"Дупета" в луканката няма!, кълне се месар №1

"Вкарването на изрезки в скъпи продукти е невъзможно"
26 авг 2010 13:00,
197
"Дупета" в луканката няма!, кълне се месар №1
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Абсурдно е изрезки от колбаси да се влагат в скъпи салами", обяви Кирил Вътев, председател на Асоциацията на месопреработвателите в България.

"Качеството на луканките и другите скъпи колбаси веднага ще се влоши и никой производител не би рискувал да развали стоката си с остатъчна суровина", обяви той.

По думите му Асоциацията отдавна е подала сигнал за вноса на "Дупета", заловени в сряда при едноименната спецакция.

"Вкарването на изрезки в скъпи продукти е невъзможно чисто технологично", опроверга той и твърденията на земеделския министър Мирослав Найденов, че заловените 194 тона "дупета" се влагат в луканки.

"Аз лично като производител, който познава технологията на производство, ви уверявам, че такива продукти, ако ги вложим в производство на скъпи продукти, те ще ги развалят, защото са отлежали, имат различен цвят, имат подправки, имат сол", допълни той.

Вътев смята, че "дупетата" се внасят в огромни количества, след това тук опаковките се размразяват, препакетират и се продават с доста по-висока цена на пазара.

Още по темата

Той е убеден, че няма фирми, членове на Асоциацията на месопреработвателите в далаверата.

"Ако при проверките сега се установят такива, те ще бъдат незабавно изключени от браншовата организация",  закани се шефът на месопреработвателите пред БНР.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
9
 
5
 
! Отговори
месаря преди 13 години
Никакви дупета нема!има само смлени кожи .По едноименната реклама на ЛЕКИ в някои кренвирши има даже и месо,освен соя и други боклучи!Абе плюскайте и мълчете МУТРИ нали си плащате за гяволиите?Като е скъпо нали е качествено,*** гадини даже и пикаем в каймата с която се угоявате!:D
164
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мононатриев глутамат?
163
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Близо 94 на сто от българите оценяват икономическото положение в страната ни като лошо, а само 4 на сто го намират за добро"Къде са гърбавите гербери сега да ми разяснят "успешната икономическа политика" на техният "неземен" Вожд???
162
4
 
12
 
! Отговори
свидетел преди 13 години
Елате да видите на Илиенци как преди малко пребиха *** един човек,че им направи забележка да не крадат желязо от един склад.Счупиха му и предното стъкло на колата.Полицаите само дигат рамене и нищо.Бах мама му
161
1
 
7
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Фирми на мажоритарния собственик на публичната компания "САФ Магелан" са сред най-големите нарушители в акцията на Министерството на земеделието и МВР под кодовото название "Дупетата". Това става ясно от публикация на в. "Труд" днес, която се позовава на изказване на земеделския министър Мирослав Найденов. Това са "Анона" - Плевен, и "Камарко" - Пазарджик, в които собственик е Георги Костадинов - мажоритарен акционер в публичната компания "САФ Магелан".
160
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тогава ние ще ги открием!- кажете Плевенска фирма производител на колбаси?- кажете Пазарджишка фирма производител на колбаси?- кажете Брезнишка фирма производител на колбаси?аз се сещам за:"Плевен Мес" ООД, "Колбасо", "Сами-М"----> просто няма да копувам от тези марки защото са от тези региони!В интерес е истината да "пъкне", защото така ще си "патят" тези фирми от регионите от самите потребители! Такива като мен...Неказвам, че изброените фирми са тези, но може и да са...
159
1
 
2
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Ако само знаете как пристига италианската шунка...
158
2
 
9
 
! Отговори
Хранички Парички преди 13 години
А дали сте чували за една съставка, което се добавя в храните и влиае на слюнкоотделянето /слънчестите жлези в устата/? И ви е много вкусно. И искате още.Слагат го от години.
157
1
 
6
 
! Отговори
Д1 преди 13 години
Министър Найденов да иде в западна Европа и да започне да обяснява на западняците, че тяхното месо неможе да е толкова по-евтино от българското.
156
3
 
