До 50 дни съдът решава за имотите на царя в Кричим

Симеон и сестра му си искат Двореца, оборите и горите
25 май 2010 13:50,
92
До 50 дни съдът решава за имотите на царя в Кричим
Снимка: Булфото

До 50 дни Окръжният съд в Пловдив ще излезе с решение кой е собственикът на двореца „Кричим”, на прилежащите към него сгради и гори.

Dnes.bg припмня, че делото, заведено от Симеон Сакскобурготски и сестра му Мария Луиза Хробок, се точи с години.

Те искат да си върнат 11 сгради и земи, като твърдят в иска си, че имуществото е принадлежало на фамилията, а не на държавата.

Още по темата

Според адвокатите на държавата обаче имотите са били собственост на интендантството.

На свой ред Саксобургготски и юристите му твърдят, че интендантството е орган на монархията.

До десет дни адвокатите на царската фамилия трябва да изготвят писмените си основания по иска, за да може магистратите да вземат крайното си решение.

Наследниците на цар Борис Трети предявяват претенции върху двореца и 371 дка селскостопанска земя около него.

Приетата в хода на процеса съдебнотехническа експертиза на имота показа, че селскостопанските земи от двореца "Кричим" са 260 декара, а горите – 111 декара.

Царското семейство вече обяви, че разполага с необходимите нотариални актове за резиденцията в Кричим отпреди повече от 70 г.

В документа е записано, че имотът е строен с лични средства на цар Борис ІІІ през 1937 г. и представлява доста скромна резиденция на царското семейство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя може да си иска и цялата държава. Като владетел е имал пълна власт и може да си напише какъвто и да иска нотариален акт за каквото си иска. Но друг е въпроса, че преминаване от Монархия в режим на управление - Република, всички царски имоти стават държавни и то е ясно защо! Така че този може да има претенци само ако е ЗАКУПИЛ нещо след това
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Kak oshte go tarpiat tozi v BG !!? ?Komunizma unishtoji i progoni balgarite, za koito darjavata beshe sviata a varna gansterite. Usrshtam che skoro darjavata Balgarie shte e samo v istoriata no ne i na kartata . Ostanalite shepa ***, shepa tirci i obrecheni starci shte minat pod chujdo upravlenie.
42
0
 
3
 
! Отговори
ДО № 40 преди 13 години
а бе бунак хвани се за обърканата глава и върви на м.....
41
0
 
7
 
! Отговори
анита преди 13 години
То и аз много работи искам, ама няма...Така че царчето да си трае, защото и по-големи беди могат да му се случат. Да не забравя думата ..национализация''......:)
40
0
 
3
 
! Отговори
Boryana преди 13 години
Ne moga da poviarvam kolko e nagal.Da si hvashta parcalkite i da se vrushta v Ispania ne mu e miastoto tuk!!!!!1
39
3
 
11
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 13 години
КАКВО СТАВА В ДЪРЖАВАТА Г-Н Б.Б......?! ПРЕДИ ЕДНА ГОДИНА ГЛАСУВАХ ЗА ВАС И ВАШАТА ПАРТИЯ. НО ВИЕ СТЕ СЪЩИТЕ КАКТО ОНИЯ ДОРИ КАТО ЧЕ ЛИ СТАВА ДОСТА ПО-БЕЗОТГОВОРНО. ОЧЕВИДНО ВИЕ НЕ СТАВАТЕ ЗА ТОВА КОЕТО НИ ПРИКАЗВАХТЕ ПРЕДИ ЕДНА ГОДИНА. ПРОСТО СЕ МАХНЕТЕ ОТ ВЛАСТТА.....
38
1
 
