Юзеирови вдигат наново паметника на турския войн

Али Юзеиров пред Dnes.bg: Искаме да провокираме държавата!
17 ное 2009 17:00,
602
Юзеирови вдигат наново паметника на турския войн
Старият паметник. Снимка: БГНЕС

Братя Юзеирови са започнали нов строеж на паметника на Незнайния турски войн в Славяново.

Този път градежът на монумента е в двора им – отново пирамида с полумесец. Ще е висок 2 метра и 99 сантиметра.

Dnes.bg потърси за коментар единия от двамата братя – Али Юзеиров.

Кое ви провокира да започнете наново строежа, след като преди повече от месец старият паметник бе бутнат от багери?

Кое ме провокира ли? Преди да съборят стария паметник, ми се обади един глас и каза така: "Няма да повдигаш обвинение за това, че ние събаряме паметника незаконно, и ни ще ти помогнем да узакониш клуба. Говоря за Клуба за братство и приятелство. В момента не знам дали знаете, но ние го събаряме, защото е незаконен и никой не може да бъде над закона в тази държава.

Очаквате ли реакция от властите и паметникът ви отново да бъде съборен?

Значи по документи се оказа, че в Българя в частен имот, ако правиш някакъв градеж под три метра, нямаш нужда от разрешение и проект. Ние ще го направим този паметник 2,9 метра, натърти Али Юзеиров.

Отново същия ли ще бъде?

Да, пирамида.

Какво ще пише на него?

На него ще пише много хубав текст, от едно от стихотворенията на наш  писател: "Българийо, за тебе те умряха!".

Към кого е това послание?

Към всички загинали мюсюлмани в България.

А колко са те на брой?

Още по темата

Не знам колко са, но ние ще цитираме там Руско-турската война, Първата  световна, Втората световна война, Възродителния процес.

А какво ще направите, ако отново дойдат багери и полицейски коли във вашия двор?

Вече нямат законово основание, защото, както казах, градежът в собствения ми двор не е незаконен.

Ако все пак бъде предприета такава акция? Какво ще направите вие?

Не знам какво бих казал!

Вие ще се възпротивите ли на това нещо? Ще застанете ли пред багера?

Няма да се противя срещу държавата, ако държавата така реши, това си  е неин проблем. Тя трябва да намери някаква законова основа, за да го направи това нещо. Тъй като предишния път ни заявиха, че е бил над 5 метра, затова е трябвало да има разрешение.

Провокирате ли с паметника властите в държавата? 

Ами точно това. Вие задавате въпрос и си отговаряте. Искаме да провокираме държавата.

Защо, защо?

Защото нас ни има и държавата трябва да каже: "Да има ги тези хора".

Какво очаквате от държавата? Какво искате да направи тя за вас? Вие все пак сте български гражданин, имате същите права. Какво значи "нас", аз също съм "нас". Вие сте български гражданин, аз също.

Точно така, но за едни България е майка, а за други – мащеха.

Но вие сте български гражданин, какво значи мащеха?

Ами ако дойдат пак с булдозера в село Славяново, тогаз вече ще знаете какво значи мащеха!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


602
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
538
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ще си построя *** на септична яма и ще го кръстя паметник в памет на загиналите турци, борели се срещу наглите българи.
537
0
 
1
 
! Отговори
До 529 преди 14 години
За какво става дума въобще - в Турция беше убит журналист етнически арменец позволил си да напише, че по време на първата световна война е извършен геноцид над арменците населяващи тогава Османската империя!
536
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ми аз съм навит да съберем някой лев и да ги вложим в човек , който може да ги светне
535
0
 
2
 
! Отговори
Makedonec преди 14 години
Ot pisaniqta na Bugarite mojem da ustanovim che v Bg nqma demokraciq i nikoga ne e ni imalo. Pa koi ste VIE da kazvate choveka kakvo da si pravi v sobstveniq mu DVOR? Da ne bi da e tova dvora na MAIKA VI? Turci gnusni, Makedonci gnusni vsichki sa vi smrad i gnus... abe q si *** maikata :))))))))))p.s. Skasah se ot seks v tazi Bugariq... samo tova si struva tuka :) Jenkite sa vi DASHNI :) MErakliiki :)) Pozdravi do tqh ! A vie rogonozci si pishete tuka do utre hhaha
534
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не е ДОКАЗАНО ,че Баязид е от Тамара султана е имал много жени
533
0
 
