Полицаите пак на протест: споделят неволя и гневен стон

Полицейските синдикати скачат година след "Да попушим!"
11 дек 2009 13:33,
441
Полицаите пак на протест: споделят неволя и гневен стон
През март полицаите погребаха МВР. Снимка: Булфото

Година след протестите на по цигара пред МВР, полицаите отново се вдигат на демонстрация пред сградата на МВР в столицата.

Сборният пункт е в 12 часа на 12.12.2009 г. в градинката до църквата "Свети Седмочисленици".

"Една година след безпрецедентните протести на служителите от МВР вместо така желаната промяна ние отново сме в изходно положение. Напрежението отново ескалира. Не се е променило почти нищо!", твърдят в декларация от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Браншовото обединение на полицаите твърди още, че застава изцяло зад справедливите искания – по-високи заплати, по-добри условия на труд и право на достоен живот на служителите от МВР, защото:

"Ние сме тези, които рискуваме живота и здравето си, за да бъдат спокойни гражданите, за да е защитена държавата. Затова безусловно подкрепяме намерението на колегите от цялата страна да изразят своята позиция срещу ставащото в МВР! Заедно можем да го променим!", пише още в документа.

В полицейския форум вече дни наред тече оживена дискусия за протеста*:

ori: 4 Дек 2009, 09:43

Колеги, 12.12. в 12 часа е истината. Стига лъжи и оправдания от страна на господата министри - пари няма! Ако и този протест не даде резултат, време е да потърсим подкрепа от ПРЕЗИДЕНТА.

от katana1977: 6 Дек 2009, 13:24

На колегите, които желаят да разберат причините за 12.12., ще кажа - колеги, докога ще подкрепяме бюджета със собствените си средства?

Докога ще купуваме всичко, което ни трябва? Докога ние ще разбираме, че има криза и ще действаме по този начин, а нас и да ни разберат, действат по принципа "Кучето си лае...."? 

Защо всяка година контрата от некадърно сглобените бюджети ще бъде все при нас? Не е ли време и в други министерства да разберат какво значи "заем за послужване", "спонсорство" и девиза "Пари нема, действайте"?

Нима не сме заслужили правото да говорим открито за проблеми, които пречат за нормалното функциониране на цялото общество???? 

Роби ли сме на държавата, или забавни шутове, които говорят смешни безсмислици?

Още по темата
21 дек 2008 10:49
172
9 дек 2008 16:55
546

Ако цената да ни бъдат осигурени нормални условия на труд и почивка и да решим сериозни проблеми, е да ни заклеймят като рушители на социалния мир и вечни недоволници, да ни охулят и презрат, какво още имате да губите?

И без друго всеки ден слушам, че полицията не прави нищо, какво ново ще чуем?

Обществото и управляващите обаче могат и трябва да чуят, че проблем има и той няма да се реши, като ни се скара някой, че не слушаме. Напротив - всяка професионална репресия още повече ще го задълбочи.

Истина е - сит на гладен не вярва и държавата само две неща не дава без бой - власт и пари. И въпреки това сега имаме шанса да променим нещо.

Въпросът защо се бавихме цяла година след първия протест има стотици отговори - политически, социални, психологически, финансови и организационни. Защото ние решихме да повдигнем планина и да я преместим.

Целите и помислите ни бяха и са чисти, но това не стига и никога не е стигало. За да се случи това, са нужни години на борба, на загуби и на победи, докато МВР се превърне в съвременна структура, кореспондираща с държава, общество и служители.

Няма магически пръчки и вълшебни заклинания, мъдри магьосници и мощни царе. Само ние сме - на първа линия, както винаги. Толкова познато и нормално.

След години никой няма да помни, кои сме били и какво сме направили, нито пък защо, как сме продължили напук на разум и чувства. И ние не помним. И не е нужно.

Важното е, че сега е нашия ред и това е работата, която е пред очите ни. И няма друг, който да иска и да може да я свърши, освен нас.
Останалото са извинения.

от gqleto: 07 Дек 2009, 15:55

време е да излезем всички на 12.12.2009 и да покажем ,че търпението ни се изчерпа. нека ЦЦ да разбере че не сме "дете на което ще купи колело ама друг път" достатъчно време ни "карат без масло".

*запазен е оригиналният правопис

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


441
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
431
0
 
0
 
! Отговори
майка на двама полиц преди 14 години
Като майка на двама полицаи/ с више образование/ мога да кажа, че който говори зле за полицаите е човек, който не го бива за нищо. Ами станете полицаи, мръзнете, нека Ви хулят и плюят, нека получавате мизерни заплати и нека да сте изложени ежедневно на риск... Ама да се полицай и учител е призвание...и не всички полицаи са рушветчии. Повечето са свестни момчета, мизеруват и Ви пазят спокойствието и живота, доколкото им позволяват законите и подкрепата от Вас и управляващитне, а те нямят и права
430
0
 
0
 
! Отговори
ДА преди 14 години
Ха сега искайте подкрепата на премиера да видим дали още е с Вас
429
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Aa...iskate da mi slusate neta...Puk i za zaplatki placete vizdam.Ne stava.
428
0
 
0
 
! Отговори
Prosto pitam преди 14 години
A bre -toia ot pred zasto sa go arestuvali bre?Da ne e ot grupite po magistralni grabezi-s kradena policIOnerska uniforma?
427
0
 
0
 
! Отговори
12-45 преди 14 години
"Аз утре ще намина... и ще намажа мутрите на..."Къде беше бе *** страхлив?Утрето си мина и замина - полицаите бяха където казаха, а ти доказа че си страхливо форумно плазмодийче!
426
0
 
