Какво искат братята Юзеирови. Уставът на МДС

Настояват за модерна държава с турски паметници и улици
29 сеп 2009 10:50, Екип на Dnes.bg
515
Какво искат братята Юзеирови. Уставът на МДС
Юзеир (вляво) и Али Юзеирови. Снимка: БГНЕС

"Мюсюлмандемократичен съюз (МДС) е сдружение от личности, приели морално-етичните норми на исляма, като поведение и начин на живот за себе си, приемайки правото на всяка човешка личност на вероизповедание".

Това е записано като чл.1 в Устава на новосформираната партия в Славяново, която се бори за още 2200 подписа от необходимите 5000, за да стане факт.

Братята Юзеирови си постават и конкретни цели:

– чрез утвърждаване на мюсюлманските добродетели в обществото да се гарантира личната свобода на гражданите;

– да се установи икономическа и политическа стабилност в страната, водещи към просперитет на отделната личност, етносите и нацията, като цяло.

МДС твърди, че не иска за членове организации от тоталитарен или националсоциалистически тип, участници във възродителните процеси, бивши и настоящи служители на ДС и техните доносници.

Още по темата

Емблемата им е кръг, оцветен в зелен цвят. В средата на кръга е разположен полумесец, оцветен в златистожълто.

Върху зеления фон са вписани с главни букви, оцветени в златистожълто, инициалите МДС на партията.

Партията обещава, че ще осъществява своята дейност в съответствие с изискванията на Конституцията на България, действащото законодателство и настоящия Устав.  

В основния закон на държавата ни обаче е записано, че не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа.

В Чл. 13 (4) пише още, че религиозните общности и институции, както и верските убеждения не могат да се използват за политически цели.

Основната цел, която се поставя от МДС, е преодоляване на тежката морална, икономическа и политическа криза и по-нататъшното развитие на България, като модерна демократична държава.

Само преди три дни над 600 души се събраха на мегдана в Славяново, за да учредят новата формация, оглавявана от Али Юзеиров, който живее в Белгия.

Брат му Юзеир твърди, че двамата ще финансират партията си с лични средства.

Наскоро те издигнаха в селото и паметник на незнайния турски воин и настояха във всеки български град да има паметници на загиналите мюсюлмани в България, площади, улици и населени места с техните имена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


515
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
410
0
 
0
 
! Отговори
Енесай преди 14 години
Руснаците вече са в много добро отношение с турците. Затова не се надявай на руснаците.
409
0
 
0
 
! Отговори
До турчин преди 14 години
Така като успокояваш ,ти спокоен ли си?Лесно е да си дадеш *** под наем както по-вечето го направихте с ДПС.Видя какво стана и колко помогнаха на бедните от нас.Създадоха една тяхна класа и си живеят своя живот.Обогатиха определи *** и започна враждата с обикновените.Глупост,след глупост.Сега дай отново ние сме мюсюлмани и миллета да се строи с нас,защото ще отрежат гласовете в Турция,а *** много пари ни струват,ако въобще знаеш и си участвал в избори.
408
0
 
0
 
! Отговори
Хайдутин преди 14 години
До 68 - аз давам 10 такси!
407
0
 
0
 
! Отговори
до Руската мечка преди 14 години
Незнам и не ме интересува какво искат тези ... Аз искам Путин и Руската мечка да стъпят отново на Балканите ! Тогава тия ще се крият като мишоци !
406
0
 
0
 
! Отговори
Тюрк-че преди 14 години
Успокой се има много място.
405
0
 
0
 
! Отговори
rumen преди 14 години
да си създава партия в Белгия .Нямат място тук мръсни гадини
404
0
 
0
 
! Отговори
хюсню преди 14 години
Абе хора стига глупости.Тези са от миллета или ***-***,както и българите ги наричат.Миллет е мярката,аршина за 100 % ***,всички останали са власи,копанари,златари....и т.н.Хора заблуда е,че от т.н. миллет са радикали.Те са най ниско образованите и бедни хора.Най лесни за манипулация с някой мизерен лев по-вече.Именно от там тръгват и разногласията в ДПС,че все по-вече от тях "хвърлят" бюлетина на други.Сега с този съюз се опитват да ги спечелят за идеята на Доган и сие.С това е натоварен лично Касим Дал или както тука го наричаме-бай ***.Те именно миллета са най скъпия електорат,защото на всеки избор ДПС се надцаква с другите,кой ще даде по-вече.Те са гласоподавателите,които решават в последния момент!!!!!
403
0
 
