Банки тормозели учителката обирджийка от Плевен

Бизнес асоциация поема защитата й, твърди, че е невинна
20 апр 2010 07:00,
331
Банки тормозели учителката обирджийка от Плевен
Поля Даскалова. Снимка: Булфото

Националната асоциация на българския бизнес (НААБ) поема защитата на обвинената в обир учителка Поля Даскалова.

"Смятаме, че правата на Поля Даскалова са изключително нарушени, тъй като е изтекла неправомерно информация от досъдебното производство. Ще поискаме от ВСС да направи разследване за изтеклата в медиите информация, че тя е признала детайли по делото. Това е противозаконно и вреди на целия процес", заяви шефът на асоциацията Светлозар Николов.

Това според него нарушава презумпцията за невиновност, тъй като до издаването на съдебна присъда лицето се счита за невинно.

По думите му семейството на Даскалова многократно е било заплашвано от банките по телефон, което е подтикнало Даскалова към обира.

"Пращани са банкови служители в читалището и в училището, където работи г-жа Даскалова. Тези служители са разпитвали работещите там, казвали са на всички, че дължи пари, което е тотално погазване на правата на длъжниците", каза той.

Николов уточни, че разноските по защитата изцяло ще бъдат поети от НААБ, а човек на организацията ще присъства на всички съдебни заседания, за да следи хода на делото.

Още по темата

"Няма въоръжен грабеж, защото Даскалова е държала в ръцете си пластмасов пистолет, а не оръжие", коментира адвокат Марин Марковски, който изяви желание да защитава Поля Даскалова.

В средата на март т.г. Поля Даскалова взе 21 600 лева от клона на ПркредитБанк, като проникна в нея с пистолет играчка и дегизирана с перука и тъмни очила.

Престъплението бе разкрито на 14 април, а учителката остана в ареста. С парите Даскалова погасила дълговете си. В момента учителката лежи в ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
293
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И аз купих една пералня на изпащане и станах пишман. Не стига, че ми излезе почти двойно, а и ако закъснея макар и с един ден започва невероятен телефонен терор. Няма събота, неделя в 14.00 ч., в 22.00 часа, в 8.00 часа
292
1
 
8
 
! Отговори
edno kuni преди 14 години
Като гледам какъв ни е акъла, няма да се учудя, ако даскалицата я изберат за министър на правосъдието, а кучето Мима-в Хелзингския комитет за човешките права...
291
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дколкото сме информирани от медиите тя ги е внесла в някава банка. Така, че КРЪГОВРАТ!
290
2
 
9
 
! Отговори
edno kuni преди 14 години
Крайно бедна?.. Колко други учители са с подобни заплати, а не са тръгнали да грабят... Какво, да продължи да възпитава ли?
289
4
 
19
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Това с различните/структурно/ пари е приказка за наивници. Всички те са част от БВТ. Когато ти работиш честно , имаш необходимата квалификаци и желание, а не ти стигат парите да си храниш децата значи някой ти краде парите. Най често това са акционерите на банките. Те/ банките/ не са нищо друго освен магазини за пари. Продават се пари срещу повече пари. Нищо сложно и нищо умно. По нищо не се различават от кварталния лихвар. Оня може да те гръмне, банката те кара сам да се гръмнеш. Това е:(
288
7
 
24
 
! Отговори
Dunbar преди 14 години
Трябва паметник да се вдигне на тази учителката. Както едно време нашите хайдути са грабили осман паша, така и тя се е защитила от тези гнусни ***. Да днес уж сме свободни, уж сме демокрация, но какво става на практика. Банки и корпорации ни заробват за да могат да печелят дори и в момент на икономическа криза. Пускат лъскави реклами, лъжат и мамят. Ами ако всички спрем да си внасяме вноските? Приказката се повтаря! Сетете се за Робин Худ! Та той е герой!
287
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
така е, с откраднати пари е купена яхтата, но с откраднати мои пари от данъците, които съм внасял в бюджета/държавата - има голяма разлика.
286
1
 
