Марио Николов към съда: Не позволявайте друг да реши делото

Процесът "САПАРД" ще направи Цветанов президент, прогнозира подсъдимият
23 юни 2010 14:10,
71
Марио Николов към съда: Не позволявайте друг да реши делото
Марио Николов. Снимка: БГНЕС

"Моля да не позволявате друг освен вас да решава делото, моля да не позволявате друг да пише присъдата, а вие само да я подписвате, моля да бъда оправдан напълно".

Това бяха последните думи към съда на бизнесмена Марио Николов, който е подсъдим за източването на 7,5 млн. евро от програма "САПАРД".

На 30 юни Софийският градски съд ще произнесе присъдата по делото срещу Николов и още 8 души. В понеделник прокуратурата поиска присъда от 17 години за Николов.

Пред съдебния състав бизнесменът изтъкна, че за повече от три години по казуса "Марио Николов" са се изказали знайни и незнайни, премиери, вицепремиери, чиновници, журналисти, политици и прокурори.

Нито един от тях обаче не си бил направил труда да прочете и ред от събраното по делото, а единственото, от което се интересували, е кога ще бъде осъден и колко години ще получи.

След това, извън залата, той обвини журналистите, че обслужват всяка партия, която е на власт, и заяви, че едва ли ще бъде оправдан, тъй като има силен обществен и политически натиск.

Още по темата
14 фев 2007 16:56
Николов прогнозира, че Цветан Цветанов ще бъде избран за президент и делото "САПАРД" ще е "едно от малките камъчета", на които сегашният министър ще стъпи.

"Някои са готови да газят по трупове, само за да бъдат повишени", каза още Николов.

Защитникът му Менко Менков заяви, че е необходима промяна в Наказателнопроцесуалния кодекс, за да може не само прокуратурата да дава информация по разследвания.

Марио Николов, съпругата му Мариана и още 7 души са подсъдими за участие в организирана престъпна група, извършила документни измами.

Според обвинението в периода от 2002 до 2005 г. чрез документи с невярно съдържание те внасяли в страната стари машини за месопреработка и пакетиране, които представяли за нови, и така са получили неправомерно 7,5 млн. евро субсидии по САПАРД.

Процесът започна след сигнал на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) и е едно от знаковите дела, наблюдавани от Европейската комисия.

Марио Николов вече има присъда от 10 години затвор по другото дело – за "изпирането" на източените 7,5 млн. евро. По този процес бе подсъдим и бизнесменът и президентски спонсор Людмил Стойков, но той бе оправдан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сигурно е така, но това не изключва ако е направил всичките тези злоупотреби да си понесе отговорността!А и аз бих се държал добре с всеки ако зная, че всичко ми е "опечено" и парите валят...и далаверите ми минават. А и тези престъпления се извършват точно от интелигентни и умни хора, затова те са най-опасни.Наркодилъра ще го хванеш с дрогата и това си е доказателство, но измамата се доказва много по-тръдно.
50
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ako го оправдаят за източването какво ще стане с присадата за изпирането на парите ако не ги е откраднал как ги е изпрал
49
1
 
3
 
! Отговори
111 преди 13 години
2010-06-22ПОКУШЕНИЕ СРЕЩУ ПРОФ.ЯНКО Н. ЯНКОВПроф. Янко Н. Янков, обявен преди 25 години от Amnesty International за Политзатворник 1 на комунизма в България, е бил нападнат посред бял ден в 15 ч., понеделник, 21 юни 2010 г., от двама непознати мъже, които го съборили на тротоара пред столичната Съдебна палата и счупили дясното му рамо на няколко места.Известният юрист, университетски преподавател, правозащитник, борец за граждански права, безкомпромисен противник на окупиралата българската държавност мафия и талантлив учен с повече от 50 публикувани книги явно е станал трън в очите на бившите настоящи тайни служби, за да посегнат на живота и здравето му на няколко метра от входа на символа на третата (съдебната) власт.Проф. Янко Н. Янков многократно предупреждаваше горепосочените български и чуждестранни институции за отправяните му заплахи, но не получи нито един ред в отговор. Отговорпокушение дойде като семантично послание от страна на мафията, превърнала българската държава в свое нискойерархично звено.
48
5
 
