Няма УВО за магистратите, говорили с Красьо

Уличените само ще бъдат понижени в ранг за известно време
12 фев 2010 12:28,
91
Няма УВО за магистратите, говорили с Красьо
Снимка: Булфото

Висшият съдебен съвет реши да не уволнява, а само да понижи в ранг още четирима от магистратите, засечени в контакти с лобиста от Плевен Красимир Георгиев, станал известен като черничкия Красьо с ланците.

Това води само до леко намаление на заплатите им за определен период, а след това те автоматично ще си върнат привилегиите на стария ранг.

Един от наказаните е и бившият окръжен прокурор на Бургас Ангел Ангелов. Той получи като наказание две години понижаване в ранг.

Ангелов е говорил три пъти с Красьо, като във всички случаи прокурорът се е обаждал на лобиста. Обяснението му за контактите е, че сам звънил на Красьо, за да може лобистът да му честити назначаването за окръжен прокурор.

Сред нказаните е и докладчикът по делото за убийството на българския студент в Париж Мартин Борилски – Милчо Ванев, зам.-председател на апелативния съд във Велико Търново.

Той е говорил 66 пъти с "Черничкия" лобист с ланците, като обяснението му за това е, че е търсил връзки болният му баща да бъде настанен в столично лечебно заведение.

Според ВСС е доказано само, че тези магистрати са нарушили правилото от етичния кодекс да се въздържат от всякакви действия, които биха могли да компрометират честта и професията им пред обществото. По този начин съветът мотивира факта, че не ги уволнява, а само ги понижава в ранг.

Още по темата

Аналогично е положението с бившия шеф на Районния съд в Несебър Пламен Найденов. Той беше понижен в ранг за три години.

Найденов е говорил с Красьо 21 пъти от 9 до 18 юни 2009 г., двамата са си разменили и 9 съобщения. Съдията е разказал, че общ приятел, който живее в чужбина, го е запознал с Красимир Георгиев.

Затова двамата с лобиста си говорели за общия си познат. Въпросният приятел също е дал показания пред съвета в тази връзка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
7
 
! Отговори
напълно невинен преди 14 години
От 5 часа звъня на Краско да уредим едно наше момче, но телефона му дава непрекъснато заето. Ей от днес , пак стана много търсен този Красьо. Как му беше номера на другия телефон, че го забравих
68
0
 
0
 
! Отговори
палач преди 14 години
за настоящите се искаше университет,конкурс и т.н. неудобстваа пък сега ще ги назначавяме само с мерак
67
0
 
0
 
! Отговори
палач до legis преди 14 години
Ти с това именце май си канидидат за магистрат,я да видим така ли е .Отговаряш ли на посочените по-долу критерии,а?Щото нали разбра действащите магистрати ще ги скалпираме.Ти ще си ново попълнение,давай..Ценз за новите няма да се иска
66
1
 
3
 
! Отговори
Ь преди 14 години
Както винаги най- тъпите коментари са написани от Анонимен. Жалки типчета са анонимните.
65
0
 
1
 
! Отговори
legis преди 14 години
Ironiata ti e jalka i sme6na - vse edno ne jivee6 v BG , a nqkade v 15 raion na PARIS .........
64
1
 
2
 
! Отговори
baykolu преди 14 години
Какво, казваш, ще пукна?!?!?!?!? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
63
2
 
0
 
! Отговори
палач-номинатор преди 14 години
продължение на по-долния коментардруги критерии за номинации:магистратите да бъдат послушни и верни на бат ви бойко;да са неродени,щото може да са имали лоши помисли и т.н.Ако някой предложи сам себе си -също се приема.
62
0
 
6
 
! Отговори
Драганов преди 14 години
В съдебната система живуркат дребни душици. Те са срам и позор за българската нация.
61
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
по-леко ... да не пукнеш хемероид ...
60
4
 
