Луксът в център "Масларова" - 250 стаи за 19 млн.лв.

Тук са и прословутите инфотабелки, поръчани за 35 бона
12 авг 2009 19:30,
145

И прословутите табели за 35 бона. Снимка: БГНЕС

 

Проверяваният от прокуратурата комплекс за социални услуги в Стара Загора се оказа 5-етажен, разполагащ с 250 стаи и лукс обзавеждане.

Изграденият от Масларова център за 19 млн. лв. стана медиен хит през последните две седмици, след като периодично разследващите пускаха сводки за това кое колко струва и как е градено.

Според строители дори в годините на строителен бум и високи цени 19 милиона лева за такава сграда е прекалено голяма сума.

При примерна цена от 1000 лева на квадратен метър за ново строителство сградата би излязла най-много около 7 милиона.

Златният за данъкоплатците център се оказа част от съмнителна схема, разиграна с участието на фирми, свързани със бившата социална министърка.

Още по темата

Фирмата, спечелила търга за реконструкцията на сградата - "Стара Загора 2007", е свързана косвено със съпруга на Масларова Антон.

След кратка разходка, която замайва с прескъпо обзавеждане, човек се натъква и на прословутите вече табелки, за които са дадени над 35 хиляди лева.

На входа и на всеки от етажите има от тях.

До кабинетите пък са монтирани с имената на съответното длъжностно лице, а над вратите има такива с номера на стаята.

Рекламните табелки са различни като размер - от 2 метра големите до 30 сантиметра по-малките.

Всички те са от плексиглас, а отгоре са покрити с алуминиево фолио.

Договорът за изработката им е сключен на 7 юли между министерството и "Арайз" ООД.

А иначе самата сграда бе осветена на 25 май от поп, прекъсван от гръмките слова на Масларова:

"Центърът за комплексни социални услуги е вече факт и искрено се надявам, че този пример, този пилотен проект, ще бъде много заразителен. Следващата ни стъпка и поглед е насочен към Варна", каза тогава тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
0
 
! Отговори
Масларова преди 14 години
Доган не може да подтисне провинциалното в себе си. Кесонна болест. Странностите на съдбата са изстреляли делиорманското турче на шеметни висоти. Да бяха други обстоятелства, днес Доган щеше да е най-много завеждащ чителище някъде около Исперих, с протрито сако и изпадали от липса на пари зъби. А сега се е качил толкова високо, че съзнанието е замъглено. И прави това, което останалите политиция по цял свят не правят: да говори в прав текст за намеренията си и да позволява името му да се свъзрва с фирми или нечувано! да е разкрита схема за някакв негово финансиране, различна от заплата му на депутат.Политиците по цял свят си имат легенда, която упорито поддържат: не ги интересуват парите, много обичат народа си и правят всичко за общото благо, безкористни са във всичко. И само повярвалият в своята безнаказаност Доган си позволява да откровеничи.Същите мисли обезмат и наялата се въшка, миг преди тя да реши да излезе на челото и да се поразходи там.
149
1
 
0
 
! Отговори
критика преди 14 години
1000 лева/кв.м. за ново строителство, но направете уточнението, че помещенията се предават на шпакловка и замазка, без финишни покрития, оборудване и обзавеждане! Иначе, че каката е крала, това е повече от ясно! Както е ясно, че ГРБЕРИТЕ също крадат!!!Единственото спасение за българите е странството......
148
5
 
0
 
! Отговори
ЩЩЩЩЩ преди 14 години
КОТЕТО КАТО НЕ СТИГНЕ МЛЯКОТО, КАЗВАЛО "КИСЕЛО Е" .... ХА ДОКАЖИ СЕ ББ , ТИ И ТОЛКОВА НЕМОЖЕШ. ОТ 1 ГОДИНА ПЛЮЕШ, А НЕ СМЕ ВИДЕЛИ НИЩО ПОСТРОЕНО ОТ ТЕБ. ЕДНО ДРЪВЧЕ НЕ СИ ЗАСЯЛ А МИ ГОВОРИ ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА...........МАХАЙ СЕ ПОЖАРНИКАРЮ ПОНЕ ПОВЕЧЕ ДА НЕ ТЕ ПЛЮЯТ
147
0
 
