Щом бият полицаи посред бял ден, няма държава

Служители на МВР протестират в София в подкрепа на осъдените за смъртта на Чората
27 сеп 2009 13:05,
103
Щом бият полицаи посред бял ден, няма държава
Снимка: БГНЕС

Над 500 цивилни граждани и полицаи са се събрали на площада пред църквата Св. Неделя на протест, организиран от полицейския синдикат заради неравното третиране на еднакви престъпления, извършени от престъпници и полицаи.

На знамената, които носят, протестиращите са изписали "Българските полицаи не са убийци!” и „Върховенството на закона за всички!”, както и обръщение към депутатите, че са оправдали мафията.

Този път полицаите не поставят финансови искания.

Dnes.bg припомня, че полицаите протестират заради тежките присъди над благоевградските антимафиоти заради случая "Чората".

Още по темата

Друга причина за протеста са и присъдите, издадени от Районния съд в Плевен за петима от участниците в масовия бой в дискотека "Бижу" в центъра на града от нощта срещу 1 август.

Масовият побой стана, след като около трийсетина клиенти не се подчинили на полицейско разпореждане в дискотека "Бижу" и били отведени в РПУ – Плевен.

При масовия бой беше счупен пръста на полицай, а един от посетителите бе настанен в болницата със средна телесна повреда.

"И сред нас има престъпници", заяви Иван Павлов, председател на синдикалната организация на служителите на МВР.

"Трябва да се намери решение за проблемите на полицаите. Към този момент подкрепата за нас е само декларативна. Необходими са промени в Наказателния кодекс и Наказателно процесуалния кодекс, за да се засили подкрепата за полицейските служители.

Реалния подход е борбата с корупцията", каза Павлов и допълни, че това не става с пожелателни мерки.

"Имаше една разумна мярка за видеонаблюдение на служителите, които правят проверка. Това ще даде спокойствие на полицейските служители", категоричен бе Павлов.

Полицаи от други градове на страната заявиха, че фактът, че служители на реда могат да бъдат бити посред бял ден означава, че няма държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗАБРАВИ КАК СПРЯХА ПРОТЕСТИТЕ НА ФЕРМЕРИТЕ И КАК ГЛЕДАХА БЕЗУЧАСТНО ВИЛНЕЕЩИТЕ РОМИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
42
0
 
0
 
! Отговори
ЕК преди 14 години
Не мисля че работата на полицая в патрулката е да ми проверява гражданската или техническия преглед , мисля че е сложен там да извършва други дейности , иначе трябва да закрият КАТ , след като полицията върши и тяхната работа !!
41
0
 
0
 
! Отговори
Симо преди 14 години
Има ли некой да не си спомня как българските полицаи пребиха бабите в Борисовата Градина на 24 януари? Некой да не е виждал какви ралита се провеждат вечер по Цариградското? Или колко коли са пред Бияд, на забраненото? А знаете ли къде са полицаите през това време? На колелото пред стария терминал, на аерогарата, да глобяват за непоставен колан.
40
0
 
0
 
! Отговори
Симо преди 14 години
Проблемът на българските полицаи е че не искат да са полицаи, а да са милиционери. Демек, искат права, но не искат задължения. Искат да имат правото да унижават и бият безнаказано всеки обикиновен гражданин, обаче да нямат задължението да озаптят престъпниците, продаващи дрога на децата в кварталното училище или пияните *** в "махалата", беснеещи до малките часове. Публична тайна е, че много от "органите" са в комбина с крадци, дилъри на дрога, контрабандисти.
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
v BG policiqta e tolkova tqsno svurzana s prestupnostta 4e nqma nakude.i ne biqt samo policaite posred bql den
38
0
 
0
 
! Отговори
8791 преди 14 години
Повечето,които лаете тук срещу полицията,сте водени наистина и само от лична злоба.Всеки чул-недочул повтаря все едни и същи банални неща:"И сега ко прайм","Дай някой лев" и т.н.А съм сигурен,че вие самите сте участвали в такива "сделки",ама сега сте много съвестни.И като искате полицаите да се отнасят към вас както на Запад,станете и вие самите западняци по манталитет.А не с претенции на западняци,а държание на ориенталци..
37
0
 
0
 
! Отговори
Петьо преди 14 години
а ония *** дето посред бял ден на пешеходна пътека отнесоха като бръмбар сламка женицата заедно с бебенцето и в количката. Гледайте клипа, и после коментирайте, господа защитници на полицаите
36
0
 
