Задържаха двама за рушенето на бл. 20 в Ямбол

Те са арестувани заради инцидента с 10-годишното дете
17 сеп 2010 10:30,
120
Задържаха двама за рушенето на бл. 20 в Ямбол
Бл. 20 Снимка: Каньо Канев

Полицията в Ямбол задържа двама мъже за нерегламентирано разрушаване на блок 20, довело до тежкия инцидент с 10-годишното дете, съобщиха от МВР.

Бюлбюл пострада тежко, след като беше повлечена от падащи отломки от панел. Състоянието на детето все още е критично.

Задържаните са двама мъже на 21 г. и на 22 г. Те са направили самопризнания пред полицаите.

В хода на разследването са установени и свидетели на инцидента.

Около печално известния блок 20 в жк „Райна княгиня" в Ямбол започва издигането на ограда.

Тази мярка се предприема, за да се прекрати достъпът на ромите до сградата, която може да се срути сама.

Засилената полицейска охрана остава.

Още по темата
16 сеп 2010 20:00
278

Вчера се изнесоха и последните от близо 2000-те роми, живеещи в блока.
Част от ромите са намерили подслон при близки в сливенски и бургаски села, увери кметът на Ямбол Георги Славов.

Около стотина от бившите обитатели на блока са се настанили на бивак на открито. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей аман вече от простото, злобно и звистливо българско племе! Вие знаете ли в каква мизерия са оцелявали тези хора и сега ли точно беше редно да останат без покрив над главата - в началото на студения сезон! Вината за всичко е на бившата кметица на Ямбол, която ги вкара в този хубав блок и на сегашния кмет, който продължи с тази политика, а някои от *** твърдят, че той им е разрешил да къртят железа от блока, разбира се без писмена заповед, но след инцидента с детето се е скрил като пръдлив
74
13
 
6
 
! Отговори
МАНГО МАНГОВ преди 13 години
РОМИТЕ не работят защото няма работа. Затова мизерстват и вършат престъпления. А няма работа защото българите с тъпоумните си реформи докараха държавата до това дереже. По време на Социализма всички роми работеха, 80% от панелните блокове са построени от Строителни войски, в които служеха само *** и турци. Същото се отнася и за пътищата, мостовете, язовирите и много други важни, но трудни обекти. Ромите вършеха най-тежката работа в строителството, кланиците, почистването и в промишлеността
73
1
 
10
 
! Отговори
с. преди 13 години
Абе я да попитам нима са малко баровците сред ***!???Цар Киро,разни там калдараши,лихвари,дедесари и така нататък!Аз съм софиянец и съвсем отговорно казвам,че в Факултето освен бараки и мизерия има и невероятни палати,коли и тн!Преди време бях чел някъде за някаква *** сватба на която подаръците за младоженците били за над милион!Що не помогнат тия на своите!???Цар Киро да направи една фондацийка и да образова ***!Да им даде шанс в живота!А не само на държавата да чакат!
72
1
 
4
 
! Отговори
с. преди 13 години
Да ти кажа имам един прекрасен глок и още сега те чакам да дойдеш и да ме подложиш на каквото искаш!Последствията са си за теб обаче!Капиш!?
71
0
 
6
 
! Отговори
Razlichen преди 13 години
Мангов, и сега можете да вкарате парламентарна група на избори, ама си продавате гласовете на други. Но и надали имате кого да вкарате в парламента! Чудно ми е, като станете мнозинство и подложите "българското малцинство на същия хубав *** живот", кои ще работи? Защото, ако не са работещите в тази държава взиманите от вас социални помощи няма да ги има. И за разлика от вас, българите имат образование и могат да си намерят работа и извън България.
70
0
 
17
 
! Отговори
:) преди 13 години
Проблема на Ямбол щеше да се реши ако бяха съборили блок 20 но без гонят ромите от него
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
вие и сега сте мнозинство,ама нали не знаете да броите до толкова...
68
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
още по-евтино,ако манговците са вътре,в блока!
67
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
две такива "трудолюбиви" , черни мравчици се опитжаха да извадят арматурата на от панелно парче в продължение на няколко часа.....резултатът от усилията им би бил най много 2-3 лв. Въпросът е в това че те го възприемат като далавера а не като работа, за това са и толкова усърдни.
66
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако поне единият от тях не е кмета, значи нищо не е свършено.
65
0
 
16
 
! Отговори
до Манго преди 13 години
Че ще станете мнозинство е ясно.Въпроса е кой ще ви храни.Ще се наложи да се образовате и да работите,защото няма да има достатъчно българи да плащат данъци за вас.
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поне малко ще поработят сега,да извадят желязото.
63
0
 
22
 
! Отговори
Svako преди 13 години
*** Мангов, този блок го построиха Българи, а *** се нанесоха там като бездомни и социално слаби...сега ревът, че няма къде да живеят и искат друг блок или къщи, който след време ще приличат на този. Сами са си виновни, навсякъде *** блокове се разпознават по мизерията, на мен защо никой не ми даде жилище, и аз нямам апартамент...
62
0
 
21
 
! Отговори
КАЛАЙКО преди 13 години
Проблема ще се реши много бързо,ако се ЗАТВОРЯТ пунктовете за изкупуване на метали.
61
0
 
19
 
! Отговори
БГ преди 13 години
Ще станете мнозинство само и защото Българите сме прекалено добри към вас и ви търпим помиите десетилетия наред и аз незнам защо! Но това трябва да има край!
60
0
 
7
 
! Отговори
bigsavak преди 13 години
До *** Мангов: Мислиш ли че ако ромите станат мнозинство, това ще промени манталитета на останалите и ще почнат да мързелуват, да си рушат собствеността и да живеят в мръсотия, ще си скъсат дипломите и ще спрат да пускат децата си на училища ???? И още много , много белези по които се различават ... did you get it?
59
0
 
6
 
! Отговори
ники преди 13 години
Не разбирам защо ще се прави ограда и ще се охранява ..Излишни разходи за сметка на данъкоплатците.Да се взриви блока и след като манговците измъкнат желязото ще останат няколко камиона бетон за изнасяне.По лесно и много по евтино...
58
15
 
3
 
! Отговори
МАНГО МАНГОВ преди 13 години
СКОРО ще станем мнозинство в тая държава и тогава ще подложим българското малцинство на същия хубав *** живот. Нека му се радват!
57
0
 
14
 
! Отговори
Вихър до 54 преди 13 години
И аз не желая пич, но кой ни пита?Това е ***!Като гледах репортажите и начина по който млатят с *** бетона за да изкарат от него желязото си мисля-с тази енергия може да изкара спокойно 20 лева днес с работа, но той не иска?Аз знам защо е така и не се опитвам да ги разбера.По-скоро бих ги ликвидирал от лицето на майката Земя!Айде да не чувам думите интеграция и т.н.Който иска да ги интегрира да си вземе два *** в къщи да поживеят 2-3 години и после ще обменим инфо...
56
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Имам предложение, което за съжалениое може би ще засегне и някои българи, но предлагам да не се плащат помощи, майчински, детски и т.н. за 3-то и всяко следващо дете, освен ако причината не е лечение на стерилитет. Който иска повече от две деца, трябва да има и финансовата възможност да си ги отгледа, а не всички ние да плащаме м***нговците да се размножават, че и да получават наготово пари за това.