Работодателите и синдикатите не харесват пенсионната реформа

Започват да пишат алтернативни мерки
26 юли 2010 14:12,
40
Работодателите и синдикатите не харесват пенсионната реформа
Снимка: БГНЕС

Работодателите и синдикатите не харесват правителствените идеи за пенсионна реформа, стана ясно на среща на стопанската камара с КНСБ и „Подкрепа“.

Затова бизнес организациите и профсъюзите ще се опитат да съставят общо предложение за промени в пенсионната система.

Двете страни ще изготвят отделни пакети от мерки, а след това консенсусните ще бъдат обединени в един документ.

Целите са финансова устойчивост на системата и адекватен размер на пенсиите, обясни Пламен Димитров от КНСБ.

В преговорите между синдикатите и работодателите има напредък и позициите се сближават, обобщи резултатите председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: пенсионна реформа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
5
 
! Отговори
Septimius Severus преди 13 години
Правителствата не създават работни места алоууу - плановата икономика?! Как предлагате да се реформира пенсионната система бе? Ква ще е тая реформа ми е много интересно? Като един работещ изхранва 2 *** и 3 пенсионера. След 20-30 години ще е един работещ изхранва 10 *** и 3 менсионера. ВЪПРОС? Защо му е на работещия да работи в Б-я, а не си бие камшика към Дойчланд или Инглънд или Ню Зийлънд? Ам? Реформа ли, кое ли ще го задържи тука?
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами ще направят стажа 40 год,защото храним много ***,и такива на които комунистите подариха имущество за милиарди.Нашите нови собственици са абсолютни некадърници и невежи.Ковачки.Банев,а може би генералния директор на заводите в Девня Банева,...Оказа се,че ненаситното ни ком.секретарче разбира фърст от туризъм,химия,енергетика,строителство..ОТ лай...а ,в които *** ни забъркаха по примера на братушките,неможем да се измъкнем и след две поколения.
36
0
 
3
 
! Отговори
отчаян преди 13 години
Направете реформа в пенс. система, а не увеличавайте стажа и възрастта. Хората искат малко сигурност след като си плащат. Нямате право да наказвате повече. Младите напускат, защо ли? Създайте работни места, защото и да искат да работят няма къде.От Вас искаме да бъдете коректни към коректните към държавата, защото това което предлагате та дори и плавно обезсмисля внасянето на осигуровки. Помислете как да си съберете откраднатите пари.Не може само хората да плащат,а държавата да я няма.
35
1
 
3
 
! Отговори
за справедливост преди 13 години
Една год. управление стига, за да започнете в правилната посока. Това, което предлагате не е реформа, а убийство на хората , които честно са внасяли осигуровки. Променете системата на заплащане, отделете социалните пенсии,справедливо е всички да внасят осиг.Ако увеличите стажа и възрастта няма смисъл хората да плащат. Това си е живо обирджийство.Не слушайте старите муцуни.Те искат да са вечни. От вас се иска нещо по- добро, нали за това Ви избрахме.Не сравнявайте живота тук с нормалните държави.
34
0
 
2
 
! Отговори
Защото преди 13 години
Бойко е министър прецедател. За това.
33
0
 
12
 
! Отговори
zasto преди 13 години
защо даже в анадолска турция наши изселници се пенсионират с 15 години стаж и вземат по 15000-25000 лв обезщетение и 1000-1200 лв пенсия а ние в европйска българия сме обречени на такава мизерия ???
32
0
 
6
 
! Отговори
мнение преди 13 години
Дано правителството се осъзнае. Няма работа за младите, а да не говорим за след 55 год. Ако си останал без работа няма как да започнеш , дори да си професионалист.Означава ли това, че въпреки внесените осигуровки над 30 год., че ще ровиш в кофите. Ами тогава си обречен на страх, стрес , болест и смърт. Това ли искате?Оправете пазара на труда , мислете за икономиката. Хората не заслужават това.Преди 10 години ги наказахте. Справедливо е всички да се осигуряват ,без изключение.Отделете социалнит
31
1
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
за кви синдикати става дума бе има ли такива ,в нито една частна фирма няма синдикати откакто бе премахната държавната собственост,идете вижте независими синдикати в италия четири на брой,хората си плащтат членски внос и ги защтитават,а тука се финансират от бюджета,ко щте рече ,плащтат им тези дето трябва да защтитават работниците от тях ха,ха,ха
30
0
 
2
 
! Отговори
kombat преди 13 години
Za6to v BG ne se zapla6ta overtime ,kato v normalnite strani.Az rabotq v edna firma Niko 2002 po 12 chasa na den ,no me osigurqvat na 8 chasa.Tova e ukrivane na danaci,za takova prest1plenie v USA Uesli Snayps 6te leji v zatvora.Koga nai-nakraq pravitelstvo u nas 6te deistva adekvatno,a ne da prinujdava horata da emigrirat.Za6toto tuk sobstvenicite na firmi se d1rjat kato robovladelci!
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще продължавам да питам, какво е това понятие 4 часов ( половин работен ден) чии интереси обслужва то.Аз съм против 4 часовия работен ден и благоприятната бизнес среда на гърба на работниците.4 часов работен ден = на по малки осигуровки, губят и държавата и работника.Година на 4 часов работен, половин година стаж.Ало правителството, премахнете това уродливо понятие от Трудовия и Осигурителния кодекс и ще имате пари за пенсии.
28
0
 