0
 
! Отговори
Рендето преди 14 години
да и аз мисля че тези *** в униформи трудно могат да се нарекат полицаи. В това всъщност е и проблема. В България, полицай е синоним на престъпник, само че облечен в държавна власт.
35
0
 
0
 
! Отговори
Антон преди 14 години
Полицаите може и да са уважвани по света, но не и в България - защото тук такива няма, има само дебелогъзи мързеливи милиционери, които се чудят как да ни оскубят и рекетират. Почти във всички престъпления има неизбежно и замесен полицай. Затова никой не ги уважава, освен може би роднините им, но и в това се съмнявам
34
0
 
0
 
! Отговори
Така де преди 14 години
Да ги бият, и то не само посред бял дена, а ДЕНОНОЩНО!
33
0
 
0
 
! Отговори
до ЕК преди 14 години
Приятелю,уж полицията не си вършела работата,а като те спирали искали гражданска,преглед и т.н.Ами нали това му е част от работата.А липсата на гражданска и преглед си е нарушение на ЗДвП.Ти понеже си голям Разбирач можеш ли като ме видиш да управлявам колата си да разбереш дали съм платил гражданска и минал преглед?Трябва да ме спреш.Май не от будна гражданска съвест,а от лична омраза драскаш тук.
32
0
 
0
 
! Отговори
Нефтния преди 14 години
Кой ти каза, че не те спират?! Може нищо да не си направил, той започва да ти присветва със светлините зад теб. Отбиваш и НЕ ИЗЛИЗАШ ОТ КОЛАТА АКО НЕ ТИ НАРЕДИ !! След това просто ти казва :" License and registration" - книжката и талона на колата. Ако нещо не е наред - жална ти майка !! Не спират - друг път !! Спират, проверявт, а ако решат, че си съмнителен могат да те изкарат и да те закарат в полицейското без изобщо да ти дават обяснения. И ако се противиш имат право да използват сила !!!
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
O! Да! Също така в щатите хората участващи в движението по пътищата спазват законите на щата/страната си. Също така на светофара има надпис "Чакай зелен сигнал!".
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Прави са - по цял свят полицаите са уважавани (поне по цивилизованият свят)!
29
0
 
0
 
! Отговори
Тонеф преди 14 години
Права си Мими :)
28
0
 
0
 
! Отговори
ЕК преди 14 години
В щатите никой полицаи не те спира без да си направил нарушение и да те почва - имаш ли гражданска , преглед минал ли си и т.н. Когато полицаите започнат да вършат работата за която са сложени , тогава и ще получат уважение от обществото , а не да ми стават еднолични търговци на улицата .
27
0
 
0
 
! Отговори
do Тонеф ot mimi преди 14 години
няма смисъл да се ядосваш на този *** ограничен *** , заради такива като него сме на това положение
26
0
 
0
 
! Отговори
Тонеф преди 14 години
Всъшнист,какво е виновна ***,женицата,че ти си ***,ти ***!
25
0
 
0
 
! Отговори
Тонеф преди 14 години
Смърт за ***,***!
24
0
 
0
 
! Отговори
HADJI GEN4O преди 14 години
до pepaАБЕ ТАКИВА КАТО ТЕБ,КОИТО ВИНАГИ ИМАТ МНЕНИЕ КАК И КАКВО ПРАВЯТ ПОЛИЦАИТЕ,КАК И С КАКВИ ПРОПУСКИ ДЕЙСТВА БЪРЗА ПОМОЩ , И НЕ ДОПРИНАСЯТ НИЩО РЕАЛНО А САМО ДЕМОБИЛИЗАЦИЯ НА ТЕЗИ,КОИТО СЕ МЪЧАТ ДА ПРАВЯТ НЕЩО...АМИ ДАНО ДА ТИ СЕ ПАДНЕ ДА СИ НА МЯСТОТО НА ОНЯ БИТИЯ,НЯКЪДЕ В ГОРАТА,ДА ТЕ СПУКАТ ОТ БОЙ И ТИ ПРЪСНАТ ВУЛВАТА...ПЪК ТОГАВА ПАК КОМЕНТИРАЙ...САМО ПОЛИЦИЯ И БЪРЗА ПОМОЩ КРИТИКУВАТЕ...А ТИ...ТИ СИГУРНО СИ АБСОЛЮТЕН *** В СЛУЖБАТА СИ И ВЪВ ВХОДА...ОКОЛО ТЕРАСАТА ТИ ***,В КАНАЛИЗАЦ