Щом филоложки започнаха да обират банки от немотия...

Кризата промени профила на престъпниците, обобщи Цветанов
14 апр 2010 15:00,
289
Щом филоложки започнаха да обират банки от немотия...
Камерите на банката заснели учителката. Снимка: БГНЕС

37-годишната учителка, обрала 20 бона на 15 март от клона на ПрокредитБанк в Плевен, дълго време обмисляла престъплението, обяви комисар Светозар Илиев, шеф на областната дирекция на полицията Плевен.

За да промени външния си вид, жената използвала светлокестенява перука, тъмни слънчеви очила и шал, които след обира свалила и захвърлила в района на кино "Освобождение".

Действала сама, влетяла в клона и заплашила персонала на банката (три служителки) с пистолет – детска играчка.

Извършителката – Поля Даскалова – е преподавател с висше образование по български език и литература и английски език в Средното общообразователно училище в Славяново. Тя е и председател на местно читалище. Семейна е, с две големи деца – момче и момиче.

Още по темата

В самопризнанията си пред съдия казала, че прибягнала до обира, тъй като имала около 20 000 лева дългове към банки, неизплатени сметки и задължения, които върнала със задигнатите от банката пари.

Вече й е повдигнато обвинение за извършен въоръжен грабеж.

„За първи път в Плевен автор на подобно тежко престъпление е жена“, обяви комисар Илиев.

По думите му Даскалова била хваната снощи, след седмици разследване и обстойно гледане на видеозаписа на камерите на банката. Жената признала за деянието си.

Ако се докаже вината й в съда, наказанието, предвидено в закона, е от 6 до 15 години затвор.

По-рано днес вътрешният министър Цветан Цветанов остана учуден и възмутен от това, че учителка е прибягнала до такъв дързък обир, но:

"Кризата променя профила на престъпниците", призна той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
хе хе хе изтрещяла даскалица!кой няма заеми?и аз имам, но не обичам банки, а честно се трудя!
209
2
 
5
 
! Отговори
Бивш учител преди 14 години
Помните ли преди много, много години, като питаха момиченцата какви искат да станат, те с радост отговаряха:"Учителка!", "Медицинска сестра!","Учителка в детска градина!".....Преди години, един мой колега пуснал на първокласниците анкета, питал ги какви искат да станат, с цел след години да им покаже какво са искали като малки.Едно от момичетата писало, че иска да е компаньонка, като кака Еди-Коя-Си, за да има пари и джип.Случката не е художествена измислица, за съжаление.Дерзай, Българино!!!
208
0
 
3
 
! Отговори
ни преди 14 години
Докъде я докарахте.Срам и позор.Няма морал няма цености.Тодор Живков биеше със сопата и май е бил прав друго оправяне няма.Огледай те се и ще видите около вас *** простаци *** .
207
0
 
3
 
! Отговори
Castor преди 14 години
Така е. За инспекторатите и "конкурсите" за директори нямам думи.
206
0
 
6
 
! Отговори
Castor преди 14 години
Сигурно догодина и аз ще напусна. С учителската заплата и без нея, все тази. Надявах се, че нещата ще тръгнат към по-добро, но явно няма да се получи.
205
1
 
4
 
! Отговори
Бивш учител преди 14 години
219,но пък какви експертки има в МОН и регионалните инспекторати, А?Радват и окото и други части на тялото на хората нагоре по йерархията ....Да не говорим за директорките...А какви конкурси за директори се провеждат от време на време....Само специалисти с по 10 -15 години стаж и необвързани с никоя партия...А делегирания бюджет-направо мечта....Миналата година моя бивша колежка с 30 години стаж получаваше чисто 256 лева заплата за половин норматив.Дали ще посъветва дъщеря си да стане учителка?
204
1
 