4
 
! Отговори
палач преди 14 години
Аз имам предложение всички магистрати да ги обесим на площада или да ги скалпираме по индиански почин.Ккаво ще кажете.Няма значение дали са професионалисти бесим ги и край.После например ще сложим тези,които вие предлагате за магистрати.Даже ето и повод за анкета,ВИЕ КОИ ХОРА ПРЕДЛАГАТЕ ЗА МАГИСТРАТИ,ЧАКАМ НОМИНАЦИИ/по следните критерии: важното е да не нямат телефон;да не могат да говорят по телефон,даже изобщо да не могат да говорят;да нямат семейство;да не ходят никъде;ценза не е задължит
59
1
 
6
 
! Отговори
borokaro преди 14 години
Няма връзка с темата но ме разстърсва всеки път.Никола ВапцаровПРОЩАЛНОНа жена ми Понякога ще идвам във съня тикато нечакан и неискан гостенин.Не ме оставяй ти отвън на пътя вратите не залоствай. Ще влезна тихо. Кротко ще приседна,ще вперя поглед в мрака да те видя.Когато се наситя да те гледам ще те целуна и ще си отида.
58
3
 
2
 
! Отговори
baykolu преди 14 години
...а които не е доволен или е комунист, или е обикновен престъпник. Напиши ми го това черно на бяло, подпиши се отдолу, дай ми данните си, като си толоква ербап, и стой и гледай, как ще те осъдя, и ще ми платиш поне за една почивчица в Гърция за две седмици.... Аз не подкрепям правителството, това си е мое основно човешко право! Пък ти щом смяташ, че имаш право да ме наричаш престъпник, давай! Пиши, ще ти дам адрес, къде да ми изпратиш твърдението си, пък аз знам после какво да правя! :)))
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Добре Дошли в Абсурдистан, тука управлява мафията на тройната коалиция а тя е Борисов , прасосъдие, мафия .Българските граждани са роби в собствената си държава, печелят пари за мафията експлоатират ги играят си с живота им по пътищата и със здравето им, и им дават минимална заплата от 200 лв и им гледат сеира колко време ще живеят с нея.Когато народа писне работете управляващите изнасят преставления (драми, екшани,комедий).
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не съм искал да ви обидя ... ако така е прозвучало - моля за извинение
55
0
 
7
 
! Отговори
Невен преди 14 години
Абе вдигнете се в София ги изринете тез престъпници!
54
0
 
12
 
! Отговори
Във преди 14 години
черничката ни държава черничките са си най-добре!Да живее Красьо!
53
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Разстрел за вас, *** такава! Не може такава долна гмеж, да се титулува магистрати!
52
0
 
16
 
! Отговори
Патоанатом преди 14 години
Съдебната система е сбирщина от жалки люде. Дребни душички, които за пари са готови да продадат и майка си.
51
0
 
5
 
! Отговори
borokaro преди 14 години
Нито съм комунист нито съм престъпник-такова изказване може да направи само фанатизиран привърженик на герб-нека го кажа така - АЗ СЪМ ЧОВЕК КОЙТО ИСКА ДА ЖИВЕЕ НОРМАЛНО,СПОКОЙНО ДА СИ ГЛЕДАМ СЕМЕЙСТВОТО С ЕДНА ДУМА - ДОСТОЕН ЖИВОТ-що се отнася до ББ мнението ми за него е следното-човека е видно че се опитва да направи нещо но една птичка пролет не прави,г-н.АНОНИМЕН ПРОБЛЕМЪТ МУ Е ЧЕ ХОРАТА ОКОЛО НЕГО ГО ЛЪЖАТ И ПОДВЕЖДАТ...И МОЛЯ НЕКА НЕ СЕ ОБИЖДАМЕ-ВСЕ ПАК ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЧЕ СМЕ ХОРА...
50
0
 
4
 
! Отговори
111111 преди 14 години
Само съкрашения без право на Връшане в тази сфера .