Мъж с тежка форма на рак купил 17 фирми с огромни задължения

Масово се продават фирми с дългове на социалнослаби, казаха от НАП
2 сеп 2010 14:23,
47
Мъж с тежка форма на рак купил 17 фирми с огромни задължения
Снимка: БГНЕС

Инспекторите от Националната агенция за приходите (НАП) са установили в цялата страна случаи, при които социалнослаби са собственици на фирми, съобщиха днес от агенцията.

Пловдивчанин с онкологично заболяване в последен стадий е собственик на 17 фирми с огромни задължения, посочват от НАП. Общата сума за данъци и осигуровки, които дружествата дължат, е 29 556 747 лева.

Социалнослаб – също от Пловдив, е собственик на 11 дружества със задължения за 12 369 651 лева.

В Бургас по същата схема двама социалнослаби са собственици на фирми със задължения от общо над 10 милиона лева. 
 
Инспектори на НАП са установили многократни прехвърляния на търговски предприятия, промени на управителите, прехвърляне на дялове и на имущество.
 
Във връзка с масовата практика на продажба на фирми с дългове на социално слаби, малоимотни, болни или на хора от малцинствата, НАП от години предлага промени в законодателството – на лица, които вече са били собственици или управители или са притежавали дялове от фирми с големи неразплатени задължения, да бъде забранено да регистрират нови дружества.

Всички констатирани случаи за прехвърляне на фирми на социалнослаби и безимотни граждани вече са предадени на прокуратурата.

От НАП припомнят, че търговец, който изпадне в неплатежоспособност и в 30-дневен срок от спирането на плащанията не заяви това в съда, се наказва с лишаване от свобода  до 3 г. и глоба до 5000 лева.

Същото наказание при същите обстоятелства се налага и за лицата, които управляват или представляват търговски дружества или кооперация.

До 2 години затвор заплашва собствениците на фирми, който не са водили бизнеса си с грижата на добри търговци, припомнят от НАП.

Всички, които се съгласяват да станат собственици на фирми с огромни задължения, трябва да имат предвид, че има опасност да загубят правата си да получават социални помощи от държавата и общините, посочват от Националната агенция за приходите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: НАПсоциално слаби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
kiril преди 13 години
xaxaxaxx teq otkrili toplata voda axaxaxaxa tva da ne e ot v4era sme6nici ste i tva e
45
0
 
2
 
! Отговори
гурбетчия преди 13 години
до 44.С твоят коментар рухва още един мит за интелигентния българин!И ти май като повечето българи си овца мислеща се за вълк,щом като от коментара ми с н.43 не си разбрал,че именно тези хора защитавам,хората изпаднали в трудно положение и критикувам мошенниците,които се възползват от това и им "продават" задлъжнелите си с милиони лв.фирми.Колкото и ясно да съм писал,за да ме разбере човек трябва да е поне малко грамотен.И ти ли си поредният българин с "висше обр."?! "Качественни висшисти сте"!
44
1
 
0
 
! Отговори
бъклгарин преди 13 години
Брей мноо си свестен бре *** ко да прави човека като му спрат беплатните лекарства дето и без тва ги нема и ако има и деца немой като тебе да бачка в чужбина естествено като държавата те клати да я клатиш и ти ,ми ако няма ко да губи
43
1
 
6
 
! Отговори
гурбетчия преди 13 години
Е това сте българите,мошенници,крадци и пр.!Милиони пъти съм го казвал и пак ще го потвърдя.Ако му намерите лесното и баща си ще прецакате!Как е възможно,да се търсят хора изпаднали в беда , да им се дава някой лев и да ги карат уж да купуват задлъжнели фирми за 1 лв.например!Е за това никъде по света не сте желани!
42
1
 
1
 
! Отговори
ТЕЯ МЕ РАЗСМИВАТ преди 13 години
До 2 години затвор заплашва собствениците на фирми, който не са водили бизнеса си с грижата на добри търговци, припомнят от НАП.НЯМА ДОБЪР ТЪРГОВЕЦ!!!ЗАПОМНЕТЕ!КАКТО НЯМА ДОБЪР БАНКЕР ЛИХВАР.
41
0
 
1
 
! Отговори
kolekcionera преди 13 години
те и бандите здрави влизат на патерици излизат човешко е в тази държава БГ ПОДПИСКА И АРЕ
40
0
 
4
 
! Отговори
Феликс Едмундович преди 13 години
Да се избиват нарушителите!Всеки ден да започва с наказания на нарушители-основните наказания да са бой с тояга/бич на голо за леки престъпления и гилотиниране/като най-хуманно отнемане на живот/ за средни и тежки престъпления и обърнете внимание! за всяко нарушение на закона след третия път само Гилотина!Ще рече- няма рецидивисти-гилотината ще ги поеме и ще намали престъпността...разбира се конфискация на притежаваното имущество до 5-та съребрена линия...
39
0
 
