Покланяме се пред Апостола на свободата

Възпоменателната церемония пред паметника му е в 18 часа
19 фев 2010 09:16,
136
Покланяме се пред Апостола на свободата
Снимка: БГНЕС

Възпоменателна церемония по повод 137-та годишнина от гибелта на Васил Левски организира Столичната община.

В 17.00 ч. в храма "Света София" ще бъде отслужена панихида в памет на Васил Левски от Знеполския епископ Йоан.

В 17.40 ч. от храма ще тръгне литийно шествие до паметника на Васил Левски.

Възпоменателната церемония пред паметника на Апостола ще започне в 18.00 ч.

На церемонията ще присъстват президентът Георги Първанов и премиерът Бойко Борисов.

За първи път в официалната церемония ще се включат и ученици от столично училище. Възпитаниците на 91-а Немска езикова гимназия "Проф. Констатин Гълъбов" ще прочетат есе за Апостола на свободата.

Заради възпоменателната церемония се въвеждат редица ограничения в движението.

От 15.00 до 20.00 ч. се забраняват влизането на превозни средства в двете посоки, престоят и паркирането по бул. "В. Левски" между ул. "Оборище" и бул. "Дондуков", бул. "Я. Сакъзов" между ул. "Кракра" и бул. "В. Левски", ул. "Московска" между бул. "В. Левски" и ул. "Г. С. Раковски", ул. "Оборище" между бул. "В. Левски" и ул. "Г. С. Раковски", ул. "11-ти  август" между бул. "Дондуков" и пл. "Св. Ал. Невски", ул. "15-ти  ноември" между бул. "Цар Освободител" и пл. "Св. Ал. Невски",  ул. "Дунав" между пл. "Св. Ал. Невски" и ул. "Московска".

От 15.00 до 20.00 ч. се забранява влизането на превозни средства  по бул. "В. Левски" при бул. "Цар Освободител" в посока ул.  "Оборище" с изключение на линии с номера 9, 280 и 306, по бул.  "Я. Сакъзов" при бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в посока ул.  "Кракра" с изключение на трамвайните мотриси от линии с номера  20 и 22, както и по ул. "Врабча" при ул. "Дунав" в посока бул.  "В. Левски".

От 8.00 до 20.00 ч. се забраняват престоят и паркирането на  превозни средства на северната част от пл. "Св. Ал. Невски", ул.  "Московска" между бул. "В. Левски" и ул. "Г. С. Раковски", ул.  "Дунав" между пл. "Св. Ал. Невски" и ул. "Московска" и се  закрива базарът за художествени тъкани.

От 16.00 до  20.00 ч. се променят частично маршрутите на  тролейбусни линии с номера 1, 2, 4 и 11.

Тролейбусите по линии с номера 1 и 2 ще се движат от бул. "В. Левски" обратен завой при кино "Одеон", бул. "П. Евтимий" и по  маршрута си, по линии с номера 4 и 11 - от бул. "Цариградско  шосе" по бул. "В. Левски", ул. "Ген. Гурко", бул. "Евлоги и  Христо Георгиеви", бул. "Цариградско шосе" и по маршрута си. 

Тролейбусните линии с номера 1, 2 и 4, които остават в участъка от ж.к. "Х. Димитър" до ж.к. "Левски Г" ще се движат от ж.к. "Х.  Димитър" по ул. "Ильо войвода" до ж.к. "Левски Г".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Една молба до Днес.бг, вместо водеща новина за писма, алексеевци и подобни глупости сложете една статия за Апостола да стои през целия ден ( не тази информативната за затворените улици), и да не бъде изместена от всекидневните пълнежи. Защото пълнежите са мимолетни, днес ги има, утре ги няма, но преклонението на българите пред Апостола остава вечно !
84
0
 
13
 
! Отговори
една бургазлийка преди 14 години
ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА МУ
83
0
 
