"Не щем ГМО", скандират протестиращи

Десетки граждани се събраха пред сградата на Народната библиотека
31 яну 2010 13:28,
343
"Не щем ГМО", скандират протестиращи
Снимка: Dnes.bg

С лозунги: "Не щем ГМО", „България е свободна от ГМО“ и „Ние сме истинското МОСВ“, започна протестът на гражданските и екоорганизации пред Народната библиотека.

Десетки граждани се събраха на мястото, като сред протестиращите има деца и майки с колички. По този начин родителските организации също изразяват протеста си.

Още по темата
Адвокат Свилен Овчаров, от Сдружение „Зелени адвокати“, коментира, че решението за приемането на Закона за ГМО ще се отрази на рейтинга и резултатите на депутатите от НС, както и на изборите за всяка една партия.
„Колебая се дали става дума за некомпетентност от страна на МОСВ, които са решили да хармонизират европейските директиви по най-лесния начин – като либерализират всичко“, коментира още адвокатът.

Според него вече има консенсус от страна на ПГ на ГЕРБ да се приложат ограничителни мерки по отношение на приложението на закона. Той призова да се осигури възможност на гражданското общество да участва във вземането на решение при създаването на конкретни хибриди.

„В момента никой няма доверие на изпълнителната власт по тези така важни въпроси, защото ефектите от тези неща се изследват в продължение на десетки години, а мандатът на един екоминистър е четири, максимум пет години", каза още той.

Шествието на протестиращите неправителствени организации се отправя по ул. „Шипка“ към „Сан Стефано“ и се предвижда да приключи пред НС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
17
 
! Отговори
ивайло преди 14 години
Ето има защитници и на генномодифицираните храни, обаче такива храни трябва да се обозначават който иска да ги яде, аз лично не искам да ям такива л.а.й.н.а! И наистина ще ни върнат на село да садим и ядем от там. писна ми от македонски ябълки и турски картофи пълни с пестициди и нитрати, а нишите родопските стоят по мазета и българите не могат да ги продадат, писна ми от е-та и консерванти!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Десетки граждани се събраха на мястото, като сред протестиращите има деца и майки с колички. "Много бе аууу-десетки .Ама 2 4 6 колко ?Малко плащат затова са малко "протестиращите".
16
0
 
17
 
! Отговори
до 15 преди 14 години
знаеш ли как се обработва земя
15
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Искам да чуя как правителството на Барисов ще помогне за възстановяване на българоското земеделие и за развитието на екоземеделието в България. Не желая да чувам изказванията на разни *** против еколозите. Еколозите защитават нашите интереси. ГМО няма място в България. Който иска да яде мутирали зеленчуци да се маха от България.
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
То и лудитите са протестирали и са чупели становете ама слава Богу са на бунището на историята, където е мястото на всички мразещи прогреса.
13
0
 
17
 
! Отговори
учен преди 14 години
До сега какво ядяхте бе хора,трябва да протестират фермерите не вие зелени гущери
12
0
 
17
 
! Отговори
Muu преди 14 години
браво!!! това е най-важната новина от месеци
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Шествието на протестиращите неправителствени организации се отправя по ул. Шипка към Сан Стефано и се предвижда да приключи пред НС.-tova e ednata grupa,drugata e underground :)
10
0
 
17
 
! Отговори
Мухоморко преди 14 години
Крайно време е да отидеш на преглед, а не да пишеш глупости по форумите.
9
0
 
17
 
! Отговори
Печурко преди 14 години
Ти определено не си наред...
8
0
 
17
 
! Отговори
дарвин преди 14 години
Абе тези 8 човека, докога ще им обръщат внимание.?!?!?!...
7
0
 
17
 
! Отговори
мутант преди 14 години
Я млък бе. Ще спирате прогреса. Който е против, ей го селото, да ходи да си копа и сади натурални плодове и зеленчуци. Никой не го спира. Ама който е гражданин, ще си яде Е-тата от BILLA и ще мълчи. А-а-а-а-а
6
0
 
17
 
! Отговори
Гъбарко преди 14 години
Малко преувеличаваш. Понякога са много вкусни, обаче и отровните гъби са вкусни може би.
5
0
 
17
 
! Отговори
Гъбарко преди 14 години
Чернобил. Ако ББ не осъзнае какво ни се пише, ще се нареди до престъпниците от Политбюро, които не ни предупредиха за Аварията в Чернобил.
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не се ли очудвате, че сега всеки втори умира от рак??? Хорааа ние се храним с ***, едни отрови. Много хубави опаковки, много хубав вкус, ама как така държат по месеци и години тези храни без да се развалят? ии колко добавки имат? най чистите храни са единствените полезни за нас хората, сега освен рак, всеки има алергия, проблеми с бъбреците и хронични заболявания! Жените трудно задържат бебета си и от нация на столетници се превърнахме в най болната нация в Европа!
3
0
 
17
 
! Отговори
:) преди 14 години
Вас кой ви е учил на журналистика?Не сте ли чували, че само основни абривиатури не се разясняват?Какви са тези ГМО, МСВ, ПГ и прочее?!
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Когато преди години една моя позната каза, че в Гърция ядат домати с ген на скорпион и домати с ген на риби не и повярвах,а *** като ги видях да купуват щайга с картофи и домати и да ги мъкнат чак до Гърция им повярвах.Освен, че нямат вкус тея ***, те са направени така,че да растат за месец два и да са на пазара т.е. повече пари, както и бройлерите които купуваме, те са натъпкани с хормони и растат като мутанти мн бързо и тези генномодифицирани храни са чиста отрова.природата не е игра!
1
0
 
17
 
! Отговори
nameless преди 14 години
Лека-полека започваме да берем горчивите плодове на членството ни в ЕС и то при наличието на такава бездарна политическа класа без чувство за род и Отечество...