Ваньо Танов: Политически чадър е пазел Алексей Петров

Папките, открити в офисите на Трактора, показвали паралелно МВР
12 фев 2010 09:46,
113
Ваньо Танов: Политически чадър е пазел Алексей Петров
Ваньо Танов. Снимка: БГНЕС

Политически чадър над Алексей Петров преди две години е изпращал в кошчето всички разработки срещу него. Това заяви пред БНР бившият директор на ГДБОП и настоящ на Агенция „Митници“ Ваньо Танов.

Още при явяването си пред парламентарната вътрешна комисия преди две години Танов е дал факти, че Алексей Петров е свързан с организираната престъпност.

"Отнася се за негова фирма, която извършва рекет, изнудване, събиране на дължими вземания и това ясно и категорично съм го казвал във вътрешната комисия и има достатъчно факти по този случай", заяви Танов.

Той коментира, че тогавашният министър на вътрешните работи Румен Петков съзнателно е осветил Алексей Петров като секретен сътрудник на службите, той да бъде легитимиран и така да постъпи официално в ДАНС.

"Преди напускането на Алексей Петров ДАНС беше пред разпад", заяви бившият ръководител на ГДБОП.

Ваньо Танов коментира, че е световна практика при разкриването на престъпна група да има внедрен агент, но когато не е добросъвестен, това може да доведе до обратен ефект и всъщност да захранва групата с определена информация от службите.

Още по темата
"Това е тънък лед. Винаги може да бъде установено дали случаят на Петров е такъв, но това е трудно доказуемо", смята Ваньо Танов.

Според него папките, които са открити в офисите на Алексей Петров, показват едва ли не паралелно МВР.

"Информацията в тях е префасонирана, копирана и дано не съм лош пророк, че различни справки ще се размахват и ще се дискредитират хора", подчерта Ваньо Танов.

Той изрази съмнение, че тези документи може да дискредитират премиера Бойко Борисов.

Директорът на Агенция „Митници“ разбрал едва вчера, че има договор между агенцията и застрахователна компания "Лев Инс" (част от разследваната и от НАП корпорация на Алексей Петров) и нямал спомен откога е датата на този договор.

Ваньо Танов пое ангажимент това да се провери веднага, както и да се разкрие кои служители на митниците са били съмнително близки с Алексей Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
8
 
! Отговори
До 20 преди 14 години
Много си ***,май не четеш какво е написано,имало е разработки ни те са отивали в коша.Тогава над Бойко е имало други ,той кво е могъл да направи???казах ти за коша,сега като е над чадъра ей го трактора у кауша
23
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
че бойко има обща фирма с Алексей Петров - кога ли най после ще благоволят да ни кажат...или е по-важно политическия чадър над герб да се разпъне...
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Мъчат ме два въпроса: от къде знае В. Танов какво съдържат папките - това не е ли следствена тайна и А. Петров толкова ли е ***, че ги държи в офисите си
21
1
 
2
 
! Отговори
Тенев преди 14 години
А кога ще стане ясно кой е ТРАКТОРИСТА?!Б.Б. или С.Т. ???
20
0
 
3
 
! Отговори
baykolu преди 14 години
Държали са му чадъра, да не се мори той..... :))))))))
19
1
 
7
 
! Отговори
киро преди 14 години
Интересна ми беше реакцията на доста от политиците, вкл. на премиера Борисов по темата. Едни боязливи изказвания, нямаше го обичайното пъчене - видите ли борим мафията по всякакъв начин и т.н.Нещо май им е притеснено на политиците.....
18
0
 