13
 
! Отговори
М преди 14 години
Апостоле, апостоле, добре, че не можеш да видиш за каква "чиста и свята република" си се борил и си дал живота си....
82
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Ще имаме едно знаме,на което ще пише:Свята и чиста република".Дълбок поклон пред паметта на великият революционер-демократ !
81
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Поклон пред Апостола!до 86и какво като е убил ?и Мойсей е бил убиец
80
1
 
25
 
! Отговори
Николай преди 14 години
Поклон пред Апостола! направо ми са реве братя
79
8
 
8
 
! Отговори
И.Вълкова преди 14 години
до дядо Матейко - за съжаление Апостола няма как да бъде канонизиран, тъй като убива момче по подозрение че откраднал пари от касата на Революционния комитет. Поради тази причина няма как да се направят постъпки за канонизирането му - отнел е човешки живот.
78
2
 
5
 
! Отговори
АЗ преди 14 години
А за помюсюлманчване на народите и за избиването на християни. Тотално различни, несъвместими и несравними неща. Замисли се малко преди да правиш такива сравнения и да обезличаваш делото на истински достойните българи, колкото и малко да са те.
77
0
 
14
 
! Отговори
дядо Матейко преди 14 години
Поклон, Апостоле! Прости ни за постоянните грешки, за глупостта и слабоумието!...и че не те спасихме, а Ти искаше да спасиш всички ни! Впрочем - кога най-после Църквата ще канонизира Апостола? Дават звание "архонт" на ***, а за Левски кой да се сети? Простете, Ваше Светейшество, но според мен сте длъжници на нацията! Амин!
76
2
 
10
 
! Отговори
АЗ преди 14 години
Глупав си, наистина и объркан. И определено не си запознат с личността на Левски. Защото тя е голяма, огромна, във всяко отношение. Нямаш никакво основание и право да сравняваш Левски с талибаните и Бен Ладен - идеологията е напълно различна, напълно друга. Личностите са напълно несъвместими, религията е напулно несъвместима. Левски се е борил за СВОБОДА на всички хора и запазване на християнската вяра, доколото я е имало за. Бен Ладен и съмишлениците му правят атентати не за свобода...
75
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до "един от вас"Твойта майка не е виновна
74
4
 
6
 
! Отговори
Fullrange преди 14 години
Aз си обичам страната, и ако говорехме с теб очи в очи отдавна щеше да си млъкнал. Спри да спамииш!
73
2
 
7
 
! Отговори
мхм преди 14 години
хора на такива изобщо внимание не трябва да се обръща :) аз поне така правя и като прекалят направо с "точилката по главата " :) имах предвид :един от нас "
72
12
 
1
 
! Отговори
ZARSTVO BALGARIA преди 14 години
***,povtariate podhvarlenia ot kom.KGB-agentite/sini i cherveni/ IZMISLIZA za 800 dni,za koito ISKATE LAINANATA vi REPUBLIKA da zafne i varzeste varze NA BAI TOSHO TOPKITErepublikanzkite OLIGOFRENI i kgb-CDVR agenti ot republikata na zloto laqt v unison AAA UU HAAA protiv naz edinztven ZAR spazitel, a samo TOI moze da opravi BALGARIA. IZKAME azbukata otpredi 1945 godina, VAZTANOVYAVANE na TARNOVSKA KONSTITUZIA I ZAR NA VLAST !!
71
0
 
15
 
! Отговори
Daniela Velcheva преди 14 години
Поклон пред паметта на Великия Левски !!!
70
2
 
1
 
Отговори
ultra BLUE преди 14 години
Поклон пред KOCTOB.
69
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Поклон пред Апостола!
68
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Някой от ДПС дали ще отиде някога да се поклони, нали твърдят, че били българска, а не етническа партия?
67
2
 
8
 
! Отговори
аз преди 14 години
като не ти изнася *** при ходжата да те об реже и изчезвай от България . България за БЪЛГАРИТЕ!!!!!!
66
1
 
11
 
! Отговори
bg преди 14 години
Поклон !!