Красимир Лефтеров - чиновникът, издал матурите по БЕЛ

При задържането му той е бил в нетрезво състояние
23 май 2010 20:04,
118
Красимир Лефтеров  - чиновникът, издал матурите по БЕЛ
Снимка: БГНЕС

Главният счетоводител в Центъра за интеграция към МОН Красимир Лефтеров е заподозрян за изтеклата тема за матурата по български език и литература, съобщи БНР.

Полицията обаче предполага, че информацията е изтекла от по-високопоставен негов колега.

Първоначално заподозреният е отричал да има връзка със случая. Но впоследствие обяснил как е изтекла информацията.

Още по темата

При задържането му той е бил в нетрезво състояние.

В хода на разследването е бил претърсен домът му, след което мъжът е бил освободен.

Изяснява се кръгът от длъжностни лица, които са имали достъп до темата. По първоначални данни той е ограничен - 4 души.

Образувано е досъдебно производство. Вече са разпитани учениците, за които се предполага, че са знаели темата и са публикували в интернет информация за това.

Става дума за около 70 младежи, чиито работи ще бъдат анулирани.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
7
 
5
 
! Отговори
ан преди 13 години
стига с тези отживелици да се подготвят тестове подобни на американските и се пуснат на изпитда се провеждат в специални училища за да не преписватдругото е пълна заблудаако нещо умеят сегашните ученици,то е преписванетофакиринезаменими
66
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
те са три плика, изтеклата информация е за трите варианта, което е един голям голям жокер- едно е да научиш 3 теми, друго е 30 или колкото са там общо
65
4
 
8
 
! Отговори
Пич преди 13 години
Ехххх, и каква е разликата с предишни години !? Единствено, че този път се посочиха виновни. От както се помня винаги е изтичала информация за изпити, матури и т.н. Е този път имаме виновни и за това единствено можем да направим реверанс към сегашното управление.
64
2
 
14
 
! Отговори
АЛФ преди 13 години
Колко удобно, счетоводител без никакъв достъп до темите ги е издал. Ама при въпрос към образователния министър кои са хората имали достъп до темите, същият отказал да ги назове, а по принцип това би трябвало да са Игнатов, Коджабашева, Милена Иванова и някакъв тайствен експерт, но тези хора по презумпция са невини, защото са наши хора. А по някаква щастлива случайност една от дъщерите на въпросният счетоводител е абитурентка, а другата танцьорка в "Шоуто на Слави". Колко удобно
63
5
 
7
 
! Отговори
clearly преди 13 години
. Това е кьорфишек. Няма такъв център за интеграция към МОН. Пълна глупост .Има центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства към МОН..Друго главният им счетоводител не се казва Красимир Лефтеров, а се казва Димитър Каварджиков и той няма достъп до матурите. Пълна простотия на дивия физкултурник Цецко е това.
62
1
 
7
 
! Отговори
Студентка преди 13 години
Колега, пише се "пОмия" :))
61
1
 
8
 
! Отговори
tulski преди 13 години
Като му гледам писанията на този "стедент" ми е ясно, че е сигурно от Свободния Университет в Павликени.
60
2
 
7
 
! Отговори
Костова преди 13 години
До студентМили ми студенте,как с такъв правопис стана "стедент"?
59
1
 
11
 
! Отговори
korc преди 13 години
Едно време научавахме темата за матурата от радио -Свободна Европа и си беше цяло приключение. Слушаш тихо радиото защото съседите слухтят и докладват. Именно заради Свободна Европа въведоха 20 теми от които се изтегля една.Голям цирк беше - на високи постове само деца на активни борци и пак изтичаше информация. Открай време са си продажници копелетата.
58
2
 
2
 
! Отговори
tulski преди 13 години
Обаче остава неизяснен въпроса, как този или друг чиновник са знаели, каква тема ще се падне, без да са теглени още. Има едно обяснение : в " плика " всички теми са били Вариант 2. Иначе другия вариант е, чиновника да е ясновидец.А и след, като са дали информацията в интернет, как са възнамерявали чиновниците да си получат печалбата, как да им се плати ?
57
1
 
8
 
! Отговори
  преди 13 години
и какво като е бил нетрезвен човека, може ли да му очерняте името на първа страница. Вие понеже в днес.бг сте трезви по цяла нощ, всяка нощ. Да ви имам и сензациите и имената му с главни букви. Всичко се връща, и на вас ще ви се върне някой ден :)
56
9
 
6
 
! Отговори
СТУДЕНТ преди 13 години
Абе Госпожа, очевидно сте заблуден учител с комплекси за т'ва какви възможности има детенцето :). Нямате си на идея колко мразя старата гадна и комунистическа система, която е наложена в образованието. Като се има предвид, че в по малките градове и села се преписва най-много, въобще не ми обяснявайте колко са нагли софиянците :D. Сички селяни се целят към София и са по и по нагли... Затова повечето млади хора с взможности правим нещо за да излезнем от тая пумия.
55
0
 
2
 
! Отговори
LORI преди 13 години
То пък един бизнес ела се остави-те го сложили там да възпитава-а той казва на *** темите-Смешно-трагично е!
54
3
 
6
 
! Отговори
питащ преди 13 години
На какво правно основание ще се анулира матурата на упоменатите 70 човека? Как са установени и на какво правно основание са разпитвани ако това е направено? За това че са чели информацията която е публикувана в Интернет, която е глобална мрежа и свободно достъпна. Как ще докажат че до тогава те не са се подготвяли, а са чакали до последния момент някой да публикува темите който ще се дават и да се подготвят само по тях. Типично за България която е всичко друго но не правова държава.
53
2
 
5
 
! Отговори
Инан преди 13 години
Едва ли този е виновен...Всичко е скрито покрито и едва ли ще излезе истината.Колкото до други изтекли теми през годините, и това е вярно,за жалост
52
0
 
1
 
! Отговори
Иванова преди 13 години
Искам всичко да знам !Това го знае всяко хлапе!Какво се чудите.......
51
3
 
6
 
! Отговори
жоро преди 13 години
Навсякаде има корупция-пари имаш в България пръв ще си винаги за всичко!
50
2
 
24
 
! Отговори
1111 преди 13 години
Мисля, че този счетоводител е бушона, който изгърмя първи, той е само дилър. Основните играчи са други, на по-високо ниво и те са в този бизнес от години.
49
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Понеже това момиче е от училището, в което аз съм учил, ми прави впечатление, че на всяка новина, която е свързана по някакъв начин с образователната система, вие слагате все нейни снимки. Поразчупете малко, моля ви! Не вярвам да е особено трудно да снимате някоя класна стая, ако трябва дайте аз ще ида и ще ви дам снимки, просто разнообразете малко!По темата: Интересно ми е как ще анулират работите на тези 70 души, щото вероятно те са казали и на свои приятели и става въпрос за по-голям брой.
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре, де, майче, не прочете ли в статията, че тези ученици, които са знаели темата вече са установени и работите им ще бъдат анулирано. Хем си учител, чети, бе...