"Дупета" в луканката няма!, кълне се месар №1

"Вкарването на изрезки в скъпи продукти е невъзможно"
26 авг 2010 13:00,
197
"Дупета" в луканката няма!, кълне се месар №1
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Абсурдно е изрезки от колбаси да се влагат в скъпи салами", обяви Кирил Вътев, председател на Асоциацията на месопреработвателите в България.

"Качеството на луканките и другите скъпи колбаси веднага ще се влоши и никой производител не би рискувал да развали стоката си с остатъчна суровина", обяви той.

По думите му Асоциацията отдавна е подала сигнал за вноса на "Дупета", заловени в сряда при едноименната спецакция.

"Вкарването на изрезки в скъпи продукти е невъзможно чисто технологично", опроверга той и твърденията на земеделския министър Мирослав Найденов, че заловените 194 тона "дупета" се влагат в луканки.

"Аз лично като производител, който познава технологията на производство, ви уверявам, че такива продукти, ако ги вложим в производство на скъпи продукти, те ще ги развалят, защото са отлежали, имат различен цвят, имат подправки, имат сол", допълни той.

Вътев смята, че "дупетата" се внасят в огромни количества, след това тук опаковките се размразяват, препакетират и се продават с доста по-висока цена на пазара.

Още по темата

Той е убеден, че няма фирми, членове на Асоциацията на месопреработвателите в далаверата.

"Ако при проверките сега се установят такива, те ще бъдат незабавно изключени от браншовата организация",  закани се шефът на месопреработвателите пред БНР.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
1
 
0
 
! Отговори
bo преди 13 години
Abe 4e si jadem boklutcite, njama samnenie. KOlko pati sam kopuval bilo lukanki ili sudgutci, kato gi pogledne6 s kakv tzvjat e mesoto vatre, sjaka6 ot ekerisaja sa go vzeli. Za vkus i sol da ne govorim...samo tzenite deto sa nad evropeisko ravni6te...
144
1
 
0
 
! Отговори
whazzzup преди 13 години
"старата китайска поговорка" *** тръткиииииии!!! :-)
143
3
 
3
 
! Отговори
аз преди 13 години
И аз доста "дупета " изядох за 2 -3 години откакто ги има в на шия магазин ама пък не са лоши, даже доста по-добри са от бг саламите....да
142
1
 
17
 
! Отговори
1 преди 13 години
Сега ще видим дали КАМАРКО има всичко необходимо за да продава тези краища на немски салами. Ако при тях всичко е 6, става ясно, че този министър и правителството обслужват корпоративни интереси.
141
3
 
3
 
! Отговори
до 141 преди 13 години
Я се играй там старкрафт асоциален геймар смотан!
140
6
 
4
 
! Отговори
Към 137 преди 13 години
Проблемът нее от какви колбаси са. Проблемът е, че се водят храна за животни. Това са отпадъци, които се ползват за хранене на животни и след като бъдат отрязани от саламите вече не се съхраняват като храна за хора! От там те вече може да имат всякакви микроорганизми и бактерии!
139
4
 
8
 
! Отговори
Дупето преди 13 години
Операция "Дупетата" удари месарите. Пита се в задачата, кога е операция "***" за олигарсите?Дата: 25-08-2010 18:13Нефелните полицейски операции на Цецко вътрешния станаха заразни и днес вече земеделският министър Мирослав Найденов е в ролята на добър ученик, който внимателно си издейства една червена точка пред премиера. Видите ли, и моето министерство се бори, след като над 130 тона изрезки от колбаси, предназначени за унищожаване, бяха конфискувани от ГДБОП и органите на ДВСК при акция Дупетата".Според министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, цитиран от Фокус, акцията започнала сутринта в 7 часа и продължава през целия ден. Озаглавена е така, тъй като на жаргон, краищата на изрезките от колбаси, се наричат "дупета". Проверени са складове и месопреработвателни предприятия в страната, заради производството на продукти със суровини, предназначени за унищожаване.Над 100 тона са установените количества изрезки в Плевен, над 25 тона в Пазарджик, в Брезник - 850 кг, в София около 800 кг, в Първомай - около 1,5 тона. Това са количествата, които са конфискувани. Става дума за отпадъци от колбаси, които би следвало да бъдат унищожавани, а се вкарват в страната, преработват се и се преетикетират, като се предлагат на българския пазар", обясни Найденов.Акцията била свързана и с кампанията по налагане на стандарта Стара планина" за месните продукти, за да бъде предотвратена всякаква злоупотреба. Конфискуваните количества "дупета" ще бъдат унищожени в екарисаж. А предприятията ще бъдат санкционирани възможно най-жестоко, обясни Найденов.Поздравявам министрите Цветанов и Найденов за проведената днес синхронна операция за предотвратяване на продукти със суровини, предназначени за унищожаване. Това е наистина една добра съвместна операция. Това заяви премиерът Бойко Борисов за акцията "Дупетата".Какви са изводите от надупената операция:- Че министрите ядат колбаси "Стара планиниа" и не иска в тях "дупета".- Че мниистрите хич не ги е еня за бедния българин, който все пак може и да яде "дупета", но от месо, а не от соя!- Че цялата работа не е далавера на меспопреработвателите, а далавера на някой с министрите, който им иска бизнеса.- Че цялата работа си е чисто българска, както с плажовете за бедни и богати.Нали знаете, че сития никога няма да хване вяра на гладния. Затова се пита в задачата, кога ще има операция "***" за пробити политици и алчни олигарси? Ама къде ти дупе за тази работа?
138
3
 
