Караш зверски на пътя, вземат ти колата?

Половината катастрофи в България са заради превишена скорост
28 окт 2009 22:45,
311
Караш зверски на пътя, вземат ти колата?
Снимка: БГНЕС

Да бъде отнет автомобилът на шофьор, превишил скоростта с повече от 70 км/ч спрямо посоченото ограничение.

Това е едно от радикалните предложения за изменение на Закона за движение по пътищата, което беше обсъдено в сряда в МВР.

На обсъждането присъстваше и вътрешният министър Цветан Цветанов.

Той отбеляза, че във Франция за превишена скорост с над 50 км/ч колата се конфискува.

Председателят на Съюза на българските автомобилисти Георги Янакиев не е съгласен с подобно радикално предложение.

На дискусията стана ясно, че близо половината катастрофи в България са заради превишена скорост.

През 1990 г. жертвите на пътя са били 1567.

След това броят им варира между 1000 и 1200 годишно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
309
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
искам да видя как некакви ченгета конфискуват кола на мутри дет се движи с 250 по магистралата,Дали ще им спрат изобщо?Корупцията *** майката на България,и не кофискацията на автомобили ще спре войната на пътя,само по тоя начин ,ще са по големи рушветите,Егати и тъпата държава
308
0
 
0
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 14 години
Не се наяде държавата....
307
0
 
0
 
! Отговори
nikvat преди 14 години
МОЛБА!Г-н Министър,поради затруднено финансово положение,МОЛЯ,от старши инспектор да бъда понижен в най-обикновен автоконтрольор на коя да е магистрала.Заплата не искам да получавам,стигат ми парите получавани от "грешниците"...
306
0
 
0
 
! Отговори
Тодор Атанасов преди 14 години
книжка вече 5 години имам над 300 000 км на две коли и нямам нарушение (нямам отнети точки де) е добре това държава ли е не трябваше да имам книжка десет пъти поне за този период, но не би.... е как да се науча да признавам си давам им, да признавам си искам да вкарат закона и да ми вземат колата нямам връзки няма да я спася, но със сигурност ще им предложа пари и така как мислите дали няма да вземат? ..... пак!
305
0
 
0
 
! Отговори
Тодор Атанасов преди 14 години
....от камера на орлов мост как правя десен завой от лява лента... ок нарушение хахаха и със снимката в КАТ на гишето им дадох 20лв и снимката ми изчезна хаха ако на някой му се случи такова нещо лелката, която бе така добра да накара снимката ми да изчезне е една около 40-45 с червена коса къдрава хаха в софия това де.... снощи от дружба за младост бързах за кино и под цариградско точно цак... 37 над ограничението дори не се намръщиха на 20 лева е добре... и аз съм виновен, но откакто имам....
304
0
 
0
 
! Отговори
Тодор Атанасов преди 14 години
Напълно съм съгласен с тази поправка точно това трябва да се направи, само че има един малък проблем..... вие представяте ли си как някой с кола за доста пари..... пфу дори и някой с кола просто ще се остави ей така да му вземат колата... не визирам нервните изблици, а сумите, които ще почнат да прибират нашите катаджии, за да нулират радарите..... не ще бъда спокоен, ако тази поправка се приеме, но КАТ си свършат добре работата имам предвид преди месец и малко два не се сещам ми дойде снимка...
303
0
 
0
 
! Отговори
haha преди 14 години
a teb da te popitam 6ofior li si? q kaji kolko puti si karal s 90 ako si izlizal vuob6te ot tvoq grad . absoliutno nikoi ne go spazva tova ograni4enie dori ako kara6 s po malko ti svirkat otzad 4e im pre4i6 da minat po krai teb. az dori tvyrdq 4e dori pove4e ot polovinata katastrofi stavat zaradi previ6ena skorost ako vseki si spazva6e ograni4eniqta katastrofite 6tqha da bydat 100 -200 na godina.
302
0
 
0
 
! Отговори
hah преди 14 години
Повече от половината катастрофи са причинени от превишена скорост друг път - КАТ в повечето случаи, поради мързел и некомпетентност правят заключение, че причината е "несъобразена скорост" .... несъобразена с кого ? стада пешеходци, дупки, зимата неизчистени пътища ?
301
0
 
0
 
! Отговори
msm преди 14 години
ДА,ПРАВИЛНО.
300
0
 
0
 
! Отговори
ъ-ъъ преди 14 години
Как ще му конфискуват гоуфо (или опело) на Ръньо (купен на кредит) науи за това го е купил-да го жъга и да взима акъла (който липсва) на селските пръчки (че коя друга би се впечатлила от такъв инфлантилен брус?)
299
0
 
0
 
! Отговори
Тъй, тъй.... преди 14 години
И да се скопяват до девето коляно! Публично на площада! И народът да ходи под строй да гледа!Боже, пак се вдига пушилка от *** "инициативи". Да се "отчете дейност".И всичко остава не само по страрому, но и се влошава.Я си припомнете такава идиотщина за кой пореден път ви пробутват когато покрай милиционерите стане напечено. А напоследък и отвличане, и стрелби, и "Бентлита" регистрирани от същите "идеолози" като баничарки. И пак същия номер с тъпите отвличащи вниманието "идеи".
298
0
 
0
 
! Отговори
kpacko преди 14 години
znachi tova do nqkade e dobre poneje nali na zapad trqbva da si plataqt za da si izhvarqt kolata taka che shte idvat tyka poveche chyjdenci i s previshena skorost i op nema veche kolaaa i problema my e reshen :))))
297
0
 
0
 
! Отговори
Онуфри преди 14 години
Не само да му конфискуват колата, а да бъде порицан и публично е...
296
0
 
0
 
! Отговори
пешо преди 14 години
а ако по вина на държавата стане беля дали ще може да я канфискува да не забравяме кой ни управлява все пак е бивш полицай
295
0
 
0
 
! Отговори
Гневен преди 14 години
То и на място да стоиш, според катаджийския закон, пак може да си с "несъобразена скорост". Сега катаджийския ум предлага друга дивотия. Много хора гледам, че пишат "по принцип", без да се замислят, че всъщност пишат меко казано глупости или най-малкото някакви пожелания, с нулева вероятност да се сбъднат. Поне тези дето не шофират да внимават какви ги пишат, че стават смешни.
294
0
 
0
 
! Отговори
EDNA преди 14 години
SAMO DA USPEQT DA VIDQT NOMERA I 6TE Q VZEMAT....PUK I KAMERI VE4E IMA ....I NE SA SE POBARKALI.....POBARKANI SA TEZI, KOITO KARAT S VISOKA SKOROST,S RISK ZA SOBSTVENNIQ SI JIVOT .......
293
0
 
0
 
! Отговори
evil преди 14 години
Ами близо половината за превишена скорост, другите поради отвличане на вниманието или несъобразяване с пътната обстановка... ЗАРАДИ ПРЕЕБАН ПЪТ катастрофи не стаат, неееее... Вервайте на статистиката!!! То излиза че пътищата ни са иделни според тия ***.
292
0
 
0
 
! Отговори
BABA VI преди 14 години
NALI ISKAHTE ZAPADEN RED ,TAM E TAKA CHE I GACHTITE CHTE TI SVALIAT AKO NI SI PLATICH I GLOBATA
291
0
 
0
 
! Отговори
Nasty преди 14 години
А може ли да ми вземат тоя "средния"....????
290
0
 
0
 
! Отговори
мартин преди 14 години
абе тея побъркаха ли се, как ще ми вземат колата...да си *** *** майна. пък и който кара с доста над ограничението едва ли има намерения да спира :)