Щом филоложки започнаха да обират банки от немотия...

Кризата промени профила на престъпниците, обобщи Цветанов
14 апр 2010 15:00,
289
Щом филоложки започнаха да обират банки от немотия...
Камерите на банката заснели учителката. Снимка: БГНЕС

37-годишната учителка, обрала 20 бона на 15 март от клона на ПрокредитБанк в Плевен, дълго време обмисляла престъплението, обяви комисар Светозар Илиев, шеф на областната дирекция на полицията Плевен.

За да промени външния си вид, жената използвала светлокестенява перука, тъмни слънчеви очила и шал, които след обира свалила и захвърлила в района на кино "Освобождение".

Действала сама, влетяла в клона и заплашила персонала на банката (три служителки) с пистолет – детска играчка.

Извършителката – Поля Даскалова – е преподавател с висше образование по български език и литература и английски език в Средното общообразователно училище в Славяново. Тя е и председател на местно читалище. Семейна е, с две големи деца – момче и момиче.

Още по темата

В самопризнанията си пред съдия казала, че прибягнала до обира, тъй като имала около 20 000 лева дългове към банки, неизплатени сметки и задължения, които върнала със задигнатите от банката пари.

Вече й е повдигнато обвинение за извършен въоръжен грабеж.

„За първи път в Плевен автор на подобно тежко престъпление е жена“, обяви комисар Илиев.

По думите му Даскалова била хваната снощи, след седмици разследване и обстойно гледане на видеозаписа на камерите на банката. Жената признала за деянието си.

Ако се докаже вината й в съда, наказанието, предвидено в закона, е от 6 до 15 години затвор.

По-рано днес вътрешният министър Цветан Цветанов остана учуден и възмутен от това, че учителка е прибягнала до такъв дързък обир, но:

"Кризата променя профила на престъпниците", призна той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
0
 
7
 
! Отговори
Двоен стандарт в БГ. преди 14 години
Какви *** се разхождат на свобода и ги съдят по 10 години и ако ги осъдят ги осъждат условно за по 1-2 години. Но съм сигурен че на нея ще и лепнат поне едно 10 години все пак е учителка с висше образование не е дебела и тлъста мутра с 2 чувала пари и пет адвоката! Съдебната ни система е под всякаква критика и се обръщам към всички съдии и прокурори... Бог забавя но не забравя!
249
0
 
7
 
! Отговори
сп преди 14 години
добре бе господин цветанов за един обир на жена вав нужда от 5 до 15 а за тва це си бласна 4ма ду6и единиа си го влацил 150 метра и после си скрил колата у хит младост и си продалйил да копонасваш тогава си сас условна ли аааааааааа *** систематаааааааааааааааааааааааааа
248
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
колко съвестна жена... :-Pтрябвали и точно 20000 лв. и точно толкова обрала
247
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
така е така е...на всичко трябва да се вярва ;-)
246
0
 
2
 
! Отговори
Oho Boho преди 14 години
как е въоражен грабеж, след като пистолета е "детска играчка" ???? ами охраната ?, какво е правила ?
245
4
 
4
 
! Отговори
Е, амии .... преди 14 години
Никога, никога няма да открадна. Дори да умирам от глад. Когато не ми е достатъчно заплащането си има законни начини, човек да изрази несъгласието си. Няма гражданска позиция, по - лесно е да краде. Радвам се, че Цветан Цветанов започна да обявява в публичното пространство: "Всеки е равен пред закона!" Трябва да им влезе в мозъка на всички хора тази фраза. А не да се търсят лесни начини за присвояване. Срамно е! Има законни начини да изразиш несъгласието си по даден финансов въпрос!
244
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тя ,както става ясно, е от комбинанторките в образованието . Не е останала сфера -образование ,култура , политика ,бизнес ,в които нейната фигура да не е замесена в този малък град. Тя е отгледана в отровена семейна среда ,в която далаверата е ключа към успеха . Когато запарило под кракатна и -хайде да бегаме в Америка .
243
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Пазете се от учители ,любимци на ученици ,директори и родители . Това означава ,че те са приели техните ценности.
242
0
 
7
 
! Отговори
една жена преди 14 години
на същото положение съм.По природа съм честен и почтен човек,но малкото пари които изкарвам не стигат за нищо.Също съм длъжник на банка и страшно трудно покривам вноските,за сметка на нещо друго.Страхувам се,че ще дойде момент в който няма да мога,и тогава...и аз ще обера банка.Казвам го най-отговорно,минавало ми е през ума да открадна,макар че не го умея това.Някои окрадаха света и пак са свободни,защо и аз да не се науча?Боже опази!
241
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е не го е направила от хубаво.
240
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Жената не е виновна,просто със тези заеми и немотия във един момент на човек му пада пердето и не мисли какво прави.Не я съдете толкова строго не се знае утре като изпаднете във неиното положение как ще реагирате.
239
3
 
3
 
! Отговори
NERON преди 14 години
IMA ZAKONI KOITO KRADE I OBIRA V ZATVORA NE SME AFRKIKA - E NESHTO PODBNO SME NO NEISE. V SKANDIANAVIA EDIN NA4AKLEN Y4ITEL POLY4AVA PO 25 ? na 4as ili na mesec po 2500 ? e pitam az koga shte gi stignem ve4e 20 godini politicite se podigravat s nas i edni i su6ti samo ni kradat i obirat.a sme 6 miliona naselenie i jivem kato negri -sram sram za vsinca ni .TEJKO NI I GORKO
238
0
 
7
 
! Отговори
Боян преди 14 години
Една друга филоложка по руски език, ограби общинския бюджет на София през зимата, която пак ни изненада. Тя защо не е в пандиза?!
237
1
 
6
 
! Отговори
Chico преди 14 години
Ами не можеш ли да светнеш, че тази случка с учителката е резултат от всичко изброено в поста ти. Нормално е да се дискутира, понеже тази жена не го е направила от хубав живот. Това говори много.
236
3
 
7
 
! Отговори
има ли значение? преди 14 години
252 коментара дотук/без моя/?????и то за каква новина-учителка ограби банка?!явно истинските проблеми-безработица,липсата на здравна профилактика/и лечение/,липсата на здрав разум/в много от нас/,тоталния демографски срив,и други тежки проблеми/няма да ги изреждам/ не дават тема за дискусия,а трябва.хора,какво става с живота на всички нас????защо вместо напред сме само и единствено назад???спрете и се огледайте....вижте какви скъпи джипове има по улиците и колко отчаяни хора по тротоарите.
235
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ето до какви отчаяни постъпки води лошият социален статус!И това е само началото...Ако имах смелост,и аз бих направила нещо такова.При тия цени на тока!!!!!И на всичко!И при тия заплати...
234
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Подкрепям учителят!
233
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
О времена, О нрави!
232
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Сори даскале, ама тея горе (управниците) са ваш продукт! Вие сте им били учетели - яжте плодовете на труда си!
231
2
 
3
 
! Отговори
Бивш учител преди 14 години
А ти знаеш ли ,че норматива за заетост по учебна практика е 864 часа годишно, по техническа теория 648 часа годишно?И това е само времето, в което трябва да изнасят уроци.Времето за подготовка на уроците, материално-техническата база,подготовка на класни, контролни, тестове и други къде мислиш че е ?Или мислиш, че за тия 648 часа учителя не си учи уроците и знае всичко?Ти колко часа можеш да говориш пред 12 клас без да спреш и без да те освиркат, защото си некомпетентен?А имаш 5-6 предмета....