11
 
! Отговори
MayDay преди 13 години
Злостният рев на ''другарите '' е музика за ушите на свободомислещите хора, които искат България да стане европеиска държава. За форумните глашатаи на мутрокомунистите не важат факти и доводи. За тях всичко, което не е червено е черно.Ревете тАваришчи, вие без бои няма да пуснете кокала но отдавана никои не ви пита какво за нищо.ЕВРОПА НЕ ВИ ИСКА!
47
16
 
6
 
! Отговори
някой си преди 13 години
Познавам хора, които работят за него и с честен труд си изкарват прехраната. Човека е много интелигентен, жена му също. Имат много човешко отношение към работниците. Стига сте писали глупости за някого, когото не познавате. Оправдаха наркодилъри и убийци, защо пък тоя трябва да лежи?
46
3
 
7
 
! Отговори
надзирателя преди 13 години
"га яде кифтета ни рива"-,а Николов?
45
3
 
6
 
! Отговори
ДЪБЛИН преди 13 години
Пак Бойко и Цветанов виновни,нали?А какъв щеше да стане Марио Николов ако номерът му беше минал/така както ставаше с хиляди като него/-щеше да е поредният велик бизнесмен-милионер-муртафон,който да решава съдбите на хиляди работещи за него хора със семейства,решавайки в зависимост от настроението си,да им плати ли този месец 300 лева или НЕ............... Така,че по добре такъв президент,отколкото такива "бизнесмени".
44
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А кой да реши делото бе, Марио??? На Гоце ли да оставим да го реши??Че сте крали, крали сте! Поне се дръжте като мъже, а не като ви хванат и да ревете като п...и колко бил пристрастен съда и как други интереси са ви вкарали там.
43
3
 
7
 
! Отговори
анти гоце преди 13 години
А къто лапундрехте плячката , готино Ви беше!
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами платиха си където и колко трябва
41
2
 
3
 
! Отговори
.neutralen. преди 13 години
хахаха,пак се почна с тоя ник,няма какво да обяснявам.просто си представям,че съм някакъв богаташ,който гаден не гаден,го набеждават за нещо ,медиите само плюят върху мене,всички си мислят ,че съм крадец и айде върви да обясняваш,че не си.....това си представям и си мисля,колко е гадно всички да са срещу тебе пък ти да не си виновен.какво искаш да ми кажеш ,че не може това да се случи в БГ ли ?????
40
3
 
10
 
! Отговори
! преди 13 години
ДА ВЛИЗА В ЗАТВОРА! БАРАБАР СЪС СЕЛЯНИНА ОТ СИРИЩНИК!
39
4
 
8
 
! Отговори
Прилича на Костов преди 13 години
Тоя ми прилича на Костов.И той като седераста си е мафиот само за физиномията трябва да му лепнат 10 години
38
5
 
5
 
! Отговори
Прелича на Костов преди 13 години
Тоя ми прелича на Костов.И той като седераста си е мафиот само за физиномията трябва да му лепнат 10 години
37
1
 
5
 
! Отговори
до 33, 34 преди 13 години
Абе ти въобще не си неутрален. Но не се кахъри толкова, ще им дойде времето и на Мургина, бай Доган и др.
36
2
 
6
 
! Отговори
За затвора преди 13 години
Тая мазна *** е за затвора
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Подкрепям НЕУТРАЛЕН
34
3
 
5
 
! Отговори
.neutralen. преди 13 години
Питам се аз,точно МАрио Николов ли е най-големия крадец в тази държава???Какво стана с Масларова,с Мургина и т.н. Какво става с ДОГАН?????тези въпроси ми тормозят ума,защо няма един осъден държавник???всичко това ме навява на мисълта,че с такива дела се цели симулация на борба с корупцията .......
33
2
 
4
 
! Отговори
.neutralen. преди 13 години
Възможно е да е гадняр,повечето богаташи са така...Възможно е и да е виновен по обвиненията....Но се научих,че не всичко е така,както ни се представя...Винаги поставям всичко на съмнение.Както и др път съм казвал,в най-правовите държави съществува корупция,са и най-вероятно съществуват държавни конспирации срещу неудобни хора,така,че не е невероятно точно в БГ да има също такива.Не твърдя дали е виновен или не,това ще си остане тайна за всички нас,но ако не знаем със сигурност,нека да не плюем..
32
1
 
4
 
! Отговори
МЮМЮН преди 13 години
Този не е ли *** или ***??? ООООООпа май е българин.Много крал бре,много се олял.