"Полицаите нямат самочувствие"

Служители на МВР протестират в София в подкрепа на осъдените за смъртта на Чората
27 сеп 2009 11:30,
94
"Полицаите нямат самочувствие"
Снимка: Булфото

"Предстои много работа. Ние като синдикална организация няма да престанем да се грижим за нашите колеги", каза Иван Павлов, председател на синдикалната федерация на служителите в МВР пред БНР.

"Скалата на напрежението е на много високо ниво и границата до ескалацията е тънка", посочи той.

"Самочувствието на служителите в МВР е на много ниско ниво и неслучайно са зачестили самоубийствата. В последните седмици са три", каза Павлов.

По думите му трябва да се се регламентира синдикалната дейност в МВР. Засега разбирането от страна на правителството е преди всичко на думи и с декларации.

По повод присъдата над полицаите по случая Чората, Павлов каза, че в последните години няма такава тежка присъда в страната.

Според него е нелепа и популистка идеята полицаите да ходят със стотинки по джобовете и да бъдат едва ли не пребърквани.

"Те самите спонсорират системата като си плащат gsm-те и купуват бензин, лимитът за който свършва на 10-то число", заяви Павлов.

Dnes.bg припомня, че полицаи от цялата страна се събират на протестен митинг пред храм „Света Неделя" в София.

Протестът започва в 12.00 часа и е в подкрепа на осъдени за смъртта на Ангел Димитров-Чората антимафиоти от Благоевград.

Още по темата

Очаква се в митинга да се включат и граждани, които подкрепят исканията на полицаите за по-голяма защита при изпълняване на служебните им задължения.

Представители на Федерацията на полицейските синдикати, която организира митинга, са осигурили безплатен автобусен транспорт от няколко града в Благоевградска област.

Dnes.bg припомня, че Ангел-Димитров-Чората почина при задържането му по време на "операция Респект" в Благоевград на 10 ноември 2005 г.

Участвалите в задържането му полицаи са осъдени на общо 82 години лишаване от свобода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
FuckPolice преди 14 години
Nqma li s1mo4ustvie aa , koito go e kazal tova qvno ne sa go vkarvali v raionoto da vidi chenetata kak trenirat s jivi boksovi krushi , super sa strahlivci nashti chengeta za nishto ne stava
91
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Пет ченгета на лодка.Лодката потъва.-Колко ченгета са умрели ? -Десет.Пет при потъването и пет при пресъздаването на сцената.
90
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Колко ченгета са нужни за да хвърлят човек по стълбите ?Николко-Той падна сам.
89
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Най поправака на главата празната ти требе, пу нещастници гладни...
88
0
 
0
 
! Отговори
Бае Цоньо от Трън преди 14 години
- Тоя па! За кво ти е! Я тоя колко езици знаеше, ама не му свършиха никаква работа!
87
0
 
0
 
! Отговори
Бае Цоньо от Трън преди 14 години
Мого разгорещени реплики, много остър тон! Я да разведрим малко обстановката!Пристигнал на екскурзия в страната ни чужденец объркал пътя и спрял при двама полицаи, за да го упътят.- Ду ю спик инглиш? - попитал ги той, но те заклатили глави в отрицание.- Шпрехен зи доич? - отново отрицателен отговор. - Парле ву франсе? - същата реакция. Опитал на още два-три езика и отчаян продължил. - Е-е, колега, трябва и ние да научиме някой език, за да може да разбираме какво ни питат чужденците!
86
0
 
0
 
! Отговори
Пешо секирата преди 14 години
До Анонимен 42, отговорил на Mickey! - "Не може ли тебе да претрепем?! Навитак сме ти тука една бойна групичка, ща гърбич та ще хълцаш после:)" Ето че си дойдохме на думата! Знаем че за това ви бива най-много, а после - "Ние не сме мутри, не сме убийци!"
85
0
 
0
 
! Отговори
Невена в отговор на преди 14 години
За разлика от Вас не се боя нито да напиша името си, нито да оставя координатите си да ми разясните лично като на "***" защо нападение с нож в 10 часа сутринта се класифицира като хулиганска проява с причинена лека телесна повреда според полицейското дознание! Или карането в дрогирано /пияно/ състояние на пътя трябва да се отмине с ПРЕДУПРЕЖДАНИЕ? Вместо да се предотврати? Вероятно влагам твърде лични емоции, но закона трябва да е еднакъв за всички! И ответните реакции също!
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
74, хем си ангажирал адвокат, хем и тук ти го казаха и ти ПАК не си разбрал. Айде сега бавно, като за ***: ЗАКОНЪТ (а не "лошия полицай) е определил, че леката телесна повреда е престъпление от частен характер. Тоест то може да преследва САМО по определения ред ОТ ПОСТРАДАЛИЯ. Държавата (в лицето на полиция, прокуратура...) НЕ МОЖЕ да повдига обвинение, към което да "се присъедините". Тъй че с дежурните хули, как полицията "не си е свършила работата" - по леко, а ?
83
0
 