7
 
! Отговори
456 преди 14 години
ама верно си селянин! Онези фалити сега въобще не могат да се повторят поради най-малко 100 причини. Да си видял фалирала банка в България за последните 10 год.? Няма и да видиш.
285
0
 
17
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Никой не я оправдава. Съчувстваме и, защото повечето от нас висят било с ипотеки, било с оборотни средства, било с инвестиции. .. Това от една страна, но от друга веднага се сещаме за изкуствено фалиралите банки, продадените на безценица и на свои хора, кредитните милионери...Преди време търговец беше тръгналда обира, днес учителка...,утре може и монахини да се пробват:((( Всички те ще го отнесат. Тя ще получи повече години от Митьо очите и Ванко... Когато видиш яхта-знай с твоите пари е купена
284
9
 
14
 
! Отговори
селянин преди 14 години
Айде стига сте защитавали лихварите и крадльовците.Забравихте как фалираха банките и защо.
283
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И на мене ми е "паднало пердето" от нямане и борчове ама не ми минава и през ум да ограбам каквото и да било. Не биваше да публикуват снимката на жената в медиите. Иначе, не разбирам защо толкова я оправдавате.
282
2
 
10
 
! Отговори
555 преди 14 години
не отказвам да си плщам и не се крия.банките обявиха предоговаряне с цел облекчаване това за мене не е така а замазване на очите
281
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Проблемът, явно, не е социален. Т.е. това не е симптом нито на българския учител нито на българските банки. Вероятно става въпрос за нещо друго - за безиз- ходицата в която се намира нашето( българското ) общество. Разбира се, не става дума нито за синдрома" Андрешко", нито за синдрома "Български парламент". По-скоро иде реч за тотално несъответствие между социални(дър-жавни) и индивидуални (граждански) позиции. Кой?! Цащо?! Как?! Кому е нужно?!
280
2
 
9
 
! Отговори
ииииии преди 14 години
до 274: Извинявай,но ако на теб мама и тате са ти купили жилище мойте не са имали такава възможност. И не съм казала,че ми е непосилно, а Непоносимо и,ако правилно си чел ще разбереш,че говоря за качването на лихвения процент от банката. Явно съм си направила сметката преди да го изтегля ,но пак повтарям ,че е НЕПОНОСИМО отношението на банките (качването на процента) спрямо хората.
279
1
 
4
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
286 Ето това не бях чувалкато обвинение-бай Тодор изскуствено ни осеменил на 8млн. В грешка си драги-на 9 ни осемени:) Сега ако кажеш и как да станем на 5/вероятно като избием *** и други малцинства и останем само "качествения материал/ Ще ти напомня драги ариецо, че холандия е на 60хил км2 и има около 16млн души. Унгария е над10,а е по малка от нас, Гърция също... Впрочем страната ни е една от най редки населените страни в Европа веднага след северните като швеция, норвегия...но таме тундра
278
3
 
4
 
! Отговори
456 преди 14 години
Kak няма да ти иска поръчител, след като сега си много по-рисков клиент за банката? Имаш трудности с връщането на кредита, затова банката ще иска допълнителни гаранции. А и парите, които имаш да връщаш не са на банката, а на вложителите - аз ако имам депозит в банка, която не може да си събира кредитите, аз ще съм този, който ще тормози банката!
277
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Докога ще ни занимават с тази учителка-обирджийка.Да си получава заслуженото и стига толкоз.
276
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен доброжелате преди 14 години
Когато и да стреля по тебе, все ще е късно ;)) Това е резултата от великата политика на бай Тошо, на място където трябва да живеят 5 милиона изкуствено разплоди 8, сега се чудим как да не се изядем един друг.
275
1
 
16
 
! Отговори
Стоянова преди 14 години
на бас за 2 лева,че тя ще4 бъде осъдена бързо и експедитивно.За 20 хил.лв съдят така,но за 200 милиона осъден не знам да има.
274
11
 
5
 
! Отговори
didi преди 14 години
Ами като не харесвате банките, защо им ползвате услугите? Едва ли има човек, който да не ползва услугите им под една или друга форма. А още се отнася до кредитите, отидете при лихвари. Там няма да имате проблеми при просрочено задължение. пък и лихвите им са ниски.