8
 
! Отговори
минута преди 13 години
"...През 2006-а гръмна един от големите скандали в контрола по храните у нас. В България бяха внесени 75 тона 20-годишно ирландско месо - то е било от 1986-а, а в този период вносът на месо от Ирландия беше забранен заради болестта "луда крава". За първи път скандалът излезе наяве във в. "Труд". С поста си тогава се раздели главният секретар на НВМС Мирослав Найденов, който заемаше тази длъжност през 2005-2006 г. Тази тема - и причината за напускането на Найденов не е коментирана от него в интервютата му като министър, припомнят блогъри.През януари 2006 г. на митница "Кулата" е задържано 75 тона говеждо месо, внос от Ирландия, предназначено за месопреработвателната фирма "Булимпекс" ЕООД. Компанията е от Ямбол и се води собственост на Георги Георгиев. На стикерите на кашоните е обозначено, че месото в тях е от 1986 г. Проверка на инспектората на министерството установява, че от факса на кабинета на главния секретар Мирослав Найденов е изпратено разрешителното за внос на говеждото до "Булимпекс" и митническите служби, пише blogspot.
155
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 13 години
А има и друг въпрос.. КАМАРКО не продава единствено остатъци от салами. Купувал съм за мисля 3 лева 400грама италианска шунка и доста вкусна.
154
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 51 фирмите се казват КАМАРКО И БЕЛЛА (сачи,леки,перилик,орехите в град Добрич
153
2
 
7
 
! Отговори
dgd преди 13 години
Госпожин Наиденов май сте забравили преди години за какво ви отстраниха от НВМС като главен секретар май заради едно 20 годишно месо при което минаха минаха 10 тира а на 11тия не беше платено достатъчно и заради това разшумяхте и блокирахте работата на добросъвестни хора.Да не забравяме че тези добросъвестни хора преди това са платили на някой който трябва. Как така сега ви стана съвестно за гражданите на тази наща нещастна държава които ядат "*** НА ЕВРОПА" както вие се изказахте а тогава н
152
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тези които са яли тези "дупета" не ви ли направи впечатление нещо? Например че лъщят? Това е защото не са съхранявани подходящо. Чак се чудя как сте ги купували. Вие да сте видели немски салам да лъщи? И вие ще ми говорите колко вкусни били. Ами взимайте консверви за кучета и котки и се радвайте. Те със сигурност ще са по-качествени от БГ консверви с храна за хора. Ама това не значи че е правилно!
151
7
 
1
 
! Отговори
1 преди 13 години
Това не са ***. Фирмите отдавна са ясни и те не преработвата, а продават луканкови салами от западна Европа в не добър търговски вид.
150
1
 
10
 
! Отговори
*** преди 13 години
Чета тези дни коментарите по темата / не официалните, а форумните/ и се чудя на акъла на някои.Ако тези изрезки се хвърлят, то има причина. И това, че са германски, френски какво значение има? Трябва да престанем със сляпото чуждопоклонничество от типа "Германското л-но по -хубаво от българското"
149
1
 
4
 
! Отговори
Кара М`Бол преди 13 години
Да не викаме хоп, преди да скочим. Нека видим ефекта от тази акция. Не бих се учудил, ако след един нулев ефект прочетем заглавие: "ГРУПА *** ПРОВЕДОХА ОПЕРАЦИЯ "ДУПЕТА".
148
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и все пак някой няма ли да каже имената на "ФИРМИТЕ" слагащи тези ***?
147
1
 
12
 
! Отговори
работещ преди 13 години
И какво като нямало "дупета" в луканката? Колко хора купуват достатъчно скъпата луканка и колко пъти годишно? Целта беше, да се вдигнат драстично цените на по-масовите салами, кайми, наденици, кървавици, кренвирши, кебапчета, кюфтета, "шунки" и "филета". Министърът Найденов, чрез водевила за качеството и незадължителния БДС създаде ИДЕАЛНИ условия и за безконтролно вдигане на цените, и за влагане на изрезки, соя, сол, консерванти и пр. *** в силно поскъпналите, уж качествени месни изделия.
146
1
 
11
 
! Отговори
vini преди 13 години
Г-н Вътев затова скъпите луканкови салами не всякога са от едно и също качество макар да са от еднакви марки.Когато производителя пуска нов асортимент докато се рекламира качеството е добре след това се влошава това какво ви говори