0
 
! Отговори
zz преди 14 години
Мазнисларов, вземи да пишеш по четливо , а ?
146
1
 
0
 
! Отговори
MAZNISLAROVA преди 14 години
GOTINKO E VATRE KVO XAXAAX KAKVO 6E I NAPRAVAT NA MAZNISLAROVA NI6TO IMA SI JENI4KATA 5 MILIONA EVRO NA BALAKA MU E DALA 1 MILION I KVO TOLKO TQ E SILA MO6NA FINANSOVO 6E GI PLATI SI4KITE TAM SADII4ETA PROKUROR4ETA RAZBERETE GI I TQX I NA TQX IM SE KARA MIERCIEDES XAXAXAXAXA LUSKA E SUPER HUBAVO NE6TO HAWAI OSTROVI KOI NE ISKA DA MU UBAVO A?
145
0
 
1
 
! Отговори
Гош преди 14 години
А дознателите пишат на мшини
144
1
 
1
 
! Отговори
Грамотен преди 14 години
Никъде не се уточнява застроената и полезната площ на сградата - то мй половин БГ започна да разбира от строителство и архитектура ...." ....според строители.......19 мл.за такава сграда са мног..."Кои са тези строители и какви дипломи имат?Май само глупости си говорите
143
0
 
0
 
! Отговори
информатор преди 14 години
Защо ми се струва, че съм го чувала това име Венцислав Драганов по морето- в Лозенец?
142
0
 
0
 
! Отговори
погнусена преди 14 години
Мисля, че е от Якоруда. Ако това е вярно, да не повярваш, че тая жена докато е станала някоя някога си/нейния възход не е от вчера/ е вършила естествените си нужди зиме и лете навън, на двора, клекнала,в селсия студ без течаща вода!
141
0
 
6
 
! Отговори
Будала преди 14 години
19 милиона делено на 250 е равно на 76000 лв. за една стая. Браво на тази помия.На фона на цялата мизерия на българина.Това е 100% схема за намазване филийката на масларова-не заслужава да й пиша името с главна буква.Тази не заслужава да е социален министър.Да й се отнеме всичко в полза на държавата,да я оставят на нулата и на тази възраст да я пратят на борсата.Само тогава ще разбере правилната линия на политиката на партията си!
140
0
 
3
 
! Отговори
amonra преди 14 години
Смятааааай.... полицаите убили наркобоса Чората и лежат в панделата.... егати държавицата .NO COMENT
139
7
 
0
 
! Отговори
комунист преди 14 години
МАСЛАРОВА - ПРЕЗИДЕНТ ! Една свястна жена да има и те да я оплюят.Всичко това е инсценировка на недодялани капиталисти.Ура другари! Утре започва нашият конгрес !
138
0
 
2
 
! Отговори
sokol преди 14 години
Знаем,че не от скоро България тъне в мизерия,знаем че социалната министърка е правила ,каквото си поиска с отпуснатите и средства.А къде аджаба е бил контрола,никъде,никъде в държавата.Затова 20 год. ходим и тъпчем в буклука и в мизерията от такива ,като тази г-жа,на която не искам да споменавам името.Която както казва народа е крала ,като за последно ,да от утре за нея настъпва свършека на света,язък няма къде да си похарчи "открадените пари от народа".А докога ще крадете господа и от кои ?
137
0
 
0
 
! Отговори
Radost преди 14 години
Сградата може да е хубава,но как може да се вложат толкова пари в нея докато домът за хора с физически увреждания е в укаяно състояние,а и не само той?!?На тая жена ли казвате социален министър,за да си такъв трябва да имаш сърце-огромно сърце!
136
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Престанете да пишете простотии,защо не погледните реално на нещата. Каква беше сградата, порутена и свърталище на наркомани. Нима вие не искате да бъдете обслужвани в сграда придобила европейски облик.
135
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Много обичам да чета безсъдържателни и жлъчни коментари от вечно недоволни и търсещи обект - заместител на тяхната некадърност форумни драскачи.Едни подобни изказвания винаги звучат по-сериозно, подплатени от доказателства а не представени под формата на градски легенди.
134
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Жената не е страшна а е симпатична. Що се отнася до сградата е много, много красива и достъпна за всеки.
133
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Върнете си ни парите *** !!!
132
0
 
1
 
! Отговори
ЗАТВОР преди 14 години
МАСЛАРОВА, ПИКАЕЩАТА *** РУМЕН ПЕТКОВ, ГЕЯ, БЕЯ И ЕДНА ДУЗИНА ПОДОБНИ АНТИБЪЛГАРИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ВКАРАНИ ДО ЖИВОТ В ЗАТВОРА ЗА ОГРОМНИТЕ СИ БЕЗКРАЙНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!
131
0
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 14 години
Ей тая жена е страшна! Браво! Пък вие тук си проветрявайте празните мозъци.А познайте кога ще и се наложи да отговаря за тези своеволия!