9
 
! Отговори
До 10 преди 13 години
пропусна и ромите, дето ги издържаме и всичко им се опрощава.
27
0
 
2
 
! Отговори
edna преди 13 години
Не само те не я харесват - всички бъдещи потърпевши от нея - също!
26
2
 
1
 
! Отговори
ха ха аха преди 13 години
ако приемат да се пенсират жените на 60г с 37 стаж аз няма да мога защото учих 2 висши за да си намеря работа-сега да ме освободят да не внасям осигуровки аздо 78 немога да яакам за пенсия
25
0
 
3
 
! Отговори
Вили преди 13 години
Според мен най правилно е всеки да реши кога да излезе в пенсия.Има здрави и трудоработни хора , можещи , защо трябва да си стоят в къщи затова , че са навършили 60 години Нека си работят хората.Щом не ползват болнични -какъв е проблема ?
24
0
 
13
 
! Отговори
Шменди Капели преди 13 години
ГЕРБ ОБЕЩАНИЯ:1. Обещание. Поддържане на балансиран бюджет. Неизпълнено!2. Обещание. Намаляване на осигуровките с 5%. Неизпълнено!3. Обещание. Развитие на зелен бизнес и данъчни стимули за инвестиции в енергоспестяващи технологии. Неизпълнено!4. Обещание. Инвестиции в земеделието, бърза комасация, ефективно усвояване на парите от Европейския съюз. Неизпълнено!5. Обещание. Финансова децентрализация на общините. Неизпълнено!6. Обещание. Нови системи за оценка на труда на учениците и учителите, засилване на връзката между потребностите на реалния сектор и образованието. Неизпълнено!7. Обещание. Конкурсно начало и при избора на научни изследвания, които да бъдат финансирани с пари от бюджета. Неизпълнено!8. Обещание. Премахването на монопола на здравната каса и въвеждането на индивидуални здравни партиди. Неизпълнено!9. Обещание. Ревизия на всички заменки, спорните приватизационни договори и сключени концесии.Неизпълнено!10. Обещание. Върховенството на закона и независимата съдебна система. Неизпълнено!11. Обещание. Премахване на безконтролното следене в Интернет от МВР. Неизпълнено!12. Обещание. 10-12% икономически растеж годишно. Неизпълнено!13. Обещание. 20% ръст на доходите годишно. Неизпълнено!14. Обещание. Средна работна заплата 1500-2000 лева. Неизпълнено!15. Обещание. 15% ДДС. Неизпълнено!16. Обещание. Премахване на данъци върху наследството и дивидентите. Неизпълнено!17. Обещание. Отпадане на минималната работна заплата. Неизпълнено!18. Обещание. Намаление на пенсионната осигуровка от 23 на 10%. Неизпълнено!19. Обещание. 7% данък върху доходите и 1000 лева необлагаем минимум. Неизпълнено!20. Обещание. Мораторим на строителството върху гори, придобити чрез замяна.Неизпълнено!
23
0
 
5
 
! Отговори
... преди 13 години
Аз не разбирам, НО едно със сигурност знам - сега съм на 30 - сет и този стаж (40 години) никога не мога да го изпълня - пък и за кво ли ми е ... то като взема пенсия, еквивалент на 100 - 200 лв пак няма да мога да изкарам старините си. И какъв избор ми оставя освен да избягам - няма на старини да ходя по кофите я - а то точно така ще стане - то сега добре работя, ама после - на тая крадлива държава ли да разчитам ... мамата си тр..а
22
0
 
10
 
! Отговори
жена преди 13 години
Нацията застарявала . Да,но е болна и изхабена. Една жена на 57, 58 г.и идин мъж на 60 , 61 година не могат да се конкурират с младите и е нормално да е така. Е , не е разбира се нормално за Христина Митрева, Иван Нейков Христозков и т. н. Те са вечни и могат да работят и до 80 год. Като тях са всички, които искат да крадат за сметка на народа. Добре ние сме коректни към държавата, плащаме данъци и осигуровки ,а тя към нас-реформи, с които ни лишава от нашите пари. това не е ли законна кражба?
21
1
 
7
 
! Отговори
Б преди 13 години
Не само държавните служители, но по-точно военните и полицаите да вземат да си плащат пенсионно осигуряване. Откъде накъде всички останали плащат за себе си , плащат и за тях? Горките, толкова са се прекършили, че трябва и тяхното ранно пенсиониране да поемем останалите!
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А тия,които са сега около 30-35 годишни,които работеха без договори по около 10години как ще си направят трудовия стаж. Да не говорим,че и сега има още работещи без договори. Пък защо такива като мен -57годишни ще заемаме местата на младите. Ние сме изхабени и изморени. Не бих казала,че моите връстници могат да работят на компютрите по-добре от младите,колкото и някои да не си признават
19
3
 
5
 
! Отговори
norm преди 13 години
14,никой не ти иска петдесетгодишен трудов стаж,необходими са само 40,така че не преувеличавай.А ако се запази сегашната системе,след години като се пенсионираш,ще рониш още по-големи сълзи над мизерната си пенсийка,пък дори и твоите днешни любимци да са на власт.В тази държава сме повече от смешници,всички казват,че пенсионната система трябва да се промени,но никой не иска.