Красимир Лефтеров - чиновникът, издал матурите по БЕЛ

При задържането му той е бил в нетрезво състояние
23 май 2010 20:04,
118
Красимир Лефтеров  - чиновникът, издал матурите по БЕЛ
Снимка: БГНЕС

Главният счетоводител в Центъра за интеграция към МОН Красимир Лефтеров е заподозрян за изтеклата тема за матурата по български език и литература, съобщи БНР.

Полицията обаче предполага, че информацията е изтекла от по-високопоставен негов колега.

Първоначално заподозреният е отричал да има връзка със случая. Но впоследствие обяснил как е изтекла информацията.

Още по темата

При задържането му той е бил в нетрезво състояние.

В хода на разследването е бил претърсен домът му, след което мъжът е бил освободен.

Изяснява се кръгът от длъжностни лица, които са имали достъп до темата. По първоначални данни той е ограничен - 4 души.

Образувано е досъдебно производство. Вече са разпитани учениците, за които се предполага, че са знаели темата и са публикували в интернет информация за това.

Става дума за около 70 младежи, чиито работи ще бъдат анулирани.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В УНСС например, като се запише кандидатстудента на курс при преподавател оттам, после същия му намеква каква ще бъде темата. Това ни го е казвала доцентка от УНСС. Та ако секне тази практика, сигурно доста ще намалее и потока от курсисти-кандидатстуденти към тези професори "ясновидци" :)
86
1
 
3
 
! Отговори
продължение95 преди 13 години
а сега е нито едното,нито другото!Честит Ти НАЙ-Хубавия Български Празник ПРОСВЕТЕН НАРОДЕ!Да използваме просветеността си, за да имаме правото да пеем;- "Върви, народе ВЪЗРОДЕНИ...."
85
0
 
5
 
! Отговори
Nasko преди 13 години
За да се премахне възможността за корупция, има *** начин;- Обявяват се темите - 15,20, вкарват се в една сфера всичките и се теглят!Разбира се, така няма да има Печеливши", заради и което се правят на луди, че не могат да го осъществят:)))Само думи и какво ли още не от Чиновниците!Ако това днешното е образование, а по наше време е било невежество - Пикая Ви на образованието и гласувам, за невежеството ни:)))По наше време, Беше, Министерство на Образованието и Възпитанието,.....
84
4
 
6
 
! Отговори
mk преди 13 години
Сега Цецко Цжетанов ще набие лошите чичковци и добрите ще победят.
83
0
 
15
 
! Отговори
Кирил и Методий преди 13 години
Честит празник на всички българи!"Напред, науката е слънце..." и то наистина трябва да грее в душите ни. Народът ни винаги е тачил учението, поставял го е на първо място, пред благоденствието. Защо сега го опорочаваме? Не ми се иска да помрачавам днешния ден. Нека да е слънчев и радостен!
82
4
 
7
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Добро утро, Бойко!И успешен ден!:)
81
4
 
4
 
! Отговори
ГЕРБушко преди 13 години
Министъра е министъра муха ха ха ха кога ще стоплите брЕЕЕЕ реутани :)))
80
1
 
5
 
! Отговори
DUBLIN преди 13 години
Aman ot prostotiq i mafiq v tazi glupava darjava.
79
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мразя Калоянчев от младини. Той още тогава си беше арогантен и на един концерт в Русе напсува майките на всички присъстващи ей така на майтап ужкем.Затова го много мразя, същият е и Консатнтин Цонев и той се излигави в парламента с една журналистка, че може да му го ***. Самозабравили се деца на партията...
78
2
 
10
 
! Отговори
Али Баба преди 13 години
Едно време, като се явявахме на политически изпит в трите плика беше поставена една и съща тема , за да е сигурно , че ще се падне точно тя - Политичесаката дейност на Георги Димитров - тъй като сина на Георги Калоянчев трябваше да бъде приет за студент,а не му беше по силите да подготви всичките 20 въпроса за изпит.Така постъпиха заради него и още няколко подобни нему - с родители от "висок ранг".Тъй че - не е изключено и този път в трите плика да е имало една и съща тема.Това е стара практика
77
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В България с 50 левченца може да купиш всеки държавен чиновник.
76
7
 
13
 
! Отговори
yyy преди 13 години
Абе много сте компетентни! Да правим нова матурата така ли ?! Никой не може да ме накара да ходя на тоя безсмислен изпит(покрай който отиват сумати и пари за камери, квестори и тн) отново ! Много ме е яд, че някакви чушки знаят темата, но това винаги си е го е имало доколкото съм разпитвал.
75
7
 
1
 
! Отговори
KOLEV LUDOTO ot SELO преди 13 години
I GET NOKDAWN,BUT AI UP AGAIN,U NEVER KIIP ME DOWN....4UMBAWAMBA super pesen....i posle vodka pih,i posle bubah pih,i posle uiski pih i posle bira pih...6a obarna o6te edna botilka cqlata za da zabravq taq muka ot razdqlata
74
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ISKAM DA OT GAZA V USTATA DA TE CHUKAM
73
4
 
13
 
! Отговори
manuelche преди 13 години
Всяка година има едни бройки, които знаят темите в пликовете.Това си е интересен казус, който много добре показва що за безумие са подобните теми, съчинения и прочее. Темите даже не се издават за пари, а най-вече по приятелско-роднинска линия.
72
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
MUDERATORA E PEDOFIL , SEGA CECKO SHTE GO ***
71
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
MUDERATORA E PEDALOPSS BELQ(::
70
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
какви са тея вежди бе?Жестока снимка
69
0
 
6
 
! Отговори
Един Луд преди 13 години
До някои "гении", пишещи тук - четете внимателно преди да коментирате:Снощи около 23.00 часа преподавател от Софийския университет Св. Климент Охридски", който давал частни уроци, пратил SMS на свои ученици с ТРИТЕ !!! варианта на темите, които може да се паднат на днешната матура. Не е пратил само тази, която щяла да се изтегли!
68
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
олелее, къде са ти дали талимата за даскал?като ти гледам коментара, доста пунктоационни грешки има...затова и формата ми е неучтива в отговора ;)