Ваньо Танов: Политически чадър е пазел Алексей Петров

Папките, открити в офисите на Трактора, показвали паралелно МВР
12 фев 2010 09:46,
113
Ваньо Танов: Политически чадър е пазел Алексей Петров
Ваньо Танов. Снимка: БГНЕС

Политически чадър над Алексей Петров преди две години е изпращал в кошчето всички разработки срещу него. Това заяви пред БНР бившият директор на ГДБОП и настоящ на Агенция „Митници“ Ваньо Танов.

Още при явяването си пред парламентарната вътрешна комисия преди две години Танов е дал факти, че Алексей Петров е свързан с организираната престъпност.

"Отнася се за негова фирма, която извършва рекет, изнудване, събиране на дължими вземания и това ясно и категорично съм го казвал във вътрешната комисия и има достатъчно факти по този случай", заяви Танов.

Той коментира, че тогавашният министър на вътрешните работи Румен Петков съзнателно е осветил Алексей Петров като секретен сътрудник на службите, той да бъде легитимиран и така да постъпи официално в ДАНС.

"Преди напускането на Алексей Петров ДАНС беше пред разпад", заяви бившият ръководител на ГДБОП.

Ваньо Танов коментира, че е световна практика при разкриването на престъпна група да има внедрен агент, но когато не е добросъвестен, това може да доведе до обратен ефект и всъщност да захранва групата с определена информация от службите.

Още по темата
"Това е тънък лед. Винаги може да бъде установено дали случаят на Петров е такъв, но това е трудно доказуемо", смята Ваньо Танов.

Според него папките, които са открити в офисите на Алексей Петров, показват едва ли не паралелно МВР.

"Информацията в тях е префасонирана, копирана и дано не съм лош пророк, че различни справки ще се размахват и ще се дискредитират хора", подчерта Ваньо Танов.

Той изрази съмнение, че тези документи може да дискредитират премиера Бойко Борисов.

Директорът на Агенция „Митници“ разбрал едва вчера, че има договор между агенцията и застрахователна компания "Лев Инс" (част от разследваната и от НАП корпорация на Алексей Петров) и нямал спомен откога е датата на този договор.

Ваньо Танов пое ангажимент това да се провери веднага, както и да се разкрие кои служители на митниците са били съмнително близки с Алексей Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
23
 
! Отговори
fu?k преди 14 години
Ваньо, а ми ти под кой чадър си?
3
1
 
21
 
! Отговори
Nobody преди 14 години
Шшшшшшшш, ти м'не увжаааш ли ***??? И, ку *** увжаааш, що лъжеш, бе?????Директор на Агенция Митници и не знае с кой има договори... Ми слизай от трамвая тогава.
2
3
 
9
 
! Отговори
страх преди 14 години
колко невинни душички си изгорил бе горило ***. и си оправи лексиката че като говориш да не аааакаш.
1
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
БТВ и НОВА телевизия се превърнаха в адвокатска кантора на трактора