Щом бият полицаи посред бял ден, няма държава

Служители на МВР протестират в София в подкрепа на осъдените за смъртта на Чората
27 сеп 2009 13:05,
103
Щом бият полицаи посред бял ден, няма държава
Снимка: БГНЕС

Над 500 цивилни граждани и полицаи са се събрали на площада пред църквата Св. Неделя на протест, организиран от полицейския синдикат заради неравното третиране на еднакви престъпления, извършени от престъпници и полицаи.

На знамената, които носят, протестиращите са изписали "Българските полицаи не са убийци!” и „Върховенството на закона за всички!”, както и обръщение към депутатите, че са оправдали мафията.

Този път полицаите не поставят финансови искания.

Dnes.bg припомня, че полицаите протестират заради тежките присъди над благоевградските антимафиоти заради случая "Чората".

Още по темата

Друга причина за протеста са и присъдите, издадени от Районния съд в Плевен за петима от участниците в масовия бой в дискотека "Бижу" в центъра на града от нощта срещу 1 август.

Масовият побой стана, след като около трийсетина клиенти не се подчинили на полицейско разпореждане в дискотека "Бижу" и били отведени в РПУ – Плевен.

При масовия бой беше счупен пръста на полицай, а един от посетителите бе настанен в болницата със средна телесна повреда.

"И сред нас има престъпници", заяви Иван Павлов, председател на синдикалната организация на служителите на МВР.

"Трябва да се намери решение за проблемите на полицаите. Към този момент подкрепата за нас е само декларативна. Необходими са промени в Наказателния кодекс и Наказателно процесуалния кодекс, за да се засили подкрепата за полицейските служители.

Реалния подход е борбата с корупцията", каза Павлов и допълни, че това не става с пожелателни мерки.

"Имаше една разумна мярка за видеонаблюдение на служителите, които правят проверка. Това ще даде спокойствие на полицейските служители", категоричен бе Павлов.

Полицаи от други градове на страната заявиха, че фактът, че служители на реда могат да бъдат бити посред бял ден означава, че няма държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Ми преди 14 години
А случая от преди година с полицая, който глобиха и дисциплинарно уволниха, защото спипал *** да се гаврят със знамето??? и това ли е правилно? Напълно заставам зад полицията!!! ТРЯБВА НИ СИЛНА И ДОСТОЙНА ПОЛИЦИЯ. Като те спрат да знаеш, че си направил нарушение, да имаш респект от полицая, да си сигурен, че като имаш нужда ще ти помогне. за съжаление повечето полицаи в момента са корумпирани мижетурки
22
0
 
0
 
! Отговори
Рецептата преди 14 години
.. е ясна. Който държавен служител предаде доверието гласувано му от Държавата, да я представлява, и се "облажи", да носи минимум 2 пъти по-голяма (разбирай тежка) отговорност от "простолюдието". След като такива имат повече права, трябва да имат и по-голяма отговорност. Не става въпрос само за полицаите. Става въпрос за всички хрантутници папащи от софрата на българския данъкоплатец.Обещавам ви, че тази държава ще се оправи точно за 2 месеца и в 2010 вече ще сме наистина европейци.
21
0
 
0
 
! Отговори
вили преди 14 години
хеи тук някои бъркат КАТ със Полиция ,я прочетете темата.... и аз драскам минуси но не съм полицай
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"И сред нас има престъпници", заяви Иван Павлов-ами като си знаете за какво протестирате-да ви легализират престъпленията ли
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
да взимат подкупи като изнудват хората по добре ли е
18
0
 
0
 
! Отговори
pepa преди 14 години
Моя близка се обадила в полицията, че бият някакъв човек във входа. Обещали й че ще изпратят колеги, но естествено никой не дошъл. След 20 минути някакъв съсед се прибрал, биячите се разбягали и се оказало, че на прибиране е минал край една патрулка. Куките се кикотели с някакви ***.Да ми кажат как имат наглостта да искат по-големи заплати, като единственото, което правят е да се мотаят докато им свърши работното време.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ima niaky policay tuka deto postoyanno draska minusi...
16
0
 
0
 
! Отговори
kkk преди 14 години
Smurt za policaite
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Kato me spre katadjiyata i mi zagovori na VIE i s usmivka [ a ne me gleda nakrivo siakash sam mu takoval dashteriata] shte poluci uvajenie i ot men
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
искат закон?ами то има-да го спазват.по закон ли рекетират шофьорите по шосетата?по закон ли чукат проститутките безплатно? по закон ли си делкат с наркодилърите?-ЗА КОЕ ТОЧНО ДА ГИ УВАЖАВАМ? я тръгнете из люлин например-да видя колко от тях ще срещнете по улиците? а из другите квартали?
13
0
 
0
 
! Отговори
Оркестър Златен Уй преди 14 години
Койту йъде птичи краак, той зъ мени йе бунак!Койту йъде птичи краак, той зъ мени йе бунак!Хаш пет,...ен едно!Хаш пет,...ен едно!Птичи вирос!
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
A taka a koy ubi Corata ?
11
0
 
0
 
! Отговори
истина преди 14 години
ОБАЧЕ,ПОЛИЦАЙТЕ ИГРАЯТ С МУТРИТЕ И УПРАВЛАВАТ ДЪРЖАВАТА!
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
а когато полицаи посред бял ден убиват невинни хора - къде е държавата?
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аз съм "ЗА" силна полиция, но искам и всички полицаи да се държат професионално, а не да си търсят рушветчета и да прекарват 1/3 от работното си време по кафетата. Дори и да нямат работа в момент искам да стоят в колата си или някъде извън нея, но не по кафета или облегнали се на някой стълб. Искам да глобяват и "гАзарите" с Ламборджини, които паркират неправилно. Искам всички да се ползват с равни задължения пред закона - българи, турци, ***, бедняци, богаташи.
8
0
 
0
 
! Отговори
НиК Каргонски преди 14 години
До ном.1:Корумпираната ни политическа класа има интерес да няма силна армия и полиция.С армията успяха,като я оставиха на "санитарният минимум".Полицията,по състав е силна,но със смачкано достойнство и самочувствие.Който е ходил в Щатите и старите демокрации,знае каква е полицията.Не можедемокрация,без ред - другото е анархия!
7
0
 
0
 
! Отговори
BG преди 14 години
за убит престъпник трябва да се дава и награда дори
6
0
 
0
 
! Отговори
вили преди 14 години
полиция няма 20 години защото няма държава,а сега когато мафията е на власт...не ми се мисли за тези служители а има качествени хора там
5
0
 
0
 
! Отговори
BG преди 14 години
маи трябва да докарат една команда американски полицаи-за 1 седмица ще въдворят ред в тази скапана държава БГ
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ами като има престъпници сред вас прочистете си редиците и работете това за което ви се плаща.Във всяко управление се знаят ченгетата-престъпници,знае ги целия град ,само колегите им не ги знаят.Уважението трябва да си го заслужите-няма кой да ви го даде със закон