Банки тормозели учителката обирджийка от Плевен

Бизнес асоциация поема защитата й, твърди, че е невинна
20 апр 2010 07:00,
331
Банки тормозели учителката обирджийка от Плевен
Поля Даскалова. Снимка: Булфото

Националната асоциация на българския бизнес (НААБ) поема защитата на обвинената в обир учителка Поля Даскалова.

"Смятаме, че правата на Поля Даскалова са изключително нарушени, тъй като е изтекла неправомерно информация от досъдебното производство. Ще поискаме от ВСС да направи разследване за изтеклата в медиите информация, че тя е признала детайли по делото. Това е противозаконно и вреди на целия процес", заяви шефът на асоциацията Светлозар Николов.

Това според него нарушава презумпцията за невиновност, тъй като до издаването на съдебна присъда лицето се счита за невинно.

По думите му семейството на Даскалова многократно е било заплашвано от банките по телефон, което е подтикнало Даскалова към обира.

"Пращани са банкови служители в читалището и в училището, където работи г-жа Даскалова. Тези служители са разпитвали работещите там, казвали са на всички, че дължи пари, което е тотално погазване на правата на длъжниците", каза той.

Николов уточни, че разноските по защитата изцяло ще бъдат поети от НААБ, а човек на организацията ще присъства на всички съдебни заседания, за да следи хода на делото.

Още по темата

"Няма въоръжен грабеж, защото Даскалова е държала в ръцете си пластмасов пистолет, а не оръжие", коментира адвокат Марин Марковски, който изяви желание да защитава Поля Даскалова.

В средата на март т.г. Поля Даскалова взе 21 600 лева от клона на ПркредитБанк, като проникна в нея с пистолет играчка и дегизирана с перука и тъмни очила.

Престъплението бе разкрито на 14 април, а учителката остана в ареста. С парите Даскалова погасила дълговете си. В момента учителката лежи в ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
273
4
 
8
 
! Отговори
din преди 14 години
Osvobodete q tazi jena, bankite sa vinovni za vsichko che sa izpratili slujitelite si. Neshtastnici ot bankata
272
4
 
5
 
! Отговори
1213 преди 14 години
Не разбирам защо обиждаш, като всичко написано от 1212 е вярно. Или те е яд, че не работиш и ти в банка например? Вместо да сипеш обиди, работи да си върнеш кредитчетата.
271
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ти деца нямаш ли? Щото аз не искам моите деца да бъдат учени от такава учителка. Пък и, драги ми чатъри, човек трябва да простира според чергата си. По кое време банката не си е искала дължимото? Такова в историята няма. Иначе няма да е банка. Лихвите са друга бира. Все трябва да си го имал предвид шом си теглил кредит.
270
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
МЕСТОТО И Е В ПАНДЕЛАТА ,,,И БЕЗ НИКАКВИ ОПРАВДАНИЯ ,,,"ТЕГЛИХ КРЕДИТ ,АМА НЕ МОГА ДА ГО ВРЪЩАМ,,," !!!
269
0
 
7
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Ще ти отговоря защо се заседявам пред компа. Впрочем аз там си седя доста, но работата от няколко месеца намаля наполовина/имам счетоводна фирма/ Четри фирми ми "хвърлиха пешкира" две не осчетоводяват вече. Останали са ми седем -три от които са на ръба. За това приятелю като ти говоря някои неща, то е защото съм близо да тях и мога трезво да преценя що се отнася до финанси. До мен седи една като теб десебарка. Закива но с партрета на "Мавъра"...Метна кламе по мен...Утре ще стреля:((((
268
0
 
1
 
! Отговори
Ispaneca преди 14 години
Pro Credit Bank не наемат охранители, защото не държат пари над законовия минумум. Затова и в София е любимо занимание да ги обираш, слаба охранителна система, без жива охрана и т.н. Но само по 150хил лева и 150хил. евро в касата им.
267
2
 
6
 
! Отговори
ъ преди 14 години
до 1212 - нали имате много работа *** ***? Ще не си я вършиш тогава?*** и боклученцата банкерски, гнус ме е от същества като вас...
266
2
 