3
 
! Отговори
Бивш учител преди 14 години
Колега по съдба, не се връзвай и не обяснявай.Те няма да те разберат.На времето, когато напуснах и се захванах с частен бизнес по специалността ми , получавах 220 лева чисти.Полицай със средно образование тогава получаваше около 400 лева първа заплата.Както казах по-долу,нация, която цени говедарите и общите работници повече от учителите си-напълно заслужава съдбата и мизерията си.Работи си частния бизнес и не се впрягай толкова.Знам, учител е и диагноза понякога, но по-кротко, няма да те разбер
203
1
 
2
 
! Отговори
Castor преди 14 години
Много са 5-10 години, колега. Вече има глад за учители по чужди езици и информатика. Много скоро ще има глад и за математици, БЕЛ,...
202
0
 
3
 
! Отговори
Бивш учител преди 14 години
Ако се асоциираш с Дани Боцкавия-бъди сигурен, че в очите на учителите си убиеца на Българското образование.Но за учителите са писали от много години различни работи и други хора-На времето чорбаджийте са ги назначавали на работа със заплата по-малка от на селския говедар, защото говедаря работи навън, в студ и пек.Разсъждавали са точно като теб сега.Което не пречи в комитетите на Левски задължително да е и селския даскал.Но нация, която и днес цени говедаря повече от учителите си-заслужава съдб
201
1
 
4
 
! Отговори
Бивш учител преди 14 години
Колко години учителски стаж имаш, за да съдиш кой и колко работи?Но не се учудвам, заради това отношение на обществото кадърните учители бягат, остават тези, които нямат друг изход .Да сме живи и здрави, да видим кой ще учи децата Ви след 5-10 години.Бас ловя, че ще са студенти последна година, под формата на задължителен държавен стаж поне един срок в училищата, поради липса на учители.Като се пенсионира след година учителката по математика, която е учила теб и *** даже, кой ще дойде?
200
2
 
2
 
! Отговори
Castor преди 14 години
Така ли? Май не помниш стачката! От страх треперят жениците дето са пред пенсия, на младите хич не им дреме!
199
3
 
1
 
! Отговори
ВЪЛЧЕВ преди 14 години
По мое време даскалите трепереха от страх.
198
3
 
5
 
! Отговори
Жо преди 14 години
СЕГА НА ТАЯ ще и лепнат от 5 до 15 години, а на Масларова?
197
0
 
1
 
! Отговори
Castor преди 14 години
Благодаря! Успех и теб.
196
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Навремето комунистите ни втълпяваха в главите едно БИТИЕТО ОПРЕДЕЛЯ СЪЗНАНИЕТО Учителят го е усвоил и живее с него щастливо Желая му успех
195
0
 
7
 
! Отговори
an преди 14 години
PREDI NQKOLKO MESECA BQH PISAL,4E I TEZI DETO NIKOGA NE SA KRADNALI PRES JIVOTA SI, 6TE ZAPO4NAT DA KRADAT. PRI TEZI MIZERNI ZAPLATI I ASTRONOMI4ESKI CENI, V ABSURDISTAN TAKA 6TEE. DRUGARITE PO DALE4E OT JALTITE PAVETA NE VIJDAT.TE SI MISLQT 4E TE KATO SI IMAT MILIONITE, VSI4KI IMAT. DRUGARITE DA VZEMAT DA NAMALQT CENITE NA NAI NEOBHODIMITE NE6TA, 4E O6TE PO ZLE 6TE STAVA. NEMOJE ZAPLATITE DA SA AFRIKANSKI, A CENITE DA NADMINAVAT TEZI V EVROPA.TOVA NE MOJE DA BADE PAZARNA IKONOMIKA.
194
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Изисканият другар нещо се гневи Пък и обижда Защо ли
193
1
 
2
 
! Отговори
Castor преди 14 години
Ти най-добре първо научи къде се слагат точки и запетаи, пък после може и да поговорим за философия. Лека вечер.
192
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Изследвания се правят за различни философи Има и така наречените утописти Така е Въпросът е дали неговата философия е приложима реално Защото господин учителят прилага неговата максима Битието определя съзнанието
191
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Прости им господи Те не знаят какво вършат