0
 
! Отговори
все още българско! преди 14 години
Ашколсун, бе аркадашлъ! Давайте, още един-два напъна и *** е ваш! А пък ние ще си гледаме с умиление турските сапунки и ще въздишаме за нещастната любов на главните герои. И ще се убеждаваме взаимно колко добре са направени филмите, какъв морал, и, ах! какви патриархални нрави, ама ти видя ли колко са красиви турските актьори? И т.н., и т.н.
402
0
 
0
 
! Отговори
az..... преди 14 години
vreme e toq narod da ma4ka.....vreme e da pokajim otnovo 4e ne spim i da napravim taka 4e da ne 4etem podobni statiii izkazvane na taka dobre nastroenite turci kum BG..... turski pametnici v turciq TAM no ne i v BULGARIA.... nqmat mqsto tuk.....
401
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 14 години
БОГ ДА ПАЗИ ЦАРЯ!Твойта история не е история и комунистическа сводка!
400
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
а дали да не поискаме тогава български имена на улици и градове в цялата европейска част на турция?нима не е била през вековете Българска територия?нима Цар Симеон Велики(не тоя *** от Мадрид) не е стигал стените на Константинопол и къде са тогава паметниците на падналите българи от този период?тези двамата са за затвора и след това за екстрадиране и отнемане на българското им гражданство и документи
399
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател №1 преди 14 години
Тестват ни! Ако ги регистрират в съда, ще има нова, с още по-нагли искания, а ако нещата се усложнят, ще дойде Ахмед Доган на бял кон, за да спаси етническия мир и да се завърне като герой на политическата сцена! До кога ще чакаме да започнат разследване на парите и имотите му? Изглежда има договорка с управляващите и се е снишил, за да не се набива в хорските очи...
398
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Ислямски тюрбета и комунистически паметници, отличителни черти на българията :)
397
0
 
0
 
! Отговори
Markov преди 14 години
Dnes go gledah edinija ot bratiata. Boje, tezi za Pulen Tashak!!!! Koi im obrushta vnimanie se pitam???? Koi shteshe da gi znae ako ne beshe tazi mediina razglasa??? NIKOI!!!! Tezi bokluci iskat da si napravijat reklama i uspijavat. Sigurno iskat da stanat izvestni inache koi shte gi vidi na Maika si v zadnika!!! Ebati smeshnicite!!!!
396
0
 
0
 
! Отговори
Илиян преди 14 години
Е тоя що не пробва да си основе такава партия в Белгия? Може и в Германия ако желае! Не ги искам тук! Като са толккова зле тук да си заминават! Стига с тая толерантност, да вземем да им правим минети остана само! Вижте гърците колко по се държат като нация от нас!
395
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
'...Всички български граждани са БЪЛГАРИ!...' a dali e taka ?
394
0
 
0
 
! Отговори
Petko преди 14 години
Бегайте си в Турция и Анадола с тъпите си турски паметници и улици бе. Баси нахалството. Колили, мачкали, изнасилвали 500 години и сега искат паметници и улици, аре ще ви *** на паметниците ***.
393
0
 
0
 
! Отговори
SS-Totenkopf преди 14 години
Беше до 356.
392
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Днес сутринта гледах едното турско *** по телевизията. Искал промяна в конституцията, защото там пише, че в България има една националност. Този *** турчин не знае разликата между нация и етнос. Всички български граждани са БЪЛГАРИ!Тези, които не искат да са такива да си хващат пътя и да си ходят в Диарбекир, да им пълнят гъзовете с човечета.
391
0
 
0
 
! Отговори
Калоян преди 14 години
До кога ще е тази наша търпимост.Незнам какъв народ сме ние как,може да търпим това извиване на ръцете.Дано прогледнем по-скоро.Турски новини по националната телевизия,турски домати,турски филми безпирно по две национални частни телевизии,турски дрехи всичко около нас се турцизира а ние мълчим и си ядеме шопската салата с турските домати и краставици и си гледаме серияла обути в турски чехли.НО НАВЯРНО САМИ СМЕ СИ ГО ЗАСЛУЖИЛИ .Бог да пази България и този клет и глупав народ

Спонсорирани публикации