8
 
! Отговори
биК брадър преди 14 години
Къде са били охранителите?! И никой не може да ме убеди, че те не са се справили с една жена, а са я оставили да ограби и да напусне банката без проблеми. Сигурно и шоколадов бонбон са я почерпили на изпроводяк :D
265
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
270 da si mislila predi da tegli6 tolkova pari.neposilno i bilo
264
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Вчера ограбили златарско ателие и магазинче. Сигурно и тези крадци имат задължения. Г-дин адвоката Марковски ще ги защитава ли? Аз ако открадна ща ме защитава ли? Ами давйте всички да крадем щом ще имаме безплатана защита от самия НААБ. Да оберем всички банки! Ние сме прави! ИСКАМЕ ОПРОЩАВАНЕ НА ВСИЧКИ КРЕДИТИ. И ДА НИ СЕ РАЗДАДАТ НОВИ БЕЗЛИХВЕНИ ТАКИВА!:))))))
263
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Оставете жената намира,не разбирате ли че това е отражение на помията със която ни саливат ежедневно и във един момент рефлектира на някъде едни крадът други се самоубиват,а трети стават убиици.всеки ден си подложен на огромен натиск от всякъде банки ,съседи *** и за капак на всичко правителството със абсурдните си идеи как да ни вземат и последният лев.Ами след всичко това и наи нормалният ще се смахне.
262
5
 
4
 
! Отговори
1212 преди 14 години
Добре,спирам да пиша,просто ми беше интересно да разбера колко ни мразят-очевидно достатъчно.Просто ви съветвам да си четете договорите,преди да подписвате,да си прецените дали ще се справяте с вноската,чиито размер сте посочили,не закъснявайте или ако имате проблеми уведомете банката и никой няма да ви "тормози". И отново помислете - на вас някой ако ви дължи пари няма ли да си ги търсите? П.П. - до 266 - безсилната ти злоба и напъни искрено ме карат да се смея,благодаря ти!!!
261
3
 
10
 
! Отговори
ииииии преди 14 години
Как не ви е срам та,чак и снимка и сложихте на жената, а на най-големите престъпници които бият,ограбват, изнасилват, продават дрога и т.н. им показвате само инициалите. Не я оправдавам жената , но в ''България'' за да успееш да оцелееш,да си плащаш сметките и кредите май това е единствения вариант. Нека първо да помислим ,защо е стигнала до там . Аз също имам кредит и то никак малък и от 720лв на месец през 2007г. в момента ми е 940лв. месечната вноска. Това е непоносимо!!!
260
2
 
4
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
261 Добре де Куни, пишум си отдавна с теб-кажи кое не е истина което написах-Докато Костов беше вицепремие и министър на финансите , не промениха ли закона и можеше всеки да стане банкер./впрочем не фалира през 97 *** нито една банка в която шефа и да беше от кариерата Първа частна, Балкан банк, Елит Банк, Земеделски кредит.../ Назначи ли Костов келнел начело на Си Банк. Този келнер не приватизира ли за собствена сметка половината туризъм. Не изкара ли закон с който кастрира прокуратурата. Кажи?
259
7
 
3
 
! Отговори
1212 преди 14 години
до 260 - не,просто страхотно се забавлявам с коментарите между разговорите с некоректни платци.Но ти ми кажи само в банките ли има връзкари и шуробаджанащина?А лихвата изрично е упомената в договора,на който му е висока да не тегли и да не се държи така сякаш банката му е виновна за проблемите.И на мен са ми високи лихвите,но като имам задължение-връщам.
258
4
 
4
 
! Отговори
555 преди 14 години
за какво предоговаряне че съм теглил без поръчител а сега ми искат поръчител такъв кадето не мога да намеря никаде човек на голяма заплата и да няма кредит това коректно ли е от страна на банката да се поставят такива условия чак сега нали кредита е без порачители
257
0
 
4
 
! Отговори
до 255 преди 14 години
до 255 "Докато има такива като теб..." - ти сигурно знаеш аз какъв съм, та за това говориш, ***. Стой си на столчето и хвани някаква тежка, нелечима болест. ***!
256
1
 
1
 
! Отговори
edno kuni преди 14 години
Тъй като ти нямаш спиране, аз ще ти дръпна шалтера да не се повредиш нещо... Ще вляза в някой "розов" форум, но се опасявам да не чуя и там твоето: Костов, Костов е виновен за всичко... Вземи отиди някъде на почивка, дано ти помогне....
255
2
 
6
 
! Отговори
Angelova преди 14 години
Банките наистина тормозят хората, звънят по 20 пъти на ден и мисля, че това не е законно. Служителите им се държат безобразно, все едно човекът отсреща е някакъв *** само защото не си е внесъл вноската по кредита. А как да внасяш като лихвите са безобразни, без работа си и прочие. Стремиш се да внасяш някаква сума, каквато можеш да отделиш, а те от това стават още по-настървени и с удвоена сила започват да звънят и заплашват. Затова трябва всички да спрем да плащаме, докато не свалят лихвите.
254
0
 
2
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
258Ето това е -купихме негоден корвет/френски между впрочем и договорен от по предишните/ за да го потопят солдатите и да завладеята Босвора който от векове се пази само от нас. Американци, турци там са само за камуфлаж. Главната сила сме ние и с тази подла покупка сринахме НАТО. Ех мъко, мъко...много те има