Данъчните погват "ЛЕВ Корпорация" заради Октопод

Проверките в компанията започнали още снощи
11 фев 2010 14:04,
34
Данъчните погват "ЛЕВ Корпорация" заради Октопод
Снимка: Булфото

Пълна данъчна проверка на корпорация, близка до задържания Алексей Петров, е започнала преди часове, съобщиха пред БТА източници от разследването.

Данъчни инспектори са започнали да проверяват дружеството още снощи. Според неофициална информация става въпрос за "ЛЕВ корпорация".

Проверките са започнали часове след като от фирмата бяха иззети компютри, дискове и документи след ареста на Алексей Петров.

Източници от разследването обясниха, че престъпната дейност на групата "Октопод" е започнала в края на 1997 г.

От снощи срещу бившия служител на ДАНС Алексей Петров е повдигнато обвинение за ръководене на престъпна група, занимавала се с рекет и насилие.

След неговия арест бизнесмени са дали показания, че са станали жертва на групата.

Още по темата
Според разследващи свързващо звено между групата "Октопод", "ЛЕВ корпорация" и групата за отвличания "Наглите" е Антон Петров – Хамстера.

Преди време Хамстера беше освободен под парична гаранция по обвинението за участие в групата за отвличания „Наглите“, а снощи се предаде сам, след като стана ясно, че е издирван в рамките на акция „Октопод“.

Тъй като по разследването с кодово име "Октопод" са установени злоупотреби със средства на "Кремиковци", показания в тази насока е дал и бившият изпълнителен директор на комбината Александър Томов.

Очаква се по-късно Софийската градска прокуратура да поиска постоянен арест за няколко от задържаните по операция "Октопод".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Представяне на "ЛЕВ Корпорация" на нейния сайт:)ЛЕВ Корпорация е основана през 1996 година от група известни предприемачи, използващи възможностите, предоставени от приватизационния процес, когато България активно се включва в открития пазар и глобализацията на световната икономика.Бързо става възможно Лев корпорация да инкорпорира множество индустриални дейности и услуги, повечето от които с минимален финансов риск и максимален потенциал за икономически растеж. По този начин корпорацията се превръща в един от водещите икономически и стратегически субекти в България и на Балканите.Корпорацията управлява над 100 вида различен бизнес, използвайки уменията на стотици високо квалифицирани специалисти под ръководството на опитен многоезичен и международен управленски екип. ЛЕВ Корпорация предлага пълния набор услуги, ноу-хау и опит, необходими на чуждестранния капитал и бизнес за да успее без проблеми и с максимална сигурност, в специфична балканска страна по успешния му път в Източна Европа. Лев Корпорация извършва маркетингови проучвания и предоставя консултантски услуги в сферата на правното и финансово обслужване, валутният и митнически режим, счетоводството и движението на свободните парични маси. Предлага проучване на условията за инвестиции по стопански отрасли както и готови инвестиционни проекти. Осигурява надеждност, професионализъм и гаранции за чуждестранните инвестиции.Лев Корпорация разполага с широка гама специалисти в различни области на стопанския живот: финанси, право, търговия, туризъм, хотелиерство, строителство, селско стопанство, транспорт, реклама, медии и комуникации. Предоставят се отлични възможности за съвместна дейност, както и създаване на представителства на чуждестранни компании в страната.Лев Корпорация може да бъде гарант по търговските разплащания между фирми на територията на страната и чуждестранни такива.Чрез дружествата, в които Лев Корпорация има акционерно участие, както и чрез дъщерните му фирми се разкрива голям потенциал за съвместни търговски и производствени дейности по целият отраслов спектър на икономиката в Република България. Ха-ха-хаааа!
30
1
 
4
 
! Отговори
застрахован преди 14 години
Много ми е интересно какво става с "гражданска отговорност" сега. Това което става дали е повод за притеснения
29
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бойко /СИК/ маризи Алексей /Аполо/. Мутренска му работа, пренесена на държавно равнище.
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Много кофти, днес идвам от Лев Инс спрени са плащанията по щетите. Информация никой не дава кога ще ги подновят..... Не стига, че чаках толкова дълго да излезе решение, сега немога да си зема и парите заради този елемент ..... Скапана работа.
27
2
 
6
 
! Отговори
ааш преди 14 години
Значи пак да кажа , в края на 97 както казах и на други места започва и престъпната дейност на Павел Николов - бивш зам шеф на НСС, могат да го проверят и него, сигурен съм ,че има и СРС та, така, че браво всичко се нарежда - дано да има и затвор
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
хахахаха.....колко смешна държавица сме!!!
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
поредната смяна на местата ....много шум за нищо , след няколко дни всичко ще утихне и пак отначало , да ама нов бърдак със стари *** не се прави ! колко ли поколения трябват , за да се изчистят чнгетата от 6 - то ......!!! и да ви припомня ,че крадеца вика ,дръжте крадеца .......
24
3
 
9
 
! Отговори
Тони преди 14 години
Тази акция трябва да я преименуват на "Неудобните" . . .
23
5
 
11
 
! Отговори
loli преди 14 години
Ако Лев Инс за мафиоти и мошенници , Бул Инс и Армеец тагава незнам какви трябва да са. Сега този грозник Цветанов си прави отново ПР акцията , големи изказвания прави - то не бяха престъпни групи тип паяжина , сега пък октопод , стройни йерархични структури , свързващи звена и прочие термини. Факт е че Алексей Петров знае прекалено много за Бойко и приятелчетата му , той просто му е неудобен и след като разполага с власт , той я ползва за да си урежда личните сметки.
22
2
 
3
 
! Отговори
aefan преди 14 години
а басейна работи - днес ходих
21
1
 
2
 
! Отговори
aefan преди 14 години
да - друг е :)Но и този е интересна личност - как на 30 години ставаш изпълтителен директор в застрахователна компания?
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Имам карта за плуване.
19
1
 
3
 
! Отговори
Перде преди 14 години
Хе-хе, жегичка ли ти стана?
18
1
 
4
 
! Отговори
Шаро преди 14 години
Това е друг Софиянски, не е онзи, който беше кмет.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Някой има ли представа, дали работи басеина на Спартак?
16
2
 
3
 
! Отговори
Холдинг преди 14 години
Застраховайте при нас,Холдинга е символ, власт!
15
1
 
4
 
! Отговори
aefan преди 14 години
връзката е следната - лев корпорация е свързана със Спарта, където вчера проверяваха документи. По-интересното е, че собствеността там е толкова размита, че е доста трудно да се хване кой стои зад всичко - особено с фирми регистрирани на кайманите, Щатите, Грузия, Русия и Израел.Иначе - интересното е, че изпълнителен директор на Лев Инс е г-н Стефан Софиянски
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
тия раздаваха салами и месо като си направиш застраховка при тях..сега няма да има кръвка за тях ...честито бръснене,ама има други компании които са за проверки...и хорсата като чуят че имА ПРОМОЦИИ като хукнат при тях а незнаят че рани или късно ,няма да им платят нищо
13
1
 
3
 
! Отговори
biko преди 14 години
stiga sa govorili gluposti!!da sprat vsi4ki 4erni kufari ot mitnitsite !!bat boyko kakvo se pravi na udaren!!aleksey e neudoben!!imi 6te doyde ivan ,i taka!!vidya se 4e ni6to nemoje da promeni!!stara pesen na novglas!!!!!
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
СЛЕДВА;ИЯ ДА Е НИКОЛА ФИЛЧЕВ - ФИЗИЧЕСКА РЕВИЗИЯ.....!