4
 
! Отговори
StarCraft II преди 13 години
до ***: Пак ли започнахте да оцветявате в синьо и червено коментарите?Много са ви прозрачни "сините".Капан за балъци.
137
1
 
14
 
! Отговори
КИРИЛ ВЪТЕВ ,ЛЪЖЕ преди 13 години
КАТО ДЪРТ ***!ТОВА Е СТАРА ПРАКТИКА, И СЕ УПРАЖНЯВА ОТ ФИРМА "КАМАРКО"!*** ЛУКАНКОВИ САЛАМИ ОТ ГЕРМАНИЯ ,СА ТЯХНО ДЕЛО!ХАЙДЕ ДА КАЖЕ НЕЩО И ЗА "МЕХАНИЧНО ОБЕЗКОСТЕНОТО МЕСО" ,КОЕТО Е ГЛАВНА СУРОВИНА ЗА КУЧЕШКИ ХРАНИ В ГЕРМАНИЯ И ФРАНЦИЯ--У НАС ГО ПОЛЗВАТ ЗА МАЛОТРАЙНИ КОЛБАСИ!ЗА МЕСОТО ,КОНТРАБАНДЕН ВНОС, ПРЕЗ СЪРБИЯ И КОСОВО ,ДА ГОВОРИМ ,ЛИ...?
136
1
 
3
 
! Отговори
до 107 преди 13 години
И като го купиш на едро ти излиза доста по евтино. Мах 8-9 лв на кило.5 кила са малко за зимната ракия.
135
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Виновни са всички от производителите , търговците , купувачите,контролиращите органи до политиците и управляващите.*** народ слаба държава! И тази пуста алчност! Ей не се наядоха на пари.Ламтят искат още и още пари , ако ще и отрова да продават и произвеждат- основната цел е да забогатеят за кратко време и след това да се правят на мнооооооого велики и да се лешперят и харчат до края на живота си!Никакъв морал!Срам и позор!Нямат ли съвест!Нищо човешко не е останало , жалко!!
134
0
 
8
 
! Отговори
g преди 13 години
Това са дупета от немски колбаси.Просто там не ги искат.Ако и там не са качествени....знам ли?Там мисля,че има контрол.
133
2
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 13 години
Да това сана Камарко ***.
132
1
 
1
 
! Отговори
pitka venova преди 13 години
nekoi v lukankata slagat dupeta,v krenvirshite slagat poishki,v mlekoto gov..ami da ni e slatko bratia
131
4
 
21
 
! Отговори
джумаец преди 13 години
Със тия акции,нишо не остана окаляно,То чуженец ако чете българска преса ще си помисли че тука живеят зверове който трябва да се затворят в зоопарк,То бива бива,но всяко нещо с мярка,Ако някой е престъпил закона тихомълком се вкарва в ареста,и докато не отиде на съд,полицията мълчи ,като комунист на разпид,А при нас какво става-заради болните амбиции на някой-България ще стане синоним на всичко най гадно в тоя свят,Ако някой си мисли че така ще изчисти името на България жестоко се лъже,
130
2
 
4
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Има ги почти във всички магазини и малки, и вериги. Но за качеството не говори, че е добро.
129
1
 
1
 
! Отговори
Mecokombunam#5 преди 13 години
107 zabravil si i 1-2 kg sol,az polzvam sol ot Himalaite-chervena-18 leva kilograma.Az pravia pastyrma-3 kila vynshno teleshko file ,ovaliam go v podpravki-chubrica,cherven piper,cheren piper ,kimion,rozmarin ,bosilek,safran i t.n.,posle go zarivam v 2 kg kamenna sol za 2 sedmici na prohladno miasto,posle 3-4 dni da go duhne viatyra i e gotovo.
128
3
 
3
 
! Отговори
вярващ преди 13 години
е, щом се кълне...как да му нямаш вяра....почнат ли да се кълнат веднага ми спечелват доверието...
127
2
 
5
 
! Отговори
g преди 13 години
Продават се,брат.Има в Кауфланд,Фантастико,големите вериги.Това са крайчета от шпекови салами пакетирани в Германия.Не са много скъпи,с добро качество.Но ако ги мелят наново и ги влагат в ново производство....не знам.
126
1
 
14
 
! Отговори
помня преди 13 години
"За бога братя не купувайте!"Така ни посъветва със сълзи на очи един бивш премиер в началото на "демокрацията".