Братя учредяват мюсюлманска партия в село Славяново

"Мюсюлмански демократичен съюз" ще защитава малцинствата
26 сеп 2009 10:00,
445
Братя учредяват мюсюлманска партия в село Славяново
Паметникът, издигнат от братята Али и Юзеир Юзеирови. Снимка: БГНЕС

Партия “Мюсюлмански демократичен съюз” ще бъде учредена днес в поповското село Славяново.

Нейни инициатори са братята Али и Юзеир Юзеирови, които регистрираха и скандалното сдружение “Български червен полумесец”.

Двамата издигнаха и паметник, наречен на Незнайния войн и онези, които са пролели кръвта си по българските земи.

Юзеирови вече са събрали 680 подписа за създаването на партията.

В събота трябва да се проведе учредителното събрание и да се избере ръководство, което да придвижи регистрацията.

Още по темата

Събранието е насрочено за 14 ч на мегдана до джамията и клуба за приятелство, пише вестник "Труд".

Очаква се там да се съберат към 800 учредители от Търговищко, Разградско, Шуменско, Сливенско.

Партията ще се бори да защитава правата на малцинствата, защото ДПС не го правела, твърдят двамата братя.

“Знаем, че страхът е голям и се притесняваме някой, пратен нарочно, да не създаде напрежение и конфликти по време на събранието. Ако полицията не ни охранява адекватно, може да има провокации и да се наложи да дойдат катафалките, защото всичко може да се случи”, коментира Али Юзеиров.

На обвиненията, че създават противоконституционна партия на религиозна основа, те отвръщат с въпрос: Как е бил регистриран Християндемократическият съюз?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
303
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не е малко чудо... Тази наглост е достатъчно основание за да се търси отговорност..Как така ще вдигаш паметник на турския войн и улици площади искал да има.Покажете се още сега да ви видим за да не ви търсим после нещастно племе увредено.
302
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
*** работа
301
0
 
0
 
! Отговори
Чичо Живко преди 14 години
Тия *** се организират за да съдят България по международните съдилища. Нямя ли кой да ги спре в зародиш.Тия трябва да изчакат първо Саудитска Арабия да признае христианска политическа партия.
300
0
 
0
 
! Отговори
бай хуй преди 14 години
хахаха, тази партия е на Доган! Ако не беше негова, щеше да я срине! Откъде имат пари, тия? Доган иска алтернатива на ДПС, след провала на изборите...
299
0
 
0
 
! Отговори
ERZ преди 14 години
zalata rabota e che Evropa pooshtri vsichkite tezi etnicheski konflikti vmesto da se protivopostavi tia gi podkrepi priimer kosovo vapreki predoprejdenieto na russia za posledovatelni etnicheski konflikti tova e neizbejno i poglednete kakvi politizi ima balgaria priznaxa kosovo prodajnizite ako stane voina da si zashitavat granizite zapada. Neka da ostavim islama da stigne granizite im zashoto vinagi she izpolzvat etnicheskata karta da ni machkat .
298
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Браво на братята. Добре правят. Некагаргите да грачат и да се пукнат от яд. Само ДПС, Ахмед Доган президент, Волен Сидеров премиер.
297
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
чудо голямо, Тъпун и Малчо събрали банда ***, които се чувстват онеправдани и създават партия в село Долно Нанагорнище. Абсурдно е такава 'партия' да стигне до избори или не дай си Боже в парламента. Векове българи и турци, християни и мюсюлмани са живели заедно на една земя. Тия етническа омраза за мен са медийна и политическа фабрикация.Жалко че някои хора така се надъхват че превъръщат лъжата в истина.Влезте в 21 век, заебете тюрбаните и кръстовете за да живеем добре и заедно
296
0
 
0
 
! Отговори
295 преди 14 години
Омръзна ми да ме управляват и да ми казват как да живея в собствената си страна,а аз искам да живея тук и да отгледам детето си като горд българин, а на когото не му харесва - ВЪН
295
0
 
0
 
! Отговори
295 преди 14 години
Решението на въпроса е много лесно, който се чувства турчин - в Турция и това да се утвърди с закон
294
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
291 - никой няма нищо против тебе и другите като тебе. И по-долу казах, че истинският проблем на тая държава не са турците, а мръсните ***.
293
0
 
0
 
! Отговори
s преди 14 години
до 291 явно ти си бяла лястовица
292
0
 
0
 
! Отговори
zorro преди 14 години
Моля, Ви драги мюсюлмани и всички които се чувстват подтиснати с нарушени права на вероизповеданията и каквото там се сетите, отидете си в Турция, там ще се молите на воля, ще спазвате байряма, няма да има реклами на свинско по телевизията, е малко военните бият като милиционер преди 10, но ще си бъдете в Турция! БЪЛГАРИЯ СИ Е ЗА БЪЛГАРИТЕ И ХРИСТИЯНИТЕ И ТАКАВА ЩЕ СИ ОСТАНЕ!!!
291
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Какъв сакатлък да става, пак ли заплахи, еййй, не разбрахте, че тук са останали турци, които обичат Б-я (такива като мен). Не че не знаем колко по-хубаво е в Т-я, ама пусто - родина си ми е Б-я, тук съм учил, тук съм възпитаван и тук ми е всичкото ... Обичам да дишам бг въздух и такива като теб, дето насаждат омраза, няма да могат да ми отнемат това право. Обичам незевисима Б-я такава, каквато е! Искам само да настигнем поне мъничко турския стандарт и турската икономическа система....Това е!
290
0
 
0
 
! Отговори
nameless преди 14 години
Конституция на Република БългарияЧл. 11. (4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа...Въпросът ми е има ли регистрация в съда новата "партия"???
289
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
имам приятели турци и казват, че всички мразят българските изселници и ако има лесно ще ни ги върнат на секундата ако искаме и в чували, ама няма начин - ще си стоят там немили недраги...
288
0
 
0
 
! Отговори
fesovetevan преди 14 години
до ,,фес''от Б!!!!! А бе да те питам,защо не вземеш да ги поведеш цялата вашата турска *** към турция?Там в началото ви поубиждаха отзад,отпред и после им свикнахте,че ви стана и хубаво!!!Прав ви път !!!Ходете си с отворени очи!ха ха ха!!!!!!!!!!!!!!!!Нещо се напъваш,ама внимавай да не стане сакатлък!!!!!!!!!!!!
287
0
 
0
 
! Отговори
s преди 14 години
до Fes Да прав си Била съм в Турция и съм говорила с много изселници казват същото като теб Но те моля АГИТИРАЙ останалите в България турци да те последват
286
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
а дано и други като тебе те последват
285
0
 
0
 
! Отговори
"FES" ot B преди 14 години
Az sam turk,izselnik,blagodarnosti na fashagata Jivkoff,che ni spasi ot glad i prostotiya,kato ni otvori ochite,ta ni prinudi da izbyagame ot parvobitni i necivilizovani,koito schitat sebe si za Evropeytsi,a Evropa gi schita za nay nizshite grabnachni...
284
0
 
0
 
! Отговори
депутат преди 14 години
Г-н Костов е виновен са всичко това!