Главното мюфтийство: Съдът ни връща във времето на комунизма

Недим Генджев е човек с криминална самоличност, твърдят мюфтиите
18 май 2010 22:30,
37
Главното мюфтийство: Съдът ни връща във времето на комунизма
Недим Генджев. Снимка: Булфото

Мюфтиите на мюсюлманите в България считат за несправедливо решението на Върховния касационен съд да възстанови Недим Генджев за председател на Висшия мюсюлмански духовен съвет.

Това се посочва в декларация на мюфтиите от проведено във вторник заседание, изпратена до БТА от Главното мюфтийство.

Мюфтиите приемат този акт на ВКС за пряка намеса на държавата в делата на Мюсюлманското изповедание.

С това си решение съдът ни връща във времето на комунизма, когато Недим Генджев е назначен от Тодор Живков за Главен мюфтия, пише още в декларацията.

Те апелират Софийският градски съд "да регистрира законно проведената Национална мюсюлманска конференция през 2009 г., където мюсюлманите за пореден път изразиха своята воля съобразно демократичните принципи в нашата държава и избраха своите ръководни органи с главен мюфтия д-р Мустафа Хаджи и председател на ВМС Шабанали Ахмед".

В декларацията се апелира Софийският градски съд да не вписва Националната конференция на Недим Генджев.

Още по темата

Мюфтиите на мюсюлманите в България подчертават също така:

„Представящият се за председател на Висшия мюсюлмански духовен съвет (ВМДС) Недим Генджев е известен сред българските мюсюлмани и българското общество с неговите престъпни деяния, присвояване - кражба на 1 милион  лева целеви средства от сметките на Мюсюлманско изповедание през 2006 г.

Също така още неизчакал решението на ВКС, Недим Генджев се опита с фалшиви документи да продаде имотите на Мюсюлманско изповедание в кв. Малинова долина - гр.София, изчакващ повече от една година за разрешение от Софийска община за строеж на мюсюлмански център, и в гр.Пловдив - Виенската сладкарница.

Недим Генджев е човек с проявена криминална самоличност, противоречаща на основните морални принципи на ислямската религия, поради което никога няма да бъде допуснат от мюсюлманската общност да бъде техен водач и представител в Република България“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
tezi koito pra6tat BG gragdanite na liavo i diasno, na iug ili sever,6te doide vreme kogato 6te tarsete zet ili snaha ot tova maltsinstvo-pomnete mi dumata...
11
4
 
2
 
! Отговори
и ти преди 13 години
Ти също.
10
6
 
9
 
! Отговори
Васко преди 13 години
Да , съдът е сбъркал !!! Трябвало е да ви върне в турция , а не в комунизма. И по -точно в анадола. Там ако седнеш на тубичка с вазвли е лоша поличба , нали знаете. Да ви предупредя де , въпреки , че надали имате нещо против - свикнали сте.
9
5
 
3
 
! Отговори
nylonic преди 13 години
ако беше истинския комунизъм предателите и *** наречени бсп и мамелюци като теб отдавна да са в дивия кюрдистан
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е има и заблудени още ,вярват и на религиите.Евреите са най-тарикати .там с 3 религии на едно място колко пари изкарват не е истина.Балъци ходят гледат и плащат.Аз незнам какви пари изкарват в БГ от религия религиозните,но евреите са най-тарикати.Само могат да се учат от тях наще тука.А кой ще бъде едикакъв си на кой му дреме?нали имат там къде да се молят и да си вярват ?Кво се пеняват?Те и поповете се биха по едно време явно има пари там ...
7
3
 
6
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Тези които са ....калесани сега на власт в Главното мюфтийство,са с благословията и на ДПС.Затова хвърлят ....къчове и не искат Недим Генджев.Тази....материя е сложна и за....мен,но казусът е ясен;никой доброволно не сеотказва от....кокала.
6
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има по-голема *** от номер 3 и това си ти номер 5, *** нещастен. Само вие турците пишете й с y да ви убие господ всичките мръсни долни червеи нещастни. Не заслужавате да консумирате кислород с тия вашите средновековни грозни разбирания и нрави.
5
7
 
5
 
! Отговори
do 3 преди 13 години
po goliama maymuna ot teb imali v BG negramotnik podvijen kenef
4
0
 
16
 
! Отговори
!?!?! преди 13 години
По времето на т.нар. възродителен процес, тоя се викаше НедЮ ГенЧЕВ и по единствената тогава телевизия говореше с каква радост мюсюлманите у нас си връщали българските имена!?!? Сега пак е на власт - правете си извода - кой стои зад него
3
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
какво ни занимавате с тея *** и маймунида си се карат там в гетото,нека се бият дори - аз ще гледам отстрани с пуканки и ще се кефя
2
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** работа, мюфтийство простотийство, да заминават в Азия да си мюфтийстват колкото си желаят ***.
1
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Фес та мъца

Спонсорирани публикации