Столична община вади 114 бона за превоз на ромчета до училище

Програмата обхваща 345-има ученици от Факултета до 6 училища
20 сеп 2010 13:45, Красимир Ангелов
248
Столична община вади 114 бона за превоз на ромчета до училище
Снимка: Булфото

Столичната община може да финансира със 114 хиляди лева превоза на ромски деца до шест училища в София, реши общинската комисия по образование.

Предложението на заместник-кмета по образованието Христо Ангеличин предстои да бъде гласувано на предстоящото в четвъртък заседание на Столичния общински съвет.

Сумата е за цялата учебна година, като общинското дружество "Столичен автотранспорт" ще превозва 345-има ученици от кв. "Факултета" до шест училища извън квартала.

Обучението на ромските деца е по програмата за десегредация.

Тази година общината ще финансира изцяло превоза на учениците и пряко – към общинското дружество, без парите да се насочват към фондация "Романи бахт", отбеляза Ангеличин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
0
 
8
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Да, "Романи Бахт" крадоха много от парите... но това не значи, че тази ДИСКРИМИНАЦИОННА ПРАКТИКА, трябва да продължава. Виж т.6 ал.2 от КОНСТИТУЦИЯТА!
213
1
 
3
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
Четете не само заглавието.По рано са давали пари на *** фондация.Сега директно ще ги возят.Е,не е ли по-добре?Хайде помислете и още нещо-ще ги карат директно в училище,а не по улиците да просят.
212
0
 
7
 
! Отговори
ПОНУ преди 13 години
ВОЗЕТЕ -ВОЗЕТЕ ГИ НЯМА ПРОБЛЕМ И ТО С НАЩИ ПАРИ НО ПОСЛЕ КОГАТО ПРЕВЗЕМАТ ОБЩИНАТА И ПРАВИТЕЛСТВОТО ЩЕ СЕ СЕТИТЕ И ЩЕ СЕ ЧУДИТЕ КОЙ ЩЕ ВОЗИ ВАЩЕ ДЕЦА И ВНУЦИ
211
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Брей брей - висЪТ ? ......... нанайси .....
210
0
 
18
 
! Отговори
Пора преди 13 години
За българчета - левче билетче,за *** безплатно - хайде Б Хелз К кога ще защитите правата на БЪЛГАРСКИТЕ деца ?
209
0
 
19
 
! Отговори
ПОНУ преди 13 години
БОЖЕ ГОСПОДИ ДО КАДЕ СТИГНАХМЕ.НАЩЕ ДЕЦА ВИСЪТ ПО СПИРКИТЕ И ЗИМА И ЛЯТО А С НАЩЕ ДАНАЦИ ВОЗЯТ ***.ПОСЛЕ ЗАЩО ДА НЕ РАЖДАТ ПО 4-5 А НИЕ И ПО 1 -2 НЕ МОЖЕ ДА ГЛЕДАМЕ
208
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ей тия са ***, че наще деца кой ги вози???
207
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нанайси - циг. дума
206
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хвала е - Српска дума... а евала - Ту
205
1
 
2
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
ТурскаБългарската дума е Хвала!
204
0
 
1
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
217Ко речи?
203
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те *** раждат и българи.... и българки раждат потомствени ***....
202
1
 
1
 
! Отговори
deian преди 13 години
vie ve4e vzehte da u4ite ziganski opomnete se balgari sme
201
0
 
9
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Благодаря, това аз съм им го изпратил! :)Хубаво е защитниците на *** да прочетат това и следващият път когато натякват "расизъм" да си помислят по-добре кои точно са расистите!
200
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А каква дума е евала ?
199
0
 
4
 
! Отговори
bgf преди 13 години
Няма никакъв смисъл да се дават пари за интеграция на ***. Години след интеграцията им, те задължително се връщат в катуна и се опитват да убият съучениците си българи. През 1971 г. учих в 76-то уч. в София, с *** Филип. Беше 3 години по-голям от мен и тази година му признаха завършен 8 клас. През 2005 година, вече като трудно подвижен инвалид, този същият Филип ме нападна в двора на Александровска болница, придружен от две ромънски *** и ме ограби. Взе ми венчалната халка.
198
0
 
2
 
! Отговори
deian преди 13 години
za6to ne polzvat karuzite i konete na ***
197
2
 
5
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
*** имат специална дума за нециганинТази дума е гаджо или гадже. Тя е обидна и означава дивак; некултурен човек. Този факт е засвидетелстван от всички изследвания за *** идентичност, като също така е записан в Енциклопедия Британика. Проектът Rombase на университета Karl-Franz в Грац, Австрия, пише следното:Всички определения за нецигани, използвани от ***, са основно с обидно значение. Те имат поговорка като: Гаджо никога не казва нещо вярно. С течение на времето *** са изградили непреодолими граници между себе си и останалите народи. Тези граници обаче са непреодолими само в една посока един гаджо никога не може да стане истински ром. Нециганин, който говори *** език и спазва *** традиции, който е приет в общността и смята себе си за ром, бива възприеман като ром в по-малка степен от един асимилиран ***, който не говори ***.Да бъдеш ром се счита за право по рождение, а да бъдеш гаджо може да бъде научено. Предимно негативният образ на нециганите е много ясно изразен, особено в литературата и в устните предания на ***. Те гледат на нециганите с недоверие, присмех и презрение. По-горният цитат е взет от изследване, проведено с подкрепата на Европейската общност в рамките на програма Sokrates и със съдействието на австрийската академия на науките. От него става ясно, че *** са изградили непреодолими граници между себе си и останалите народи.Никой у нас не говори за това. Никой не казва, че *** сами се изолират и гледат на останалите народи с недоверие, присмех и презрение. Защо тогава останалите презрени народи трябва да плащат за благоденствието на ***-расисти? Българите нямат дума за небългарин.Българите нямат проблеми да живеят с представители на други народи, включително с ***, стига те да живеят като нормални хора. От друга страна, *** доброволно се отделят в гета, в които почти не допускат представители на други етноси, освен ***. Кой е расистът в случая?
196
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Направи го ти ! Аз - не ! Това е примерът
195
1
 
2
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Махриме наричат ритуалната нечистота. Терминът се отнася до разделението чист нечист. Махриме определя границите между половете, между възрастите, между *** и гаджетата. Причината, заради която спазващите традициите *** се стараят да имат минимален контакт с нецигани, е най-вече от социално естество. Донякъде тази изолация е избрана от тях самите и е тясно свързана с разбирането, че те са различни и превъзхождат нециганите в културно отношение.

Спонсорирани публикации