Какво искат братята Юзеирови. Уставът на МДС

Настояват за модерна държава с турски паметници и улици
29 сеп 2009 10:50, Екип на Dnes.bg
515
Какво искат братята Юзеирови. Уставът на МДС
Юзеир (вляво) и Али Юзеирови. Снимка: БГНЕС

"Мюсюлмандемократичен съюз (МДС) е сдружение от личности, приели морално-етичните норми на исляма, като поведение и начин на живот за себе си, приемайки правото на всяка човешка личност на вероизповедание".

Това е записано като чл.1 в Устава на новосформираната партия в Славяново, която се бори за още 2200 подписа от необходимите 5000, за да стане факт.

Братята Юзеирови си постават и конкретни цели:

– чрез утвърждаване на мюсюлманските добродетели в обществото да се гарантира личната свобода на гражданите;

– да се установи икономическа и политическа стабилност в страната, водещи към просперитет на отделната личност, етносите и нацията, като цяло.

МДС твърди, че не иска за членове организации от тоталитарен или националсоциалистически тип, участници във възродителните процеси, бивши и настоящи служители на ДС и техните доносници.

Още по темата

Емблемата им е кръг, оцветен в зелен цвят. В средата на кръга е разположен полумесец, оцветен в златистожълто.

Върху зеления фон са вписани с главни букви, оцветени в златистожълто, инициалите МДС на партията.

Партията обещава, че ще осъществява своята дейност в съответствие с изискванията на Конституцията на България, действащото законодателство и настоящия Устав.  

В основния закон на държавата ни обаче е записано, че не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа.

В Чл. 13 (4) пише още, че религиозните общности и институции, както и верските убеждения не могат да се използват за политически цели.

Основната цел, която се поставя от МДС, е преодоляване на тежката морална, икономическа и политическа криза и по-нататъшното развитие на България, като модерна демократична държава.

Само преди три дни над 600 души се събраха на мегдана в Славяново, за да учредят новата формация, оглавявана от Али Юзеиров, който живее в Белгия.

Брат му Юзеир твърди, че двамата ще финансират партията си с лични средства.

Наскоро те издигнаха в селото и паметник на незнайния турски воин и настояха във всеки български град да има паметници на загиналите мюсюлмани в България, площади, улици и населени места с техните имена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


515
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
390
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
искат да доиде Яне Сандански да ги съветва,турците от добро не разбират само тояга в главата ги оправя
389
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Повечето вярват в Бог. Това не е някакъв християнски, десен политически напън, а факт, защото християните мъже и жени въз основа на християнски принципи са основали тази страна и това е ясно документирано. Със сигурност е уместно да го демонстрираме по стените на нашите училища. Ако Бог ви обижда, тогава предлагам да обмислите някоя друга част на света за свой нов дом, защото Бог е част от нашата култура.
388
0
 
0
 
! Отговори
гинеколог преди 14 години
до любопитен Също и мене ме съмняват тези двамата. За по сигурно абаче ще трябва да ги прегледам
387
0
 
0
 
! Отговори
angel преди 14 години
Бързо в затвора!
386
0
 
0
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!! преди 14 години
tezi se 6eguvat nali?????kakvi ulici kakvi pametnici???ama nqkoi v tazi durjava niama li da se sabudi i da im pokaje kade im e miastoto na tia isliamisti??kakva partia ,kakvi sa tezi idiot6tini????AMA MOLQ VI SE....AKO UPRAVTA NE ZNAE KAK DA SE SPRAVI S TIAH..MOLQ VI SE...DA SE OBARNEME KUM MUTRITE ...TE SUS SIGURNOST 6TE SE OPRAVIAT S TAZI CIALATA PASMINA I 6TE IA PRATIAT TAM KADETO I E MIASTOTO
385
0
 
0
 
! Отговори
любопитен преди 14 години
Абе верно ли тия са ***?Ако е така малко са объркали името на партията
384
0
 
0
 
! Отговори
MDS преди 14 години
България е християнска държава,нямам нищо против мюсюлманите, но ако ще живеят в БГ ще се съобразяват с нас, българите, християните.Ако искат мюсюлманска власт да си ходят от където са дошли.
383
0
 
0
 
! Отговори
гласувал преди 14 години
Бойко, къде спиш Бойко?Държавата заминава.
382
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Брей, че наглост! Прокуратурата веднага да се сезира, а ДАНС да не спи!
381
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
analogiya se pravi i sas registriranata "българска християнска коалиция"- която е протестантска партия, sledovatelno moje da ima i myusyulmanska partiya v Bg
380
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 14 години
И да направя едно допълнително пояснение: Дори в Турция, за която има най-много подозрения че има благоприятна почва за ислямски партии, никой не е проявил наглостта и безочието да основе партия наричаща се "мюсюлманска"! А че сегашният премиер на Турция е прикрит ислямист е повече от ясно, въпреки че управляващата партия се казва "Партия на справедливостта и развитието", тоест, не се говори за ислям.
379
0
 
0
 
! Отговори
rbs преди 14 години
absolutno sam protiv.ne trebva dase razre6ava na tia 4itaci da vdigat glavi-kvi pametnici ste vdigat tia *** na turski voini v BG- TEZI NEZNAITE 4ITACI SA TEZI koito sa ni klali predcite-tova e gavra s BG.moje bi ste poiskat i da ni prenapi6at istoriata !!!koito ne spazva zakonite na BG-van ot palatkata.kvi sa tia polumeseci po znamenata im.sto ne slojat nesto drugo.kato se 4uvstvat turci-patia i da vi nema.tuk moje dasa samo balgari i to s uslovia
378
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 14 години
Другият факт е, че както се опитват да направят аналогия с християндемократите, християндемократическите партии в Европа вече губят верските си позиции. Аз лично не съм очарован от християндемократите, който още се колебае за тях нека гледа "Развод по италиански" да види за какво става въпрос. Да не говорим за Щатите. Не съм от каканижещите американофоби, но в случая Щатите се уливат с тяхната прекалена "набожност" в политиката. Така че наистина, няма място за мюсюлмански партии в България!
377
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
i az sam protiv nyakoi deto se mislyat za NESHTO
376
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 14 години
Значи, понеже всеки тълкува нещата както смята за добре, има няколко безпорни факта, които могат да се проверят от всички.Първията факт, който е цитиран в статията, е че Конституцията забранява подобни "партии". Което значи, че трябва тутакси да ги разформироват. Не е ясно обаче какви са наказанията в подобни случаи. Не може да няма наказания!Другият факт е, че както се опитват да направят аналогия с християндемократите, християндемократическите партии в Европа вече губят верските си позиции.
375
0
 
0
 
! Отговори
Кирил и Методий преди 14 години
Против съм, но някакви аграрчета пишещи на латиница да ми защитават България...***...
374
0
 
0
 
! Отговори
jorkata преди 14 години
Ma kakvi bratq be ste be da *** va6ta mama turska zgan mrasna 6te imate pozdravi ot PERNI6KIQ KRAI BE REZNQCI SKAPANI
373
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
predpochitam zapalkata ! stiska li ti dupentseto?
372
0
 
0
 
! Отговори
до 370 преди 14 години
а да ти драснем кибрита не щеш ли гъжво?
371
0
 
0
 
! Отговори
Браток преди 14 години
Само да не излязат,като братя Галеви,да не са.....братя.

Спонсорирани публикации