Фандъкова пропищя от джангъра на Пайнер пред "Ал. Невски"

Без шумни концерти пред храм-паметника след 22 часа
10 юни 2010 13:26,
351
Фандъкова пропищя от джангъра на Пайнер пред "Ал. Невски"
Снимка: Булфото

Софийската община няма да дава разрешение за провеждането на шумни концерти пред храм-паметник "Александър Невски" след 22 часа, зарече се кметицата Йорданка Фандъкова.

Градоначалничката уточни, че ще бъдат премахнати всякакви шумни прояви освен национални и църковни.

Тя не поиска да конкретизира дали поводът за това й намерение е снощният концерт на „Пайнер“, но обясни, че след него в общината са се получили множество оплаквания, и то "съвсем основателни".

"Трябва да се внимава, това е центърът на София, наоколо има много домове и гражданите се оплакват от шум след 22 часа", каза тя.

Фандъкова поясни, че тези оплаквания не са били официални, но според нея и църквата не е съгласна да има шумни концерти пред храма.

"А за останалите ще предлагаме и препоръчваме други места", допълни кметицата.

Според Фандъкова пространството пред "Ал. Невски" е едно от малкото свободни и на фона на най-големия катедрален храм в София ръководството на столицата трябва да е много внимателно при издаването на разрешителни за това какво се провежда там.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
303
0
 
6
 
! Отговори
bilyana преди 13 години
kachesttvenite hora sa po sveta a ne u nas i progresirat!A v BG shte ostanat samo chalgadjii i pensioneri!
302
1
 
1
 
! Отговори
завърнал се от Дания преди 13 години
Хе-хе, ами нима Бойко не е една чалга в политиката ?Тази Фандъкова - каква "кметица" е тя - празна работа!Българи, къде изчезнаха качествените хора ???
301
0
 
5
 
! Отговори
SOFIANCETO преди 13 години
KAK E VUZMOJNO PRED TAZI SVETINQ DA SE VLEE TAKAVA POMIQ. UJASNO E ,TOVE DA STAVA PRED NAI -GOLEMIQ HRAM-PAMETNIK NA BALKANSKI POLUOSTROV.UUJAS.
300
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чалгата води до психически увреждания и допълнително затъпяване на слушащите я простаци. Мое мнение е, че трябва да се постави извън закона и да се преследва. Много бих се радвал, ако Цецо проведе една акция с названието ЧАЛГАРИТЕ.
299
9
 
6
 
! Отговори
Дражко преди 13 години
Вместо да пищи,да вземе и тя да изпее някоя песен!Какво се прави на толкова скромна?Дето се вика-от уважение към началника.Той харесва чалгарите.Ай-наздраве!
298
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хем им разрешили от СО да направят концерт, хем сега недоволни, те гражданите не подават сигнали - но са недоволни и от други неща - от акитата на кучетата, от мръсотията в гр. транспорт, и т.н.
297
1
 
13
 
! Отговори
Цецо преди 13 години
Че кой е разрешил на тези обществени *** да си размятат циците пред храма?Ами да забранят Пайнер, защото това не им е бащиния!
296
3
 
10
 
! Отговори
Горан преди 13 години
Кметицата си изпълнява предизборните обещания. Все пак е избрана с гласовете на около 160 хил. временно пребиваващи в този град чалгари. Останалите 1,3 млн. избиратели отдавна са я преценили що за развалена стока е. И в поведението и личи, че се срамува когато си помисли от къде е и как се е добрала до това Назначение. Всичките и действия са Провал. Носталгия към "битака", касетофона, студио "Х" и спомени от разкази на по-умни люде за Свободна Европа. П.С. Данче не ставаш за тази работа.
295
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чалгата е проказата на българската култура! Това е тумор! Ако и да е срещу демокрацията това недоразумение наречено чалга трябва да се забрани! А да се правят концерти пред Божия храм! Noment!Бог всичко вижда и чува, но това специално съм сигурен, че много го дразни!
294
0
 
13
 
! Отговори
Nezabravka преди 13 години
Не е там мястото за чалга концерт. Има и хубави, смислени песни на фолк певците - например Ивана, Преслава и т.н. Само не мога да разбера защо почти всички фолк певици се обличат като ***. Прави ми впечатление, че на тези концерти, публиката се състои предимно от млади хора, да не кажа деца - повечето 12-15 годишни. Жалко за тях.
293
4
 
1
 
! Отговори
Ей преди 13 години
Ей,аз просто преписах няколко изречения от коментари, които не са премахнати.Изглежда, че на гози сайт е забранено да се коментира положително за поп-фолка
292
0
 