0
 
! Отговори
Тракиец преди 14 години
"Българин" да ти е..ам татарската фаца прабългарска!
425
0
 
0
 
! Отговори
ЛЯЛЯК преди 14 години
ако приемем 4е големите политици на прехода са поставени лица от едни и сащи крагове ако приемем 4е шефовете на агенции митници и про4ие също са такива то тез на по долните нива защо се сагласяват с геноцида над българския народ 20 годишен паклен план а 4енгетата и воените за трохи от масата подкрепят народните предатели софрата е готвена с кравта на България а са слепи 4е те изнасят милиарди 4е господа полицаи с тия 50 милиарда ако си бяха в БГ си4ки щяхме да имаме по 3000 лв заплата ПРЕДАТЕЛИ
424
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Хубавичко четете тука, ушеви - хората, които ви ругаят не са някакви виртуални форумни дрънкала, а тези, които с данъците си издържат вас и хранят семействата ви. В случаят се изявявате като ***, които 5 минути след като си ги наел на работа, почват да подпират лопатите и след два часа мънкане и скатаване почват да реват за по-високи надници, без да са свършили работа и са 20 стотинки !!! Питайте и децата си, дали не ги е срам да кажат в училище какво "работят" бъщите им !!!
423
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Заповеди изпълнявали... ми то утре на ушевия някой може да му заповяда да премаже от бой с палката и собственият си стар баща и да направи едно фелацио на някой *** наркодилър - и това ли ще изпълни за да запази службицата?
422
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Марине - що за "хора" за една мизерна (според думите им) заплата, ще бият с палки деца, пенсионери, ще отвличат деца и ще стоят мирно пред *** с брадви? Това са еничари, *** без съвест и чест !!! 420 ги нарича "кучета" - аре да не обиждаме животните...Има и свестни хора в полицията, но са един на 10, останалите са долна ***.
421
0
 
0
 
! Отговори
ДО МАРИН преди 14 години
Каква работа, бе Маринчо, каква съвест, има ли полицай съвест, та той ако има такова нещо, няма да е в полицията.....работа в служба на обществото, вероятно имаш предвид обществото на групировките, там работите, даааааа
420
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
кучета на властта готови за мизерни пари да бият собствения си народ
419
0
 
0
 
! Отговори
Марин преди 14 години
Хайде моля не обиждайте полицаите, те са хора като всички нас със семейства и нужди, може да има и черни овце сред тях, но има и такива, които си гледат съвестно работата. Все пак това е отговорна работа в служба на обществото, трябва да се уважава. Те не са виновни за сблъсъците на 14-ти януари, изпълняваха си задълженията според заповедите на тогавашното правителство, знаете за неизпълнение на заповед какво е наказанието.
418
0
 
0
 
! Отговори
ляляк преди 14 години
НААААЦИОНААААЛНА СЪЪЪЪПРОТИИИВАААА !!!!!!!!!!!!
417
0
 
0
 
! Отговори
ляляк преди 14 години
ако приемем 4е големите политици на прехода са поставени лица от едни и сащи крагове ако приемем 4е шефовете на агенции митници и про4ие също са такива то тез на по долните нива защо се сагласяват с геноцида над българския народ 20 годишен паклен план а 4енгетата и воените за трохи от масата подкрепят народните предатели софрата е готвена с кравта на България а са слепи 4е те изнасят милиарди 4е господа полицаи с тия 50 милиарда ако си бяха в БГ си4ки щяхме да имаме по 3000 лв заплата ПРЕДАТЕЛИ
416
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Никой освен тях в тая държава няма привилегий хората стачкуват защото с месеци не са им плащали заплатите за положения труд а тех съм ги виждал да разговарят с проститутките които на другия ден отново са на същото място значи нищо не са им направили от прозолеца си виждам двама мой комший полицай как си наливат бензин от бидончета за вода !!! Колко ли още е това което не се вижда
415
0
 
0
 
! Отговори
Безработен преди 14 години
Намерих си работа да разкарвам стока за 20 лв повече от 12 часа спира ме катаджията и лъже ,че съм минал на червено мойта срещу неговата дума накрая му се молих като човек нямам пари да не ме глобява 50лв какво мислите ми каза ТОВА СИ Е ТВОЙ ПРОБЛЕМ та сега на мен ще ми пука за тях НИКОГАКато не им изнаса държавната работа да НАПУСНАТ и да работят шофьор на некой частник за 400-500 лв по 12 часа да ама не стават престъпници .
414
0
 
0
 
! Отговори
до ХХХ преди 14 години
Каква подкрепа , бе ХХХ, кога с какво полицай е подкрепял някого?Те не знаят защо са там, та ще чакаме нещо от тях...
413
0
 
0
 
! Отговори
читател преди 14 години
Стотици мнения, но е забравено едно нещо.Полицията стана инкубатор на престъпността. Най-добрите престъпници, най-силните групировки, най-неуловимите са оттам. А някои са наполовина там, наполомина отвън.Жалко но истина.И сега още по-жалко - в тази школа за престъпници искат да им увеличат стипендиите за учене, та може би повече да понаучат как да грабят ....
412
0
 
0
 
! Отговори
xxx преди 14 години
а и да питам ЦЦ, ББ и ония *** Дянков, понеже тези мнения се следят и от тях, защо вие дупета също не си ограничите ТОКЪТ!!! както е в пожарната, ГЗ и полицията ами отдавате заповед за резане на тока, защо ви питам вие не седите без ток и хиляди ограничения, ще ви кажа защо, защото сте мамини *** синчета, а не сте никакви мъжки момчета, ае ДГД.