3
 
! Отговори
fen преди 14 години
tozi tanov kolko vreme raboti na zaplata v MVR? ^To togava mul4a i si zima6e zaplatata? Az iskam istinata ne ot hora kato tanov i mediite,a ot k At.Atanasov,Ivan kostov.Slav4o Bosilkov, G.PetkanovB.Bonev,V.Mihailov . Iskam da razbera Koi vze na osnovniq svidetel GANDI futbolniq kluv Arda kurdjali i za6to?
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Добре-последните 2 години имало чадър над Алексей Пeтров.През другите години какво правехте другари генерали Танов и Борисов-единия директор на службата за борба с организираната престъпност, а другия Главен секретар.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
България сигурно е единствената държава в европа където идоли на хората с мутри и престъпници и всеки иска да е като тях,всеки иска да кара хубава кола да гледа лошо и да му завиждат,колкото си по голям престъпник толкова ще си по уважаван.Сбъркана държава
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Малиии..., А.П. какво ли е преподавал на студентите?!
14
0
 
16
 
! Отговори
няма стига бе ;) преди 14 години
Ами го в момента агенция Митници се е превърнала във филиал на МВР, и то на МВР от 1975 г. Имам близка приятелка който работи там, и от нещата които ми е разказвала, ми настръхва косата. Неграмотно извършена реформа, подчиняване на пощите, съкращения при които едва ли не решеващ фактор са били хората от инспектората - все бивши милиционерски кадри. Устни заповеди, с цялостно делегиране на отговорността на подчинените, абсолютно никакъв шанс за инициатива на по-ниско стоящите в йерархията. Тъй...
13
5
 
7
 
! Отговори
Vasilev преди 14 години
Упех на Бойко и отбор. На всички ни е ясно, че Алексей Петров е бандит, координатор на мафитите и агент на старите чичковци от ДС. Алексей Петров трябва да бъде осъден и дано не го пуснат днес. Пуснат ли го... държавата ни е загубена. Дано съдията да е честен пред народа.
12
0
 
3
 
! Отговори
normalen преди 14 години
Hora, sprete se be ! pravqt ni na ludi.Ne use6tate li 4e se suzavat durjavni mutri?
11
2
 
12
 
! Отговори
чичо преди 14 години
Eй Ванка ти откри че сме февруари месец.Бравос Ванка бравос другарю.и сега ко ша праими.Ша го набием този хамсалак,дето бил обвързан с мутрите.Че и скрит агент бил.Ванка я земи изкарай скритите агенти в митницата ,че да ги наебем и тях.Тъй и тъй никаква работа не вършат.
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ама нали Алексей Петров ти е бил пряко подчинен докато си бил ГДБОП. Защо не си го разкрил тогава.
9
2
 
6
 
! Отговори
дааа преди 14 години
Едва ли някой точно може да каже какво става в момента.. Но лично на мен ми се струва ,че за първи път се нанас наистина сериозен удар срещу мафията.
8
0
 
4
 
! Отговори
бг преди 14 години
А цялото му име на тоя не е ли Алексей Петрович
7
2
 
18
 
! Отговори
Аман преди 14 години
АП е внедрен агент - ОК. АП е бил съдружник с ББ - ОК. АП е неизгоден днес и им пречи - ОК. АП е разгромен - ОК. Нищо ново от Ежов и Берия насам, цялата власт остава в куките - мутри.
6
1
 
18
 
! Отговори
Вън от властта на МУ преди 14 години
Каква е гаранцията, че утре няма да разкарваме като мечка някой друг предател и високопоставен в държавата за момента МУТРО-МИЛИЦИОНЕР.Изхода е във властта да не се допускат никакви, ама никакви, бивши МУТРИ иМИЛИЦИОНЕРИ. Болшинството милиционери/полицаи/ доказано от живота, са склонни да се преобразуват в мутри, а бивша мутра няма, колкото и да се дегизира, оцветява или пречиства. Мутрата си е мутра дори и да си купи титла Вселенски Патриарх или да стане Папа. Вън от властта на МУТРО-МИЛИЦИОНЕРИТЕ!!!!
5
6
 
17
 
! Отговори
стига бе преди 14 години
Значи без да е доказана вината на Петров,хората от Агенция Митници които го познават ще бъдат преследвани.Така разбирам аз нещата.На това му се вика тоталитаризъм в ЕС.