Нов ловен скандал около Първанов - отстрелял дива свиня

Президентът гръмнал животното през 2006-та, извън сезона
11 май 2010 15:20, Красимир Ангелов
213
Нов ловен скандал около Първанов - отстрелял дива свиня
Снимка: БГНЕС

Нов ловен скандал е напът да избухне около президента Георги Първанов.

Държавният глава е бил на лов през юни 2006 г.  в района на Попово, където се е проявил като отличен ловец, убивайки дива свиня, стана ясно в предаването на Милен Цветков “Събуди се с EBF”.

Остреляният от Първанов дивеч му е донесъл трофей, оценен по стандартите за ловните трофеи на 117.6 точки.

По това време Първанов е гостувал лично за три дни на кмета на община Попово – Людмил Веселинов, а ловният му успех е отразен подобаващо в брой 27 на поповския “Местен вестник” от 10.07.2006 година.

“Първият проблем в случая е, че ловът се е състоял извън ловния сезон”, обяви в предаването на телевизия EBF юристът Марин Божков – водещ на програмата “Времето на правилата”.

Той припомни, че сезонът за лов на дива свиня започва през октомври и завършва през втората седмица на януари.

Божков обаче поясни, че президентът е бил на частно посещение и е ловувал в качеството си на гражданин, а не на държавен глава.

“Вторият проблем е, че по същото време срещу кмета на община Попово са се водили няколко наказателни и граждански дела за злоупотреби”.

Още по темата

Гласност на случилото се е подал общинският съветник от Попово Веселин Несторов, според когото над президентския приятел е опънат съдебен и политически чадър.

Кметът на Попово Людмил Веселинов управлява града вече пети мандат. Местната опозиция го обвинява многократно за злоупотреба с власт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе ***, к`во го защитаваш тоя бракониер скапан.
153
0
 
6
 
! Отговори
Криста преди 13 години
НЕ СМЕ НАРОДНе сме народ, не сме народ, а ***,хора, дето нищо не щат да вършат.Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.И не знаем, не можеме, не щемеда работим за себе си със време.Само знаем и можеме, и щемеедин други злобно да се ядеме...Помежду си лихи, буйни, топорни,пред други сме тихи, мирни, покорни...Все нас тъпчат кой отдето завърне,щот сме туткун, щото не сме кадърни...Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -а всякому мерамът е развала...Не сме народ! Не сме народ, а ***,пак ще кажа и с това ще да свърша.1875 П.Р.Славейков
152
1
 
3
 
! Отговори
Калин преди 13 години
Даже и не ми се пише .. за тоя каквото и да кажеш е малко.
151
0
 
1
 
! Отговори
Криста преди 13 години
РодинаОбичам те като женаповлякла ме с безброй оглавницио, малка, хубава странана изпращелите държавници.Все тъй си детски жалка тии в робство, и във независимост-тъй-важно-весела-почтиизмислена за Simplicissimus.Обичам те като женасъс хиляди чаровни прелести-о, бедна, хубава странана алчни, допотопни челюсти.Как всички твои синове от твоя образ са клиширани:дългът към тебе ги зовекъм непрестанно анпоширане!И ако ний пък се кълнем,че във борба за теб ще паднеме-то знай, че ние не крадем,защото няма как да краднеме!Обичам те като жена,която шепне обещания-о, малка, хубава странана общогражданско мълчание!Димитър Подвързачов(1881-1937)
150
2
 
6
 
! Отговори
peo преди 13 години
Долу ръцете от другаря Първанов!Какво искате,бе!Съпартийците му преди 50 години ходеха на лов и стреляха по хора.Сега ,какво ,по хора ли да стреля?Нека обстрелва глиганчетата.
149
0
 
2
 
! Отговори
и сега преди 13 години
а тая каде я утрепа през 1828 кво праиме а
148
4
 
2
 
! Отговори
Смях преди 13 години
Стига сте повтаряли глупостите на ТИКВАТА !!! Измислете нещо различно от обвинения !!! Но как можете да измислите нещо различно ?? След като и на вас света ви е крив,че не сте се реализирали във ЖИВОТА !!!! Затова си и избрахте ПРЕМИЕР като вас, но за разлика от вас той има милиони !!!!
147
4
 