0
 
! Отговори
до 79 преди 14 години
Като нямаш какво съществено да кажеш, що приказваш глупости ?"Бръснати" били полицаите - ами ти да не искаш да се разхождат с прически тип "развихреният Бетовен" ? "Дебеловрати" били - е, да де. Ти как искаш - с конкурс от отделението за рахитично болни ли да ги избират."попиташ за нещо да те утъпи,те гледа като теле" - разправяй ги тия на баба си ! Колкото пъти съм попитал в чужд град да ме упътят - толкова пъти са ми обяснявали, каквото съм попитал. Айде стига вече дебилни клишета.
82
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 14 години
не само полицаите са ни калпави но и цялата ни нация! Виж как са строили западняците преди 500г, виж им магистралите , дворовете на къщите, чистотата по градовете..калпави са ни и строителите и плочкаджиите и автомонтъорите и политиците..Видте какво е дереджето в образованието..не се учи а се принизява летвата за да има повече студенти преминали..Няма контролни органи които да следят..вижте как се "извърши "претупа ремонта по бул Климент Охридски и само там ли..а парите се взеха...нацията ни е к
81
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
All cops are useless cunts and boring twats... Thank You Sir you are a proven arse!
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Май имаш малка пи$ка и от големото шкембе съвсем се не види а ?;)
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Как да ги уважам г-да полицаите.Дебеловрати,бръснати,с тъмни очила,с ръце в джобовете,ако не са в униформа ,веднага бих казал -мутра.Ама то май няма разлика-просто става мутра в унифрма.А пък ако го попиташ за нещо да те утъпи,те гледа като теле и се чуди какво му приказваш.срам ме е ,като погледна какво представлява днешния полицай,болно ми е,че такива хора са призвани да ни защитават.
78
0
 
0
 
! Отговори
100 преди 14 години
Има честни и човечни полицаи, но и има много които не знаят къде са и за какво с веграмотноста си и некомпетентноста си, основното им работа и да си разкарат униформата / щях да пиша шапките / но от години не съм видял полицай с шапка на главата.Като чи ли на полицията и е най добре когато никои не и се оплаква от нищо.Няма човек няма проблем. Колко претупани жалби има, колко объркани човешки съдби. На кого да се оплачеш за законните си праваи има ли някои в тази държава да ти ги защити?
77
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 14 години
А ти защо не поиска да ти съставят акт за нарушението а се съгласи да си платиш?В случая не само полицаите са виновни! нека говорим истината....Болшинството са готови да платят 20лв и да се отърват без наказание и отнемане на контролни точки..решението е много повече камери и по-малко катаджии! Така хем ще се увеличат глабите, хем ще се намалят разходите за катаджии..Последните може да се насочат към борбата с наркоманията...
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
*** имаш на гащите, калпаво ченге ..
75
0
 
0
 
! Отговори
hohoho преди 14 години
ai sek..ir be nemali samo4ustvie,po debeloka papla4 ot tqh neznam...vsi4ki darjavni slujiteli sa edni sa6ti,napalno sa izli6ni,nie bez tqh mojem ,te bez nas ne.zatva se napavat da ne ni iztarvat
74
0
 
0
 
! Отговори
до 68 преди 14 години
Точно това се опитвам да обясня! В момента мога да си позволя да платя адвокатски хонорар и частно дело , но ако полицията си беше свършила добре работата, просто щях да се присъединя към техните обвинения! А може би много хора не могат да си позволят да платят тези пари? И тогава КАЧЕСТВОТО на работа на полицаите ще струва оскатяването на друго дете!
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не мисля, че полицаите нямат самочувствие. Има морални и съвестни полицаи, но има и ***, която не може и не трябва да бъде в тези редици. Днес бях свидетел на много странна ситуация. Черен джип, дебеловрат мъж в нарушение, двама полицаи, единия прибира в портмонето "нещо", аз ги гледам втренчено, дебеловратия се оправдава как спрял за малко, а полицая, който прибира "нещото" му казва: "Хайде, хайде ,тръгвай си върши работата, че хората ни гледат, ей сега ще ни снимат" .