гръмките слова на Масларова:

"Центърът за комплексни социални услуги е вече факт и искрено се надявам, че този пример, този пилотен проект, ще бъде много заразителен. Следващата ни стъпка и поглед е насочен към Варна", каза тогава тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
0
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 14 години
ЩО МИ СЕ СТРУВА ЧЕ ЩЕ ИМ СЕ РАЗМИНЕ ВСИЧКО И СЛЕД МЕСЕЦ ВСИЧКИ ЩЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ И ЗА МАСЛАРОВА И ЗА ДОГАН И ТЕ ИМЕННО НА ТОВА РАЗЧИТАТ ЗАЩОТО ПР. С-*** Е *** И ДАНО ЧАС ПО СКОРО НЯКОИ ГО ПРОУМЕЕ
129
0
 
0
 
! Отговори
do 128 преди 14 години
ne ne spokoino moje da postroish hotel za 19 mln lv
128
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Аз, за19 милиона две такива ще и построя и за мен ще остане!
127
0
 
0
 
! Отговори
коко преди 14 години
Сергей трябваше да спре Масларова да харчи пари за простотии.Трябваше чинията на Бузлуджа да се ремонтира .Там щяха да се съберат всички червени туркофили и крадливи соцмошеници.Оставаше само да се постави охрана и пандиза готов.Така всички щяха да са доволни и сега нямаше да се сърдят на тази проста *** Масларова.
126
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
АБЕ ТЯ ГОСПОЖАТА КАЗА,ЧЕ НЕ ЗНАЕЛА КАКВО ОЗНАЧАВА БЕНТЛИ. СИГУРНО НЕ Е ХОДИЛА И В КУБА НА ПОЧИВКА ЗИМАТА И МОЖЕ БИ АНТОН МАСЛАРОВ НЕ И Е СЪПРУГ.ХАХАХХА
125
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
мани мани,то и фолиото е поскъпнало доста.МИЖИТУРКИ
124
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
БРЕЙ, МНОГО ПОСКЪПНАЛ ПЛЕКСИГЛАСА?!
123
0
 
0
 
! Отговори
мала преди 14 години
*** ***! Да я тикнат в затвора с все Доган, Сергей и компания!!
122
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе, президента що спи, а не закичи тези дето са убили Чората с по един орден "Стара планина"?Кмета на Благоевград и той дреме, ми кръсти им по една улица бе брат и ги направи почетни граждани.Просветния министър и той да не си гони мухи по ***, а да ги включи за изучаване в средните училища...Те са наша гордост - национални гИрои!Хвала и на майките им дето са ги родили.Е ба ти държавата.Има утрепан човек и вместо да си носят отговорността,почват полемики ама къв бил тоя дето го утрепали.
121
0
 
0
 
! Отговори
bulgar преди 14 години
Otskoro sym v Copenhagen, no dosega sym vidial samo edno ferrari i dve Porshe-ta. Tuk horata karat po-evtinii koli ot BG. Zaradi visokite ceni i taxi,no niamat dupki po pytishtata i paziat prirodata. Pravete mu smetka kakvi sme kato mantalitet bg-tata. Prazni djobove-skypi koli. Korteja na princesata se systoeshe samo ot edno AUDI W12 i dvama bodigardi. Malko hora razbraha, che pristiga princesata na Danmark na obshtestveno miasto. Kakvo li shte e ako idvat nashite selski keleshi-ministrite ni.
120
0
 
0
 
! Отговори
temp1e преди 14 години
Kak da kara bentley, gospozhata ?
119
0
 
0
 
! Отговори
AL Fonsito преди 14 години
Ами виж сега значи,и на арабски шейх да се прави тая *** ремонта на цялата сграда не би могъл да струва повече от 4-5 милиона което е наистина много като се има предвид ремонт,сметни си колко пари са останали,не ти ли е гадно че ни се подиграват с тия цифри.Има кой да му направи ревизия и на Бойко но цените са такива защото предишното правителство остави часниците сами д,а определят колко,за да могат необезпокоявани да ограбят фонд пътна инфраструктура,но и тоя проблем ще се отстрани ;)
118
0
 
0
 
! Отговори
Бай Колю преди 14 години
Не знам, аз не разбирам, не съм строител! Но 2000 и нещо за квадратен метър сграда ми звучи също толкова нелепо, като близо 600 за един метър асфалт! Ако има някой професионалист, да каже колко излиза нормално! Мисълта ми беше, че въпреки кражбите, каквито безспорно има, има една нормално и удобна за всички сграда, пък ние си предпочитаме, да ни обслужват в бараки и в мизерия!
117
0
 
1
 
! Отговори
AL Fonsito преди 14 години
Абе човек с 19 милиона щеше да ремонтира всички административни сгради в Загора и региона че и за ремонт на автопарка щеше да остане,па дори и нейния пай щеше да си вземе.Как може такова нещо бе,я помисли малко кви са тия пари бе човек,относно Б.Борисов,щом го казва колко е отсечката и сумата значи явно няма какво да крие,поне влага по голяма част от средствата по предназначение.
116
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
така се купува Бентли...чудно как не си е купила и самолет,мааидейба и пачата противна
115
0
 
0
 
! Отговори
Бай Колю преди 14 години
Че са крали комунистите, спор няма! Само не разбирам, защо всички мрънкат срещу добре ремонтираната сграда?! Ако беше някой коптор, сигурно най големите критици, първи щяха да ревнат, как майките и бащите им ходели в мизерия! Иначе, намерих нещо интересно за БББ вижте, един МЕТЪР шосе излиза 575,54 лв! Дали пък не е много и това, дали пък не е пощипнал и БББ?! Като се хвърлат, ей така, някакви цени в порстранството, винаги има съмнения! Министър-председателят присъства на откриването на ремонтирания столичен булевард Симеоновско шосе. Преасфалтираният участък от бул. Г.М Димитров до Околовръстния път е 2780 м. Ремонтът струва над 1,6 млн. лв.
114
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
19 милиона за сграда като се има предвид че тази сграда ще бъде ползвана от хора които отиват там за да получат 120лв. социална помощ какво ли ще си мислят горките хора ,как ли ще се изхранят цял месец със 120лв.
113
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Уважаеми сънародници, тук се е крадяло много на едро. Да открадне 10 милиона. И за какво и са на Масларова толкова пари. Да не мислите, че само това е взела. А пенсионерите, които уж, ходиха на море миналата есен. Колко са били, на каква цена са почивали и колко била определената сума за това?????
112
0
 
0
 
! Отговори
ОХ преди 14 години
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ДАНЪКОПЛАТЦИ! Лошото е, че нищо няма да и направят както на нея така и на другите. Може и в чужбина да си забегне да си харчи откраднатото. Такива си "връзват гащите" още в началото.
111
0
 
0
 
! Отговори
57 преди 14 години
Предлатам да гласуваме да и дадат възможност на Масларката да ремонтира женския затвор в Сливен. Да я командироваме там за 10-15 години, да има достатъчно време да огледа сградата и обмисли на спокойствие сметките за там.