4
 
! Отговори
Анюта преди 13 години
Този род далавери не са от вчера и хайде най-сетне правителството да промени закона и да ги спре Защо ли продължават години наред и само се констатират Защо ли
38
0
 
9
 
! Отговори
румели преди 13 години
нова форма на робовладелство,система от БЮРОкратикоито по цял ден си клятят краката на бюрата10% произвеждат,а 90%държавни чиновници прибират високи заплатиедин работник 5 шефа,докога тая система
37
1
 
6
 
! Отговори
CA преди 13 години
Дори на НАП да дадат правомощия като на нацисткото Гестапо (които те почти имат) и се постигне 100% събираемост на данъците - кое ви кара да мислите,че нашият, на обикновенните хора живот ще стане с нещо по-добър от това
36
3
 
5
 
! Отговори
предлагащ преди 13 години
Вместо да се тюхкат от НАП да предложат промени в законодателството, такива сделки с продажба на филми с големи задължения на социално слаби на когото неу можеш да вземеш нищо, да се обявяват за недействителни. Нарушен е принципа на един каузален договор. Ясно е че повода за тази сделка не е купуването на фирмата и законна работа с нея, а избягване на плащане на задълженията от плродаващия. След като се обяви сделката за недействителна от съда, остава старото положение и става олеле мале.
35
3
 
4
 
! Отговори
присмехулник преди 13 години
Нарекоха ме ***-признавам си...червен-признавам си, но пак твърдя, че при соца за измама, контрабанда, корупция се лежеше . Справка...двама синове на членове на политбюро, зам шева на УБО/чавдарец/, трима зам министри, сума ти директори на сериозни организации...Търговският закон така е направен, че практически попомага измамниците. "На принципа кьорав карти не играе" Може сам да се навиеш да вземеш фирма с утежнения/вижте обявите/ може и да те хързулнат да купиш фирма, обект съсзадължения
34
1
 
2
 
! Отговори
hah преди 13 години
zashto ima zatvor ?? s kakvo pecheli dyrjavata ako vlzesh v zatvora ?? globa ot 5000 lv pri zadyljeniq ot 30 mil kato che li ne sa bolka za umirane... po dobre da otnemat sobstvenost... ili po radikalnia metod sobstvenikyt po vremeto kogato firmata e trupala zadyljeniq da e solidaren dlyjnik ... NO v krajna smetka povecheto iuridicheski lica otgovarqt za zadyljeniata si samo s sobstvenostta si... t.e. nqma znachenie dali si socialno slab ili ne...
33
1
 
2
 
! Отговори
The Soldier преди 13 години
Da - reviziq i togava prodajba.No brate, nali se se6ta6,4e ima hora v 4iito interes e tova da ne stane.Misli6 li, 4e upravlqva6tite ne snaqt kakvo trqbva da se napravi, za da se spre tazi ili onazi poro4na praktika.Znaqt,no ne iskat.Okradoha Bylgariq i prodaljavat.Ni6to hubavo ne ni 4aka i za v bade6e - ni6to.
32
1
 
1
 
! Отговори
conservator преди 13 години
DO AZВ ТЗ не знаех, че имам състави на престъпления, всички престъпления са описани В НК. Умишлен фалит е различно от липса на грижа на добър търговец, но дори и това го няма в НК.
31
1
 
8
 
! Отговори
Тялото преди 13 години
Това което пропускат да напишат е че в почти всички случаи новите "социално слаби" собственици на фирмите сами обикалят и си предлагат подписа срещу заплащане. После като дойдат от НАП и: "Аз не знам за какво става дума, социално слаб съм. Някой ме излъга"Ако направят наказанията по 10г, никой няма да смее да пипне фирма. Още по-лесно е да не позволяват прехвърляне на дялове и активи без ревизия.
30
1
 
14
 
! Отговори
BG лайк преди 13 години
Ами ,тя-Мургина отдавна ни показа.....................
29
1
 
14
 
! Отговори
Кръстев преди 13 години
ИИИИИиииИИИииИбаси "държавата" ?!?!?!?!!?!?!?!!
28
1
 
11
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Много е просто, стига да иска държавата. Прехвърлянето на фирма минава през много инстанции. Достатъчно е да се провери актуалното състояние на фирмата и при наличие на дългове, възможностите на купувача да я изведе от това състояние - средства, бизнес план и т.н. Тогава ще се зътрудни това прехвърляне на социално слаби.
27
4
 
11
 
! Отговори
Ханът преди 13 години
До 2 години затвор заплашва собствениците на фирми, който не са водили бизнеса си с грижата на добри търговци, припомнят от НАП.Мега глупост.