4
 
! Отговори
иво преди 13 години
Страхотна новина. По заглавието помислих , че Първанов стрелял по деца от детска градина. Уви, стрелял е по дива ***. Сега очаквам реакцията на избраният от болшинството наивни БЪЛГАРИ, др.б.б. да задължи в подобни случаи, виновният да осинови децата ,сирачета на убитата от него прасе.
146
2
 
5
 
! Отговори
Ташунко Сапа преди 13 години
Проблема не е в свинята на Гоце, проблема е че човека е президент и се очаква да е интелектуално по-нагоре от някой който продава сланина на пазара. Един вид се очаква да играе голф и да има интереси по история (нали това е учил) . Обаче нашия обича да стреля по прасета и да оправя ученички - всеизвестен факт. Добре сте дошли в ***..
145
0
 
2
 
! Отговори
ДО криста МИНГЯНА преди 13 години
стига си сменяй никовете тоя вече го потретваш!??ЛЕВСКИ и БОТЕВ а твоят ГОЦЕ е един долнопробен лъжец и крадец --справки ОЛАФ!!!!!
144
1
 
1
 
! Отговори
black beard преди 13 години
Той убил една ***, а нас всеки ден ни убиват по малко.
143
1
 
2
 
! Отговори
Смях преди 13 години
ЦВЕТАНОВ президент !!!! На нация от ФИЗКУЛТУРНИЦИ !!!!А отнсоно скандалите трябва да се досетиш кой ги спретва !!! И най вече кой има интерес от тях !!!! Но във момента е по важно да има по кой да се плюе !!!!
142
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То не останаха диви *** в таз държава. За туй пък питомните са към 7000000.
141
1
 
2
 
! Отговори
??? преди 13 години
Гoце що не вземе да каже защо в деня на национален траур, когато 9 души изгоряха като факли във влака, вместо да запали свещички за загиналите, ходи пак да избива невинни животни ?Гоце защо не вземе да каже дали докато Сергея се правеше на премиер, някой червен министър не направи далавера и вместо нови вагони, купиха стари и спомогнаха за трагедията във влака София - Кардам !?Гоце мълчи, Сергея мълчи, цялата им триглава ламя мълчи по този въпрос ... Очевидно се борят със съвестта си , ако въобще имат такава ?Осъдиха набързо невинните служители на жп - транспорта , за да направят зрелища на заблудената си публика, а мълчат за министрите си, които направиха далаверата със старите вагони ...Това е лицемерие , Гоце !Гоце да даде номер на банкова сметка, на която може да му привеждаме по 50 стотинки като на трактора, в случай, че реши и нас да ни съди за ' клевета ' !
140
0
 
1
 
! Отговори
Криста преди 13 години
Знаеш ли някой да е служил за пример на кой да е българин ? Щото аз не знам.
139
0
 
1
 
! Отговори
kolkoto преди 13 години
...kolko takiv a divi svine sam zastrelal,bez da si davam smetka daje...kakto kazvashe onq stariq pi4...s pozdrav do adasha
138
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Президентът няма как и няма право да прави каквото и да е в качеството си на обикновен гражданин. Той е Президент. Той трябва да дава пример.
137
2
 
2
 
! Отговори
Криста преди 13 години
Аз бих искала президентът ни да е даже още по-модерен,да играе голф,да ходи на лов,да посещава други страни и да представлява една просперираща България,това е.Като гледам какви политици са западняците нашият президент до тях е просто съкровище.Вижте един Силвио Берлускони - то не е корупцшия,не са жени,не са мафиоти.И други,но ние ще се изядем един друг.*** народ,бедна държава е казал народът.
136
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
az neviarvam strasten lovec da trepa svinki po sredata na zabraneniat period. stom kato e zabraneno da ide na prokuror, sydebno proizvodtsvo, globa, zatvor i tolkoz.samo4e infoto e izsmukano ot vestnik koito se spisva ot dnesen ***, bivsh SDSerast i oste po-bivsh komunistoserast.Ne smy gord 4e Goce ne pushna nekoai svinia ot GERB, hi4 ne sym gord.
135
0
 
1
 
! Отговори
социален президент преди 13 години
абе смях ли си или червен ***--неможе човек постоянно да ев СКАНДАЛИ за пари и спонсори и любовници от журналистки при това да е ПРЕЗИДЕНТ ама ти на луд ли се правиш или си ЛУД!??? пред ВИНКЕЛА ВСИЧКИ СА РАВНИ