Казусът "Станишев" се разплита до дни

Експремиерът вероятно ще се размине само с глоба
7 юли 2010 13:57,
133
Казусът "Станишев" се разплита до дни
Снимка: БГНЕС

До дни се очаква да приключи проверката на прокуратурата срещу бившия премиер Сергей Станишев, съобщи главният прокурор Борис Велчев.

Според експертизите, част от справките, макар да имат гриф, че са секретни, не са класифицирана информация, посочи обвинител №1.

Още по темата

Най-вероятно прокуратурата ще предложи Сергей Станишев да бъде освободен от наказателна отговорност и да му бъде наложена глоба.

През ноември миналата година, след искане на главния прокурор, Станишев се отказа от депутатския си имунитет и срещу него започна разследване за това, че е загубил доклад на ДАНС, както и още няколко секретни документа.

Според прокуратурата по непредпазливост той е станал причина да бъде разкрита държавна тайна.

„Случаят със Сергей Станишев не ни затруднява като правен казус. Трябва да сме абсолютно убедени в действията, които ще предприемем“, коментира от своя страна говорителят на Софийската градска прокуратура Маргарита Немска.

По думите й държавното обвинение проверява всички възможни доказателства от всички страни, за да е сигурно в крайното си решение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
0
 
! Отговори
Mery преди 13 години
Дайте делото на Лада Паунова или Чочкова,която оправда зам.министъра Раиф Мустафа за подкуп 150 хил.лв. и Станишев дори няма да го викат в съда - Лада ще преспи една нощ и убеждението й във виновността на Серж ще падне на ниво "нула", след което ще го оправдае по всички точки, ще продължи спокойно да си спи и ще тръби,че съвестта й е чиста.Съдия Чочкова не само че ще го оправдае, но и ще поднесе благодарности на БСП, че е откърмила такова умно и хубаво чедо за премиер.
105
0
 
1
 
! Отговори
до 127 преди 13 години
Трябва в килията да са петима: Гоце, Серьожата, Доганоглу и Сакскобурга да играят карти, а Р.Овч. в розово да им сервира питиетата. За такъв сеир може и 25 евро да бъде билета
104
0
 
1
 
! Отговори
чакам преди 13 години
Стига с тия новини на порции 1.започва 2.подготвя се 3.намерени още доказателства 4.събират се 5.до дни ще е готово 6.внася се 7. насрочва се 8.отлага се 9.пак се отлага 10.съди се 11.обжалва се 12.отлага се ....накрая мандата на ББ свършва и малко след това: 13.серьогата е невинен - правдата възтържествува. Тоя херсонски плъх заедно с Р.Овч. и Гоце от Сирищник трябва в една килия да живеят поне 10 години и да пускат туристи да ги гледат за сеир срещу 15 EURO- вервайте ми, ще оправим бюджета
103
0
 
1
 
! Отговори
SYR'GEi преди 13 години
kak izglejda samo toiq kato gei sled erekciq :D
102
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
че то в България виновни политици няма бе...доказва го 20 годишния преход който тук никога няма да има край...другите дръпнаха от давна на пред...а тук нещата си вървят на самотек...размахват някакви измислени програми политиците и си мислят че им вярваме...да ама не...това беше от началото...но какво от това...
101
0
 
0
 
! Отговори
fory преди 13 години
nevinen e kato deva marija --- spored prokoraTURATA izlishno e da se nadjavate edni i sashti badzanaci da si se sadjat i nakazvat a i toi ima imunitet minimum 1g sled napuskane na ministerskijat post sled tova kato deputat taka che ... Gubene na vreme pari i vsjakakvi bomaggiiiiiiii
100
0
 
5
 
! Отговори
до118 преди 13 години
Добре че нямаме ядрено оръжие и куфарче с което да го задействаме иначе досега нашите заспали управници да са унищожили света по непредпазливост.
99
0
 
1
 
! Отговори
Язе преди 13 години
Като се земе предвид, че за убит човек на пътя, на пияндето му се налага условна присъда от 1-2 години... То глобата значи, че Станишев е виновен от секъде.
98
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
PUTETO
97
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така се почва- глоба, пробация,ефективна присъда, доживот ! Поживьом-увидем,таварищ Станишев!
96
2
 
8
 
! Отговори
мляс преди 13 години
ЗДРАВЕЙТЕ ЦИРКАДЖИИ !!! Прав си беше човека тогава, а цирка и сега е пълен като гледам форумите.
95
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво означава-ПО НЕВНИМАНИЕ да изгубиш държавна тайна когато си ПРЕМИЕР на тази държава?????!!!!!!! ПО-НЕВНИМАНИЕ можеш да сбъркаш крема за бръснене с пастата за зъби ....или комшийката с жена си .....За подобно НЕВНИМАНИЕ някога са ги пращали в Сибир!
94
2
 
2
 
! Отговори
vazhiten преди 13 години
Ot koia svineferma e tazi unikalna snimka...?
93
0
 
2
 
! Отговори
zert преди 13 години
е, пък що си още тука, а не в америката?
92
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е, не стана ли, както си мислехме в началто на разследванията срещу Станишев- много шум за нищо!? И наистина, не е ли време да престанат бойковците с всички циркове? Да седнат, да си починат малко, а Веско Маринов да им попее за разтуха :)))
91
0
 
6
 
! Отговори
?! преди 13 години
Този да не е в главната роля на българския сериал "НЕЗАБРАВИМ" ?!!
90
1
 
17
 
! Отговори
невероятно! преди 13 години
КОЙ Е ФОТОГРАФА ? ИСКАМ ДА ГО ЧЕРПЯ !!
89
0
 
1
 
! Отговори
Заинтригуван преди 13 години
Е, и какво значение може да има всичко това ,за човек, който не е на себеси ?
88
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо ли само се трошат народни пари за разследвания като това? Че то няма българин, на когото още в самото начало да не му беше ясно какво ще последва. Закрийте прокуратури, съдилища и направо отсичайте: "Този е наш човек, за прегрешенията му - мъмрене и глобичка, онзи е ничий - марш в затвора!" Бързо и лесно! Пък и по-евтино, в тази криза!
87
0
 
8
 
! Отговори
м преди 13 години
Ми то и друго не сме очаквали де.За големите има само порицание и глоба.За дребните има арести.Всички си знаем урока.Жалко е..наистина.Така няма как да ви вярва народа на обещанията.