Чалгата, която помага на Бойко*

Агенция Ройтерс посвети кореспонденция на попфолка
25 юни 2010 07:10,
335
Чалгата, която помага на Бойко*
Снимка: Булфото

Безплатният концерт в София за 20-годишнината на водещата музикална компания за попфолк "Пайнер" предизвика обществено възмущение заради избора на мястото - пред храм - паметника, който е символ на демокрацията.

Това съобщава агенция Ройтерс в кореспонденция от София.

Откакто се превърна в културно явление, което българите обичат да мразят, чалгата, както наричат попфолка, предизвиква много спорове за влиянието й върху младите и често се обвинява за прилива на популизъм в политиката, пише в кореспонденцията на Ройтерс.

Още по темата

Попфолкът е на второ място по популярност в България.

Пред него е само западната попмузика, показа неотдавнашно изследване на "Галъп".

Някога забраняван от българския комунистически режим и смятан за бунт срещу елита, попфолкът има същия противоинституционален нюанс, който доведе на власт министър-председателя Бойко Борисов.

"Попфолкът е секс, ако трябва да кажем истината" - споделя Азис, самоиздигналата се звезда на жанра, която рядко пропуска да шокира:

"Ние сексуализираме всичко. Колежките ми... карат жените да мечтаят да са като тях, а мъжете мечтаят за такива жени".

Никак не беше изненадващо, че партия ГЕРБ отпразнува победата си на изборите миналото лято в попфолк клуб.

Министър-председателят е също главен герой в попфолк песен и се използва като образ на силния мъж, пише Ройтерс.

* Заглавието е на Dnes.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


335
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
2
 
8
 
! Отговори
Mickey преди 13 години
И тоя *** Лозанов да си набие в тиквата, че едно от предназначенията на чалгата е ТОЧНО, новите поколения ДА НЕ МОГАТ ДА СЕ ИНТЕГРИРАТ В ЕВРОПА И В СВЕТА! А на следващия ви културен министър, Азис, ще кажа, че в България е имало секс и преди чалгата да напъпи тъй! А голи мацки и наркотиците са САМО ЕДИН ОТ ИНСТРУМЕНТИТЕ за да пропагандират чалгата КУКЛОВОДИТЕ! Между другото - никъде по света не свързват ферарита, мерцедеси , къщи палати, долари, евро, готени мацки, и наркотици с чалга
266
0
 
4
 
! Отговори
генчо преди 13 години
Бойко е пич, пич та дрънка!'щото му е празна лейката!!
265
0
 
9
 
! Отговори
Mickey преди 13 години
ЗАПОМНЕТЕ ЗАВИНАГИ!!!!!!!!!! ЧAЛГАТА, БЕ НАТЕСЕНА НАСИЛА, С МНОГО ПАРИ! Така комунистическата олигархия си създава МАРТЯЛА с който управлява и в новата ситуация! Не дрънкайте щуротии, че чалгата си била по принцип в кръвта на българите! ПИТАЙТЕ БАБИТЕ СИ И ПРАБАБИТЕ СИ, колко от тях са въртели кючеци преди комунизма! Или дори през 500 години "Турско" и след това, се позаинтересувайте, колко българи са се усуквали на маанета! Комунистическа ГНУУУУУУС!
264
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия двамата са си лика-прилика. Едни такива убави, мазни ... и много прости. Да се земат!
263
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този иска да прилича на правешкия хитрец,но най вече прилича на хитрец от Илиянци.
262
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Внушавам ли си, или този все повече започва да прилича визуално на правешкия хитрец?!
261
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нищо ново под слънцето. Не е тайна че за ГЕРБ гласува по-простата и необразована част от обществото ни, същата тази която слуша чалга. За жалост те са повече. България е обречена.
260
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За културата може и да не им дреме на Цветановите милиционери, но виж за попфолка е друго. Не разбирам само как Премиерът не го е срам да се появява на публични места с дебелата и отвратително грозна чалгарка от снимката.
259
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Иземването на сървърите на Читанка е акт на варварство при българските властимащи, показващи абсолютната незаинтересованост от бъдещето на Българската култура и бъдещето на българската индентичност в подрастващото поколение българчета зад граница!!!!!!! Това е изразът на Чалгарията властваща в България!!!
258
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами то простаците и простотията винаги са вървяли ръка за ръка. Милиционери и силиконови чалгарки - просто идилия. Made in Bulgaria.
257
3
 
4
 
! Отговори
до 269 преди 13 години
Трудно се управлява държава като България. 20 години разграждане не се спират за 1 година. Да не говорим, че трябва да се съобразяваме и през съществуващата финансово-икономическа криза. Лош период, но не е непреодолим.
256
4
 
8
 
! Отговори
Психо преди 13 години
Има ли разлика между Бойко,Азис и участниците в гей-парада?...Май няма!
255
1
 
8
 
! Отговори
Голям Мишок преди 13 години
Ужас ужас...Чалга културата води към упадък българската нация....нямам думи относно младото поколение което 99 % слуша попфолк-а и резултата е налице..промити мозъци лошо образование и от там бъдещи роби на червената номенклатура....и така 1200 г0дини....мъка мъка, колко мъка по тази земя...
254
1
 
3
 
! Отговори
Демокрация преди 13 години
Като я харесва да си я вземе.
253
11
 
4
 
! Отговори
tulski преди 13 години
" Министър-председателят е също главен герой в попфолк песен и се използва като образ на силния мъж " - пише Ройтерс. Дори чужденците разбраха, че това е музиката на народа, а някои хора тука още не.Премиера е човек от народа и затова има успех.
252
0
 
9
 
! Отговори
Коментар преди 13 години
Сексуализирането обикновенно е признак на примитивизъм. Преди хиляди години древните туземни племена са се кланяли на мъжкият фалос, но през XXI век единствено в България го рисуват със спрей по стените на сградите в София. Не смятам, че това е особено нормално. А "сексуализирането на всичко" е доста откровено изказване от страна на Азис.
251
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко на тази снимка има облагороден, човешки вид....Напоследък е все нагрочен и намусен....Явно, не му понася управлението на страната !!!!
250
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тези са родени един за друг...Симпатични и известни,мутра и чалга певица !!!!!
249
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
премиера изглежда селски
248
2
 
3
 
! Отговори
za 257 преди 13 години
да аз...а ти русичка ли си :)