Чалгата, която помага на Бойко*

Агенция Ройтерс посвети кореспонденция на попфолка
25 юни 2010 07:10,
335
Чалгата, която помага на Бойко*
Снимка: Булфото

Безплатният концерт в София за 20-годишнината на водещата музикална компания за попфолк "Пайнер" предизвика обществено възмущение заради избора на мястото - пред храм - паметника, който е символ на демокрацията.

Това съобщава агенция Ройтерс в кореспонденция от София.

Откакто се превърна в културно явление, което българите обичат да мразят, чалгата, както наричат попфолка, предизвиква много спорове за влиянието й върху младите и често се обвинява за прилива на популизъм в политиката, пише в кореспонденцията на Ройтерс.

Още по темата

Попфолкът е на второ място по популярност в България.

Пред него е само западната попмузика, показа неотдавнашно изследване на "Галъп".

Някога забраняван от българския комунистически режим и смятан за бунт срещу елита, попфолкът има същия противоинституционален нюанс, който доведе на власт министър-председателя Бойко Борисов.

"Попфолкът е секс, ако трябва да кажем истината" - споделя Азис, самоиздигналата се звезда на жанра, която рядко пропуска да шокира:

"Ние сексуализираме всичко. Колежките ми... карат жените да мечтаят да са като тях, а мъжете мечтаят за такива жени".

Никак не беше изненадващо, че партия ГЕРБ отпразнува победата си на изборите миналото лято в попфолк клуб.

Министър-председателят е също главен герой в попфолк песен и се използва като образ на силния мъж, пише Ройтерс.

* Заглавието е на Dnes.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


335
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тц тц тц..на толкова години станах и едва сега разбирам, че храм-паметника Ал. Невски бил символ на демокрацията... Се си мислех, че това е Бачковския манастир...
246
1
 
9
 
! Отговори
До 251 преди 13 години
Ми явно си много заблуден човече ,метъл музиката е за хора с крайно отношение и е протест срещу догмите в обществото.Този симфоничен метъл за който говориш - не е социялна музика , а се разправя за приказни герои.Иначе *** има във всички слоеве на обществото не само в чалга и метъл.
245
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Общото между чалгата и бати Бойко е, че и двете не ни действат здравословно. Докъто чалгата ограбва душите ни, бойко съсипва телата ни с глад и мизерия.Тътпелив и издръжлив народ сме значи...щом ги търпим....още!
244
2
 
1
 
! Отговори
kano преди 13 години
stom kato se haresva edna muzika tia e slusna i populiarna kak se kazva njama znachene a bulgaria e opredelena za pop folk darzava ot .roitrers.
243
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не щеме ний чалгари, не щеме ний метали, най-искаме нормални хора със здрав разум и истински чувства, а не клиширани "Ей-човци"
242
1
 
9
 
! Отговори
Евалла! преди 13 години
Снимката е мноо добра! Подхождат си като дупе и ***.
241
3
 
1
 
! Отговори
хаха преди 13 години
Половината от Българите обичат чалга. Другата половина обичат хеви метъл.Това прави всички.Тогава кои са злобарите дето не могат нищо и т.н.?
240
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей е поредното клише.
239
4
 
0
 
! Отговори
Nina преди 13 години
до:briganteТи ли си най-истинския мъж?Тука други няма ли?
238
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Следващия който ще трябва да му помага е Господ!*** не знам тоя комунист дали знае да се моли?
237
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Напротив съобразят се, защото преди да станат велики, бая са изчели и запаметили на изуст. Преди да се нарушат правила трябва да се знаят "Ей", само такива като теб си остават в *** на посредствено ниво.
236
2
 
3
 
! Отговори
Ей преди 13 години
До 253. Пиша го както го чувствам. Граматиката не регулира чувства. Даже велики поети не се съобразяват с граматиката, българино.
235
2
 
2
 
! Отговори
човек преди 13 години
Човек, "Българите" се пише с малка буква ... това не е английски ... както и да е, няма да се научите
234
4
 
3
 
! Отговори
za 231 преди 13 години
Истинските мъже може и да забършем някоя от силиконова перхидролка , но само дотам.......... оставяме на богатите чичковци да им плащат сметките, женят за тях, ревнуват и пр. :))
233
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей, тъплю, днешния метал и чалгария е пълна свинщина, а качествените хора какво да правят оставят извън тази гнусна комина. Радвам се, че не слушам нито долнопробна чалга, нито средностатистически метал, защото трашметъла в Америка създаден за ***, това тяхната чалга, затова те са в кюпа наедно гнусна чалгария и *** метал, от метъла оценявам високо само симфоничния и оперния метал всичко друго е шкарто, създадено за тълпата. Да гният прасетата, които по-далеч от *** си не виждат.
232
3
 
8
 
! Отговори
ЧЕ ГЕВАРА преди 13 години
Какво пъшкате,бе хора?Недейте се чуди,братя и сестри-цялата ни власт не е нищо повече от сводническа ***,която прави България от нация със култура и постижения,във евтина ***!Не съм ли прав?
231
2
 
5
 
! Отговори
H8C0RE преди 13 години
235"Ние сме болен продуктна своето време и вашия труд......славеят на Славейков паниран е по-сладък,а ваш'то сърце се разтваря в чинияза "сръбско", "хеви метал" и гроздоваракия."------------------Човек със анцунг грухти през града,с дебел пръст ме сочи на свойта свиняи те любезно на смърт ме осъждат,а своето семе в "Москвича" развъждат.
230
3
 
0
 
! Отговори
потресен преди 13 години
Светле, преди да обсъждаш другите защо не погледнеш себе си? По принцип "не знам" не е една дума, а подлогът в изречението се членува с пълен член. Вместо да плюеш Кремена основете с нея "Клуб на неграмотниците". От качеството на коментарите в този форум мога само да предположа, че ще преуспеете.
229
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В тази статия тезите са грешни. Който е живял по времето на комунизма и не е бил почитател на "сърбежите" (единствената чалга тогава) знае за какво говоря.
228
12
 
5
 
! Отговори
Ей преди 13 години
Половината от Българите обичат чалга. Другата половина обичат хеви метъл.Световнвно ниво изрълнители на хеви метъл идват в България за да слушат чалга.За да се снимат с чалга певиците. Кръгът се затваря. Извън него остават злобарите. Нищо не знаят, нищо не могат, нищо нямат... скърцат със зъби. Критикуват чалгата за да се издигнат "интелектуално".