12
 
! Отговори
чалга или порно? преди 13 години
Какво им е хубаво на тази чалга? През 2/3 от времето разни стонове идващи от плътски сладострастия (и говорещи за любов?!) и това пред храм -паментника!!!Абе кой им е издал разрешителното на тези? За всеки влак и пътник. Като има кой да ги слуша, ще има и чалга. Аз на тези смао им се смея. Показват някакви издатини отгоре и отдолу, говорят за любов, пък друго показват- ах, ох, дрън, дрън! Зрелища да има, като няма хляб! Народа и без това е обеднял и гладен.
291
1
 
23
 
! Отговори
angel преди 13 години
браво на другарката Фандъкова! а дали знае израза "след дъжд качулка"? да беше измислила тая забрана, преди чалгарите да се изсерат върху един от националните символи на Бг.
290
1
 
20
 
! Отговори
античалга преди 13 години
Ограничена е тази част от нацията,слушаща чалга. И чалгата НЕ е българска музика,а открадната мелодия от сръбски или гръцки изпълнители с добавен посредствен и често просташки текст, написан от някой неизвестен българин. Интересно ми е, дали чалгарките си плащат авторските права ? Всъщност -едва ли. Имайки предвид умствения им капацитет, със сигурност не знаят какво е това "авторско право"
289
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Митко пайнъра!?!Този чалгизъм изобщо не трябваше да се случва!Трябва да се провери кой го е разрешил.Всъщност връзката между власт и чалга винаги е била "топла".България има такива правителства,че просто не и трябва враг.
288
0
 
28
 
! Отговори
античалга преди 13 години
а защо от Столична община позволиха този позор за България,наречен пайнер ( нарочно го пиша с малки букви ) и проститутките, изявяващи се там да проведат този концерт ? Или след дъжд качулка,г-жо Фандъкова...Докъде я докарахме-*** и селянки да си развяват телесата пред свещено място :( ....Срам нямат тези хора :(
287
0
 
10
 
! Отговори
чцм преди 13 години
така е щом непрекъсно по тв, радио, списания се натрапва Азис за пример на младото поколение ,модел за подражание и поведение ,кое и предаване да включа там се конти азис , абе плаща ли си да го дават , гей братството ли му плаща явяванията незнам,,,,
286
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Харесват ми последните коментари против чалгата, а аз си мислех, че живеем в Чалгария. Народа трябва постепенно да се отърси от тая порнография. Стига с тия перверзии и простотии. Дано младото поколение започне да го осъзнава.Само да ломислят, че за един концерт чалгарките взимат толкова, колкото те трябва да работят 2-3 години в кафетата.
285
4
 
26
 
! Отговори
Анти-чалга преди 13 години
Това е призив към всички все още трезвомислещи интелигенти младежи, който не са се подали на пошлия чалга разврат, на профанщината и духовната деградация заливаща ни постоянно от чалга ``културата``. На 22 23 този месец ще се проведе грандиозно рок събитие на националния стадион ``Васил Левски``. Първият ден концерта ще се предава директно в повече от 800 киносалона в целия свят. Това е и нашия шанс да покажем на България и света, че все още има хора, които отричат това изкуствено създадено, отровно явление наричащо се поп-фолк и произтичащите от него вредни и негативни последствия за българската младеж и нация. Кампанията ще се проведе под наслов: 100% PURE ROCK 100% ANTI CHALGA! Идеята е всеки съпричастен, които ще посети музикалното мероприятие да си изготви собствен транспарант, плакат, тениска с по горе посочения рефрен, или подобен със сходно послание. Ще помоля колкото и да не ми се иска да бъдат избягвани вулгарните надписи и тези призоваващи към насилие и саморазправа с чалгата и чалгарите. Нека покажем че може да проведем една интелигентна анти-чалга кампания и да не се принизяваме на нивото на примитивите водещи своя дегенеративен и жалък начин на съществуване изповядвайки чалга ``идеалите``. Нека посланията бъдат изписани и на български и английски, за да достигнат по-лесно до голям брой зрители пред екраните, не забравяйте, че чалга аудиторията в по-голямата си част не владее родния си език ( освен ако не е *** ), а какво остава за чужд. Разпространявайте това послание навсякъде в мрежата ( форуми, чатове, сайтове и др. ), за да се запознаят с него по-голяма брой будни българи. Благодарим ви предварително.
284
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
разгеле-кметицата си намери оправдание *** да не е от вчера тука та нема представа какво се случва и какво ще се случва на такива*мероприятия/ нейната усмивка ми напомня за дежурната усмивка на Софиянски глейте кво става след времещо кирливи ризи ще се вадат,ама кво от това