2
 
! Отговори
Jolly Roger преди 14 години
Хора помислете какво искат тия? Те не искат БГ, те искат Турция. Те искат това което винаги са искали, всички да са като тях. Не приемат различия, не се заблуждавайте от перли бисери и огърлици. Отдолу е диващина.
532
0
 
1
 
! Отговори
бг преди 14 години
За тая ли пасмина паметник ще вдига.Четет ли пост 528 а? Това го е описал кореспондент на дейли нюз.
531
0
 
1
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Бай Колю, ти запознат ли си с творчеството на дядо Вазов, скогото тия искат да се ИЗГАВРЯТ? Ако не си запознат, да те запознаем, а? Ето пуснал съм стиха му "Сабята на Абдул Керим паша", но има още много, все в този стил! ЧЕТИ, бай Колю, ЧЕТИ!
530
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Този паметник е поредната гавра с държавата наречена България, това е гавра с паметта на нашите предци дали живота си за да я има тази държава!Явно обаче на никой не му пука, че сме на прага на второ Косово тук в България.Думи като чест, достойнство и най-вече родолюбие са вече тотално изчерпани от смисъл в нашето комерсиално и прогнило общество, а за нашите така наречени "държавници" първостепенна задача е да източат някой и друг еврофонд, а не да работят за бъдещето и просперитета на България.
529
0
 
1
 
! Отговори
бг преди 14 години
Ми да направя подобен паметник в турция и да ревна по медийте и да видим как ще реагират хората.То квот повикало, такова се обадило
528
0
 
1
 
! Отговори
бг преди 14 години
писма на спецВ пловдивския, сливенския и търновския окръзи, а така също в съседните места, на които обърнах особено внимание, казва той, иза изгорени досущ или отчасти 79 села, без да говорим за многобройните разграбени села. И така, пропаднали са до 9000 къщи, а като смятаме във всяка къща средно число по 8 души, излиза, че 72,000 човешки създания са останали без покрив. Убити, според моята сметка, има до 10,984; разбира се, че много още има убити по полето, големите пътища и горите, но за тях не са останали положителни сведения, за това мисля, че общата цифра на убитите достига до 15,000 души. Сетне са умрели много хора от болести, затвори и пр. Факти за позорно оскърбление на жените се срещаха на всяка стъпка така много, щото не мога да ги приведа всичките. Изгарянето на домовете, убийствата и всевъзможните зверства, извършени от турците, очевидно, съвсем не са били необходими за потъпкването на въстанието, което е било твърде незначително, и селяните при първото поискване давали са оръжието си. Така също тия действия не се оправдават от паниката, защото тя се е била отколе минала, когато войските излязли в поход, или пак с подобни зверства от страна на българите, както утвърдяваха не само турците. Аз старателно изследвах тя въпрос и не намерих никакви доказателства да са извършвали българите каквито и да е зверства. Само в два случая въстаниците са изгорили две турски села и убили две туркини, при бягането им из Панагюрище. Нито една туркиня, нито едно турско дете не са били убити хладнокръвно, преднамерено; нито една туркиня не е била обезчестена, нито един турчин не е бил мъчен, нито една турска къща не е била ограбена и нито една джамия не е била осквернена. Мнозина се стараят да докажат, че Портата не само не е заповядвала да се извършат станалите ужаси в България, но даже че не е знаела за тях. Но има много причини да ни карат да предполагаме, че Абдул-Керим-паша, сердар-екрем, изпратев в Едирне за усмиряване на бунта и сетне главнокомандуващ на турската войска в Сърбия, Хюсеин-Авни-паша, бившия военен министър, и Митхад-паша са знаели твърде добре за българските ужаси, ако и да не са ги сами възбудили. Но, във всеки случай, лицата, които особено са се отличавали със своята жестокост и варварство, са получили награди от турското правителство, а тия, които са се стараели да дейстуват законно и им е било жално да проливат невинна кръв, едвам избягнаха наказанието.иалния кореспондент на Daily News Дж. Макгахана
527
0
 
