Нов ловен скандал около Първанов - отстрелял дива свиня

Президентът гръмнал животното през 2006-та, извън сезона
11 май 2010 15:20, Красимир Ангелов
213
Нов ловен скандал около Първанов - отстрелял дива свиня
Снимка: БГНЕС

Нов ловен скандал е напът да избухне около президента Георги Първанов.

Държавният глава е бил на лов през юни 2006 г.  в района на Попово, където се е проявил като отличен ловец, убивайки дива свиня, стана ясно в предаването на Милен Цветков “Събуди се с EBF”.

Остреляният от Първанов дивеч му е донесъл трофей, оценен по стандартите за ловните трофеи на 117.6 точки.

По това време Първанов е гостувал лично за три дни на кмета на община Попово – Людмил Веселинов, а ловният му успех е отразен подобаващо в брой 27 на поповския “Местен вестник” от 10.07.2006 година.

“Първият проблем в случая е, че ловът се е състоял извън ловния сезон”, обяви в предаването на телевизия EBF юристът Марин Божков – водещ на програмата “Времето на правилата”.

Той припомни, че сезонът за лов на дива свиня започва през октомври и завършва през втората седмица на януари.

Божков обаче поясни, че президентът е бил на частно посещение и е ловувал в качеството си на гражданин, а не на държавен глава.

“Вторият проблем е, че по същото време срещу кмета на община Попово са се водили няколко наказателни и граждански дела за злоупотреби”.

Още по темата

Гласност на случилото се е подал общинският съветник от Попово Веселин Несторов, според когото над президентския приятел е опънат съдебен и политически чадър.

Кметът на Попово Людмил Веселинов управлява града вече пети мандат. Местната опозиция го обвинява многократно за злоупотреба с власт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
0
 
1
 
! Отговори
AZSUM преди 13 години
Тая телвизийка EBF нещо много взе да шава...
173
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мдааа,Определено Гоце се чувства над законите.За радост на червените бабички.
172
0
 
2
 
! Отговори
bahmaamu преди 13 години
nqma li da se nameri nqkoi da go otstrelq nego,bah go v glavata!gnus me e samo kato go gledam...
171
1
 
12
 
! Отговори
БГ преди 13 години
Първанов трябва да получи доживотна присъда затова, че връчи орден "Стара планина" на Ахмед Доган. Към това трябва да се добавят и 5 години за убийството на защитен животински вид.
170
5
 
2
 
! Отговори
ловец преди 13 години
Няма нищо нередно в това ловците от чужбина идват по всяко време и стрелят по д.прасета така че това е поредната платена медийна помия.Всеки може да си плати и да отстреля д.прасе независимо от сезона.А той все пак е президент.
169
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
остайте го човека на мира, берлускони хвана секретарка за *** на пред камерите ся и 1 куп гафове има ..... *** си управлява добре
168
0
 
5
 
! Отговори
тото преди 13 години
И не ми слагай точка, че сега те започвам!!! Шубе такова!!!
167
1
 
9
 
! Отговори
тото преди 13 години
Да ти казвам ли за външния дълг при Велчев, да ти казвам ли за Р.П., който си пие кафето с Галевите, да ти казвам ли за Белене, за Цанков камък, за онези умници от БАН който си говорели с извънземните, за заменки, за "олигарсите" с неясни пари които се возят в бентли, а нямат пари да платят на работниците си, за приватизацията... Вземи да млъкнеш че ставаш смешен!!!
166
3
 
11
 
! Отговори
тото преди 13 години
Дори и само една магистрала да завърши, пак ще е повече от това което е направено от всички останали! И правилно, предишните не даваха интервюта защото никой няма да тръгне да ти разправя в прав текст, че ЕРП-тата те крадат при условие че е намазал, че пенсийте се вдигат с 20 лева ама министърката носи палто с цената която платена за него един пенсионер може да живее докато е жив, че човека дойде от Мадрид САМО за да прибере една камара гори... Да изброявам ли още?
165
4
 
0
 
! Отговори
Knock преди 13 години
Гоцето, горкото то... разпиляха го човека
164
5
 
4
 
! Отговори
Смях преди 13 години
Въпроса е кой вярва на Борисов !!! Вярват ми само тези със неговия интелектуален потенциал и речник !!! Къде е пипнал и какво е оправил ?? Само гръмки интервюта и ТОЧКА........
163
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма смисъл да им обясняваш на тях им трябва новина за псуване и изпускане на пара а не истината. Така се управлява обществено мнение.
162
1
 
3
 
! Отговори
тото преди 13 години
Ама защо да си измисляме бе , ***? Човека си ти го казва в прав текст, че където и да се пипне има кражби и далавери. Какво повече искаш? И това само за няколко месеца. Съгласен ли си да взема да дойда у вас, да ти изнеса всичко което може да мине през вратата, и после на делото да те питам "добре де, стига с тая кражба, измисли нещо ново"? И ДА, премиера за разлика от такива като вас, ***, прави това с което трябваше да се започне още преди 15-20 години!
161
0
 
3
 
! Отговори
един български ловец преди 13 години
Това журналистите преди да пишете нещо, е добре първо да попрочетете закона и да се ограмотите малко и след това да пишете. Едно е групов лов на дива ***, друго е подборен лов на глиган. В закона си пише срокове и всичко. Жал ми е, че се излагате по този начин. Не симпатизирам на Първанов по никакъв начин. Но неверните неща ме дразнят.
160
2
 
5
 
! Отговори
Смях преди 13 години
ЗАщо всички ГЕРБЕРИ наричате опонентите си комунисти !!!Първо най много КОМУНИСТИ И МИЛИЦИОНЕРИ има във ГЕРБ !!!Второ аз не защитавам Първанов !!Трето писна ми от простотията която извира от ПРЕМИЕРА СЛЪНЦЕ !!! Четвърто аз никога не съм бил член на БСП или БКП за разлика от много знаещите форумници подръжници на ГЕРБ !!!Пето не може новина от преди пет години, да се коментира на фона на ИКОНОМИЧЕСКАТА НЕКАДЪРНОСТ НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО !!!
159
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Забравих да ти кажа - 105 000 000 жертви на комунизма...
158
0
 
5
 
! Отговори
r2d2 преди 13 години
gnusen brakonier
157
0
 
2
 
! Отговори
r2d2 преди 13 години
gnusen brakonier
156
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Специално за хора като теб сърбите имат една поговорка - "Не мой се спори с човек кой е као квадрат". На теб и да ти приведе някой довод човек, няма смисъл - все едно говори на стената. Всички комунисти сте такива.
155
1
 
0
 
! Отговори
киро преди 13 години
кристина ли си или КУКУ червеният *** с десетте НИКА!??абе няма те ли друга работа освен да хвалите ПАРТИЯТА и действията и!?? що не се надупиш Гоце да те боцне с пушкалото