Красимир Лефтеров - чиновникът, издал матурите по БЕЛ

При задържането му той е бил в нетрезво състояние
23 май 2010 20:04,
118
Красимир Лефтеров  - чиновникът, издал матурите по БЕЛ
Снимка: БГНЕС

Главният счетоводител в Центъра за интеграция към МОН Красимир Лефтеров е заподозрян за изтеклата тема за матурата по български език и литература, съобщи БНР.

Полицията обаче предполага, че информацията е изтекла от по-високопоставен негов колега.

Първоначално заподозреният е отричал да има връзка със случая. Но впоследствие обяснил как е изтекла информацията.

Още по темата

При задържането му той е бил в нетрезво състояние.

В хода на разследването е бил претърсен домът му, след което мъжът е бил освободен.

Изяснява се кръгът от длъжностни лица, които са имали достъп до темата. По първоначални данни той е ограничен - 4 души.

Образувано е досъдебно производство. Вече са разпитани учениците, за които се предполага, че са знаели темата и са публикували в интернет информация за това.

Става дума за около 70 младежи, чиито работи ще бъдат анулирани.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
0
 
! Отговори
......> преди 13 години
ела Красе ела...ние да ти дадем по 1 отговор и 2 теми
106
0
 
2
 
! Отговори
toni преди 13 години
Не знам защо изобщо се вдига толкова врява, че са се знаели предиварително темите за матурите, като и да не се знаят пак им се дава да препишат. Аз съм от Пазарджик и имам съсед, който учи в "Автото" в с. Виноградец и когато го попитах как е минала матурата, той ми отговори, че са им дали да препишат - става въпрос точно за тази по български.
105
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
не е така има независим външен оценител!например матурите в селата се оценяват в града или в съседен окръг а матури има в цяла западба европа имало е и в българия
104
0
 
0
 
! Отговори
Ju преди 13 години
Краси, Краси...вземи го сега до топките.
103
0
 
4
 
! Отговори
До 112 преди 13 години
Лефтеров не е турско а гръцко име.Имаш комп-напиши в гугъла името итам ще ти обяснят вместо да гадаеш ида се излагаш.
102
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Името Лефтеров звучи по турски, да ли е тоя е открадливата ДПС
101
7
 
2
 
! Отговори
дсадасда преди 13 години
ей таз на снимката прави много хубави кавали :)
100
5
 
1
 
! Отговори
puta madre преди 13 години
aman s tiq maturi,stiga sa otklonqvali vnimanieto na horata s takiva gluposti,ima dale4 po nabolqli i vajni ne6ta..
99
1
 
9
 
! Отговори
Продължение до 103 преди 13 години
В тях ходеха децата ,които нямаше как да продължат висше образавание и научаваха нещо ,което да ги прехранва-шофьор,стругар ,заварчик ,сладкар ,шивач и т.н.За едно място във ВУЗ кандидатсваха по 200 -500 деца.Сега местата са повече от кандидатите и всеки става студент.Няма значение ,че шанса да се реализира като висшист е нулев.Така сега имаме сервитьори с камериерки завършили колежи
98
4
 
3
 
! Отговори
До 103 преди 13 години
Ами по-добре започни да садиш царевица вместо да преподаваш.Защо въобще си губим времето тогава да учим децата на литература, история,химия ,физика и т.н.Щом някой ще е водопроводчик защо му е да знае история и география-чиста загуба на време-достатъчно е да познава тръбите и един два ключа и 10 год да го учеим как се сглобяват тръби .Така ще стане ненадминат майстор в професията си ,нищо ,че ще е неграмотен.Ако си забравил преди години тук си имахме техникуми,които обучаваха бъдещи работници.
97
1
 
4
 
! Отговори
Невярващ преди 13 години
Това са чисти глупусти!Темата е изпята от чистачката!
96
3
 
5
 
! Отговори
manuelche преди 13 години
Докато се пише по "тема" - така ще е. Да не говорим после колко субективно се оценяват въпросните съчинения.Малко хора обаче се замислят за обратната страна. Представете си, че вие отговаряте за трите теми в пликовете и ги знаете. Сестра ви много ви се моли да й ги кажете, защото племенникът ви кандидатства. Вие ги казвате, но племенникът ви не може да пази тайни и така се тръгва...
95
3
 
9
 
! Отговори
МАЛЦИНСТВАТА преди 13 години
От години се опитвам да отворя очите на хората,че матурите обслужват интереси на ДПС. Ако си в Първа английска или в СМГ в София,ще е все тая дали си на изпит или матура,ама ако сравнявим контрола на кандидат-студентски изпит с този на матура в училище в някое село в кърджалийско,нали се сещате?Така децата на ДПС избирателите по селата ще могат да получават високи оценки и да влизат в университетите вместо децата от градовете. Затова Местан беше шеф на комисията по образование!!!
94
2
 
7
 
! Отговори
МАЛЦИНСТВАТА преди 13 години
Центъра за интеграция към МОН.... Що не го напишете с цялото му име: "Центърът за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства"Пак ли джипси афера?Или може би по-скоро децата на ръководството на ДПС са знаели каква ще е темата.
93
2
 
8
 
! Отговори
От 99 до 100 преди 13 години
Първо, познавам света и специалистите му. Второ, и аз преподавам, и се мъча да разчупя закостенелите и направо корупционни практики в системата.Трето, ти точно показваш диагнозата на нашето образование. Тук всеки разбира от всичко и дава акъл на всички. Западните общества са силни, защото ел.техникът е компетентен и работи в своята сфера, ВиК майсторът си гледа само кранчетата и т.н., без да се бъркат на другите. Е, може да им липсва широта и фантазия, но пък живеят по-лесно.
92
1
 
0
 
! Отговори
викат те преди 13 години
Районният те вика, иска да те пита нещо за стенвестника пред клуба на ОФ-то. Трябва да се допише нещо за обстановката в Персийския залив.
91
3
 
2
 
! Отговори
101 преди 13 години
До 100 от 101, защо ли? Защото белият свят не се интересува от показност и пропаганда, а от съществени и истински резултати. Какво като имахме най-добрите щангисти и какви ли не показни спортни резултати за пред света, а нямахме едно модерно игрище, една осветена спортна площадка? Хората заложиха на масовостта и практичността, а ние се тупахме по гърдите с медали и венци. Благодаря за такъв модел - резултатите от основното състезание запад-изток се видяха и за слепците.
90
1
 
6
 
! Отговори
До 99 преди 13 години
И защо като нашата практика беше по-лоша на всички световни сътезания винаги бяхме в първата тройка ,а сега повечето абитуриенти са неграмотни.А какви са чуждите специалисти аз за разлика от теб знам-ако е ел ,специалист не може и едно кранче на чешмата да смени,ако пък е ВиК специалист като му изгори бушона в къщи вика майстор
89
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тази дългогодишна практика с преписване и назубряне на темите е присъща само за нашата мила татковина. Хората по белия свят отдавна са измислили начини за проверка на знанията, интелигентността, способността за самостоятелно мислене и изразяване. Нали такива трябва да са бъдещите специалисти? А не *** зубрачи, запомнящи/преписващи/ цели абзаци от сдъвкана от някой печелбар-преподавател тема?
88
1
 
7
 
! Отговори
До Наско преди 13 години
Едно време точно така се правеше,но сега вече сме европейци и от ученици първенци в света по знания започнахме да произвеждаме неграмотници.Точно такива им трябваме на европейците и американците.