1
 
! Отговори
Бай Колю преди 14 години
Ето, част от коментарите, само от първите две страници! Не ми се четеше повече, отвратих се! Смяташ ли, че е нормално да се пише така за БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ?! Това ли е демократичното изказване на мнение?! Моите уважение, ако се дискутира по темета, ако всеки изказва мнението си, но да обвиняваш някого в насаждане на етническо напрежение използвайки подобни изразни средстав....е как го наричаш това?! Али Юзеиров пeдеpacт, пeдеpacт ВЪН! АЙДЕ ОБРАТНО В ТУРЦИЯ! някой да има шашка динамит Аве ей *** карабини, кои мюсюлмани са умрели за България ?! Пред поробителите ли се кланите ве ей смотняци долни. Аз лично ще дойда и ще ви се изпикая върху гнусния паметникТия само бомбата ще ги оправиКажетете ми каде живее тая турска *** , искам да ги заколя с лично аз . Макар и после да ги лежа в затвора . Това е мазна турска *** , която се подиграва не само с нас , а даже и с Иван Вазов .Тия братя са просто престъпно нагли !!!!тия *** турци,че вече почват да ме дразнят,*** долна,помете света с тяхната *** вяра и само убийства правят. Ако тоя паметник се построи със тротил ще отида да го почета,майка им да е жива и здрава :)
526
0
 
1
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Като искат Вазов, им предлагам следният нигов стих ... Сабята на Абдул Керим пашаДерзайте, вий, ***, във пътя на позора!Правете вие дружба и братство, и любов,С тез варвари жестоки, що напусто се боратПротив светата правда и кръста свят Христов.Славете ги безсрамно и пейте гръмогласно!Цалувайте, любете прогнилият Осман.Веч сяко честно сърце потърси се ужасноОт тоя смрад несносен на вашия тамян.Дерзайте! Тоз век беден, осъден е да видиВсе, що е най-омразно, чудовищно и зло:Един злодей да вдига от кости пирамиди,А друг - да слага венци на негово чело. Вий, варвари безсрамни, вий, кърлежи вонещи,Които сте се впили в славянската снага!Вий хуни, вий вандали! Вий бухали зловещи!Вий зверове! Проклети да бъдете сега! Дано тоз плач и вопли, до Бога що отиват,И тез клетви люти от толкова души,И тез порои кърви, които се проливат,Да паднат в вид на мълнии въз вашите глави. Дано тоз удар, с който Всевишний да покажеИ своя гняв ужасен, и свойта страшна власт,Това проклето племе сега ще да помаже: -Дано тоз удар страшен да падне и на вас!
525
0
 
1
 
! Отговори
MIC преди 14 години
Тия хора се подиграват с най-святата памет за мъката и хилядите загиналите по времето на "ПРИСЪСТВИЕТО" на турците в продължение на 500 години в родината ни. Не бива да се разрешава подобна гавра с рода ни. Щом се чувстват турци, а не българи, нека си строят паметници, но да не се подиграват с историята на страната, в която са се родили. Безобразие!
524
0
 
1
 
! Отговори
Ь преди 14 години
Бай Колю е умен. Респект, бай Колю!Всичко останало е дивотия и инфантилност.
523
0
 
1
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
520, Али е пионка, брат му Юзеир Юзеиров е идеолога на цялата скверност!
522
0
 
1
 
! Отговори
бг преди 14 години
Не милее за своя народ оня, който не пази в сърцето си спомена за неговите страдания
521
0
 
1
 
! Отговори
бг преди 14 години
И ние най демократично споделяме мнение.Слушай дървен, няма нация която да е забравила миналото си, защо трябва ние да го забравим.Толкова ли е нужен тоя градеж?
520
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Али Юзеиров пeдеpacт, пeдеpacт
519
0
 
2
 
! Отговори
НЕНО преди 14 години
ТОВА ЩЕ Е ПАМЕТНИК НА ЗЛОТО, КОЕТО ВИЛНЯ 500 ГОДИНИ НАД БЪЛГАРИЯ. ПАМЕТНИК НА ГЕНОЦИДА НАД БЪЛГАРИТЕ. АКО ГО НАПРАВЯТ - ПРЕДЛАГАМ ВСЯКА ГОДИНА НА ДАТАТА НА КЛАНЕТО В БАТАК - КОЙТО СЕ ЧУВСТВА БЪЛГАРИН - ДА ХОДИ И ДА ГО ЗАМЕРЯ С КАМЪНИ.