13
 
! Отговори
Емо преди 13 години
Е какво като е бил Цар? Наложена вътрешна пионка за защитаване на престъпните интереси на Запада! Това да го оставим настрана. Например отиваш на работа и имаш офис и кола (служебна). Уволняват те след известен период. Имаш ли право да вземеш офиса, част от имотите на фирмата и колата? Просто казано е така и с царската фамилия. Предшествениците са изпълнявали държавна длъжност и са били уволнени от работата си (така да се каже). Айде Първанов после да си върне президентството след мандата!!!
37
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Царя, на гилотината!!!!!
36
0
 
11
 
! Отговори
dantes преди 13 години
TOYA AL4EN MRASNIK STE VZEME POLOVIN BG,I STE NI PRODADE
35
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има разлика между собственост на Интендантсвото (бившото Оберхофмаршалство), което е създадено, като държавна структура, и личната собственост. Дворците Врана и Царска бистрица са собственост на Интендантството.
34
0
 
17
 
! Отговори
Емо преди 13 години
Просто не виждам, кой и как ще удари спирачка на всичката тази криминалност, безочливост, чувство за безнаказаност и пр. Всяка година от 20 години насам си казваме, ей ударихме дъното от тук нататък само може нагоре, ама реално пропадането продължава!
33
0
 
13
 
! Отговори
хи хи хи преди 13 години
Дедо и Баба от снимката да знаят . Тука сме БГ тука не е царство каквото можахте гепахте сега е време да връщате !!!!!
32
0
 
17
 
! Отговори
Емо преди 13 години
Направо съм потресен и отвратен от безочливото наглярство, което се шири из България. Всеки си казва и прави каквото си иска и няма кой да поиска сметка. Първо дойде този *** и излъга половин България с празни обещания на развален български. После изсече сумати гори, взе немислимо големи имоти и иска още да взема. Да не говорим, че предното правителство спечели доста гласове, обещавайки че ще разследват и върнат имотите пак на държавата. Вместо това да стане, те му отпуснаха още.
31
10
 
2
 
! Отговори
Suvi преди 13 години
Emi da mu gi vyrnat.BIl e car imal si gi e.Kakvo zlobeete ?
30
0
 
9
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
За да можеше да гледаме по-положително на нещата, трябваше да ни сменят чипа за 800 дни ... ама те и т`ва не можаха да направят.
29
0
 
6
 
! Отговори
иво преди 13 години
Мисля, че хората се произнесоха дали Бъгария е Република или монархия. Между другото гърците също след Референдум, изгониха своя крал Александър, въпреки, че Гърция никога не е била комунистическа страна. Та ОЛИМПИ, ще му стска ли на Симеон един нов референдум,а? Един честен Парламент би решил проблемът по този начин, а не чрез продажен съд и царски слугинаж.
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Монархията не е държава.Тя е форма на управление,както и всички останали народна,социалистическа,демократична,федеративна и т.н.републики.Казваше се,че са били екстрадирани,без право на имущество и компенсирани по международното право,заради това държавата,следващата форма е заплатила.Ако има прошка,кой е анулирал,защото той би трябвало да възвърне изплатената му сума,преизчислена,защото имота му е налице.Друг е въпроса дали е регистриран по установения начин,плащал ли е данъци за имот или аренд
27
2
 
8
 
! Отговори
doomchant преди 13 години
"Те искат да си върнат 11 сгради и земи, като твърдят в иска си, че имуществото е принадлежало на фамилията, а не на държавата."Те ти благодарност, че не ги отстреляха цялата фамиля след 9-ти.
26
1
 
7
 
! Отговори
Принц преди 13 години
Недей така, по- позититвно требва да се гледа на нещата. Ще седнем, ще обсъдим и като му дойде времето ще вземем решение.
25
0
 
9
 
! Отговори
Република преди 13 години
Симеончо и кака му вечно са алчни за пари имоти. Да си се прибират в Кралство Испания и там да пробват да разиграват такива сценки да видим дали някой ще ги търпи тия дърти мошенници, неедни. Царя е цар само на собствения си ***, а България нито му е бащиния, нито има поданници тук.