Братя учредяват мюсюлманска партия в село Славяново

"Мюсюлмански демократичен съюз" ще защитава малцинствата
26 сеп 2009 10:00,
445
Братя учредяват мюсюлманска партия в село Славяново
Паметникът, издигнат от братята Али и Юзеир Юзеирови. Снимка: БГНЕС

Партия “Мюсюлмански демократичен съюз” ще бъде учредена днес в поповското село Славяново.

Нейни инициатори са братята Али и Юзеир Юзеирови, които регистрираха и скандалното сдружение “Български червен полумесец”.

Двамата издигнаха и паметник, наречен на Незнайния войн и онези, които са пролели кръвта си по българските земи.

Юзеирови вече са събрали 680 подписа за създаването на партията.

В събота трябва да се проведе учредителното събрание и да се избере ръководство, което да придвижи регистрацията.

Още по темата

Събранието е насрочено за 14 ч на мегдана до джамията и клуба за приятелство, пише вестник "Труд".

Очаква се там да се съберат към 800 учредители от Търговищко, Разградско, Шуменско, Сливенско.

Партията ще се бори да защитава правата на малцинствата, защото ДПС не го правела, твърдят двамата братя.

“Знаем, че страхът е голям и се притесняваме някой, пратен нарочно, да не създаде напрежение и конфликти по време на събранието. Ако полицията не ни охранява адекватно, може да има провокации и да се наложи да дойдат катафалките, защото всичко може да се случи”, коментира Али Юзеиров.

На обвиненията, че създават противоконституционна партия на религиозна основа, те отвръщат с въпрос: Как е бил регистриран Християндемократическият съюз?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
323
0
 
0
 
! Отговори
Pancho преди 14 години
But romenge, but mangelas. Nqma turci nqma bulgari, nie romite shte sme badeshtite prezidenti i ministri na maika Bulgaristan. DEVLA ROMENGE !!!
322
0
 
0
 
! Отговори
коко преди 14 години
Няна никаква логика и разумно основание за клониране на ДПС.Само се играе по изпънатите нерви и се злоупотребява с толерантността на българският народ.Кой има интерес и това ли е начинът да се създава напрежение между населението.Видяхме какво успя да направи за около два мандата ДПС.Никой в Б.я няма интерес от това.ГЕРБ се справя отлично със задачите които заедно с другите партии чко работят.Политически нямат никакви шансове,дори да получат позволение.само щеима дотации от държавата.това е цел
321
0
 
0
 
! Отговори
adolf преди 14 години
Ste vi pripomnim bratq i sestri 4lenove na tazi partiika, 4e mojem byrzi4ko da vi pokajem pytq kym jugnata granica - pyk ottatyk ako iskate si pravete kakviti iskate ramazani i bairqmi..........sega e kriza .....vsi4ko stava ............
320
0
 
0
 
! Отговори
88888 преди 14 години
Bulgarite sa si kompleksari ot kadeto i da go pogledne 4ovek, Ot tazi partiq ili tam kakvoto i da e ni6to nqma da izleze samo davat hrana na mediite i glupacite da djafkat ha.ha.ha.!!!!!
319
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ахмед *** дерижира всичко иска големи размирици за да ни докаже че без него неможем да удържим мира и очаква да му се молим да оправя положението но не е познал защото е *** *** това ще му коства главата!!!
318
0
 
0
 
! Отговори
Fukadacon преди 14 години
Това е дело на ДПС за отклоняване на внимание искусно измислено но нека видим един печат и да си припомним някои неща не чак толкова далеч в историята и да не се правим на по-големи европейци от самите тях цитирам статията:Само преди двадесет години нашият първи партиен и държавен ръководител Тодор Живков бе заклеймен от целия прогресивен свят за едно свое обръщение към българския народ, в което каза приблизително следното: "България има свои закони и обичаи, който не желае да ги спазва е свобо
317
0
 
0
 
! Отговори
aAaAa преди 14 години
не трябва да има прошка за вас - ислямски фанатици ! ще видите 40 девици като ххх охлва ..
316
0
 
0
 
! Отговори
295 преди 14 години
Не може аз като българин да работя и изграждам бъдещето за детето си реципрочно и за държавата си, и да дойде някакъв си турчин и да иска да сложи паметник в моя град на загиналите турски воиници който преди са тъпчели бабите и дядовците ми и моята държава ще го защити за да няма етническо напрежение - не може.
315
0
 
0
 
! Отговори
295 преди 14 години
Време е вече полицията да си свърши работата и да арестува тези гадове.Или ще приемеш тази държава или не си за тук и щом сам се определяш за турчин - знаеш къде е Турция, а *** по - натам...
314
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абсолютно на всички трябва да стане ясно, че това е дело на ДПС! Чете се като: Ето виждате ли когато ДПС не е на власт неможе да удържите малцинствата.....! Неможе някой да яхне електората на ДПС без тяхно съгласие! Номера е от два лева, но ядовете са за цяла България! Наказание за всички допуснали да стигнем до тук!!!!!!!!
313
0
 
0
 
! Отговори
Виктор преди 14 години
Този Юзеир направи такова протурско и антибългарско изказване (преди малко по BTV новините го дадоха) - че във всяка нормална държава биха го вкарали задълго в затвора на секундата!
312
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Идеално е, че се създава такава партия. Тази партийка ще краде от гласовете на ДПС. Ние българите сме толкова разделени и имаме десетки партии на 5 милиона население, а малцинствата, които са към два милиона досега имаха само една партия(Евророма не участва в парламента).
311
0
 
0
 
! Отговори
Дедо Либен преди 14 години
Абе нали имаме силна държава с още по-силен премиер? Защо се допуска учредяването на етническа и верска партия, да ни скъсат после от дела в Страсбург ли?! Чухте ли *** какво иска - паметници на турски аскери навсякъде, имена на улици, села и градове на техни "герои". И никой не го арестува, никой не му каза дума. Май трябва да хващаме пак Калашника и за три дни да ги правим пак българи. Тогава ще си знаят мястото. Що не правят золуми като в Босна- знаят, че българинът като реши -прави го!
310
0
 
0
 
! Отговори
295 преди 14 години
Докога все ние българите ще търпим и ще се наричаме най-толерантната нация на балканите, баста и ние можем да правим някой неща с ножа това го знаят и сърби и турци - когато свърши търпението на българина става страшно
309
0
 
0
 
! Отговори
estupendo преди 14 години
..stranata na chudesata.
308
0
 
0
 
! Отговори
do balgarin преди 14 години
pravi svirki na dogan a ti chakay i tvoya red ste doyde
307
0
 
0
 
! Отговори
horrible преди 14 години
Какъв е този синвол коитно са избрали на паметника това е пълна лудница ви казвам! Не искам да си представям България с повече такива паметници. Направете нещо преди да има някакъв международен отзвук това проклето движение или партия каквото е там това събрание на онещастливени хора. :(
306
0
 
0
 
! Отговори
мунчо преди 14 години
дорде е мъничка змията с крака да и строшим главата- свободни да се назовем
305
0
 
0
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 14 години
какво правиш бат БОЙКО цепниим вмирисаните зелки още в зародиш
304
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
аз на паметника виждам кръст тия *** май трябва да сменят дилъра