Столична община вади 114 бона за превоз на ромчета до училище

Програмата обхваща 345-има ученици от Факултета до 6 училища
20 сеп 2010 13:45, Красимир Ангелов
248
Столична община вади 114 бона за превоз на ромчета до училище
Снимка: Булфото

Столичната община може да финансира със 114 хиляди лева превоза на ромски деца до шест училища в София, реши общинската комисия по образование.

Предложението на заместник-кмета по образованието Христо Ангеличин предстои да бъде гласувано на предстоящото в четвъртък заседание на Столичния общински съвет.

Сумата е за цялата учебна година, като общинското дружество "Столичен автотранспорт" ще превозва 345-има ученици от кв. "Факултета" до шест училища извън квартала.

Обучението на ромските деца е по програмата за десегредация.

Тази година общината ще финансира изцяло превоза на учениците и пряко – към общинското дружество, без парите да се насочват към фондация "Романи бахт", отбеляза Ангеличин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** са най уязвими в момента, но всичко се променя. Жалки са онези, които завиждат на ПОМОЩА. Най важното в живота е помоща, няма друго качество по ценно от това. Пожелайте на враговете ви - да са добре.Какво ще кажете - това не ме интересува.
153
0
 
6
 
! Отговори
ха ха преди 13 години
Ха ха - работа на трудолюбиви *** искал да дава! Казал съм - от *** работник не става! *** и труд - такова нещо няма!
152
1
 
3
 
! Отговори
бг преди 13 години
кво ми трескаш минуси аз не искам да плащам-ти като искаш ги осинови!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
151
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Управляващи пичове,както сте я подкарали с немъчените пари от нашите данъци не след дълго сивия сектор ще удари 90%.
150
3
 
2
 
! Отговори
Райна преди 13 години
Ти на кой свят живееш? В повечето случаи, като те видят, че си ром дори и до интервю не стигаш, но дори и да те приемат на интервю шансът да получиш работа е минимален, независимо от образованието и опита който имаш!Имах колега *** (с висше образование) и той ми е разправял много истории как е бил принуден да прикрива произхода си за да получи работа!
149
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДО 130ТИ СИ ПРАВ !ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИТЕ НЕ СИ ДАВАТ СМЕТКА ЧЕ ОБУЧАВАЙКИ *** ДЪРЖАВАТА ЩЕ СЪЗДАДЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ СЛЕД 12 ГОДИНИОСТАВЕНИ ДА СЪБИРАТ ХАРТИЯ ЩЕ НАТОВАРИМ БЮДЖЕТА С ИЗДРЪЖКА НА ЗАТВОРНИЦИ И НЕТРУДОСПОСОБНИ "ИНВАЛИДИ".БЕЗ ОБРА3ОВАНИЕ НЯМА ДА СИ ИЗКАРВА ХЛЯБА ПОЧТЕННО.ТОВА ПАК ЩЕ Е НА НАШ ГРЪБ.
148
3
 
17
 
! Отговори
българка преди 13 години
Някой да е чул българчета да се извозват до училищата за сметка на общината!!!!!!!!!!!!!!!!!В тази държава трябва да си ***, за да се държат с теб като с човек
147
1
 
3
 
! Отговори
понеделник преди 13 години
СОЛИДАРНОСТ СЪС 154 И 156 СОЛИДАРНОСТ СЪС 154 И 156 СОЛИДАРНОСТ СЪС 154 И 156 ПРЕСТАНЕТЕ ДА ИЗТРИВАТЕ КОМЕНТАРИ-ИСКАМ ДА ЧЕТА МНЕНИЕТО НА ВСИЧКИ ИСКАМ ДА ЧЕТА МНЕНИЕТО НА ВСИЧКИ ПРЕСТАНЕТЕ С Ц Е Н З У Р А Т А
146
4
 
9
 
! Отговори
Чарли Чаплин преди 13 години
" защо *** ще маат кюфтаци, а твойте деца може да минат и на леща "Човек се замисля, дали това същество българина не е по-жалко дори и от ***!
145
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз съм за пълно равноправие ! Давам работа на умни и трудолюбиви, не ме интересува кой какъв е по произход. Всички трябва да се научат, че НЯМА да бъде така, както е било до сега. Ще има и много бедни българи, по зле и от ***, ще има и преуспели ***. Животът е много справедлив.
144
1
 
6
 
! Отговори
! преди 13 години
Дискриминация има,но е за българите!Защо се трият коментари,които изразяват мнение и не съдържат обиди!
143
1
 
9
 
! Отговори
Dundy преди 13 години
Ромче е нов термин за сайта, предполагам става въпрос за така наречените "пищовчета" т.е. разфасовки от по 200 мл. 40 градусов ром:)Иначе по темата-сега българите що не съдим общината, че не осигурява и на нашите деца безплатен транспорт, това си е чиста дискриминация на етническа основа!
142
0
 
14
 
! Отговори
! преди 13 години
Te (ромите) да не заведат сега някое дело, че ги третират като малцинство и ги возят безплатно, за разлика от другите. То си е някаква дискриминация.
141
1
 
11
 
! Отговори
Lamb of God преди 13 години
Пратете ги във Франция на училище.
140
6
 
9
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Напълно те подкрепям! Не трябва да допускаме тази *** *** да изяде кюфтета на нашите деца. Кюфтета са създадени българи да ги ядат, а не ***. *** нямат право да лишават булгарските деца от кюфтета - защото кюфтето е едно от най големите постижениа на българската цивилизация! А *** какви постижения имат - само наготово лапат! Българи - нека излезем на протест с лозунга - "Нито едно кюфте в *** гърло!"
139
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 144 : Как да не плащаш данъци? Една вафла да купиш 20% за държавата.
138
2
 
11
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
За да те назначат на работа, не те гледат какъв цвят са ти венците, а какво можеш да работиш и дали ще си полезен. Така че, тия глупости ги дрънкай на някой друг. п.п.И кажи на .шефа си СОРОС, той да спонсорира мангалчетата, а не да смучат пари от българите!
137
1
 
14
 
! Отговори
бг преди 13 години
НЕ искам да плащам за бай ***!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
136
1
 
14
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
А един БЛОК 20 (като ямболския) няма ли да им построят и в София? Всички видяха как са се интерирали неинтегрируемите *** там!
135
1
 
14
 
! Отговори
не разбрах преди 13 години
РАЗБЕРЕТЕ СЕ!!!!!!!КОИТО ИСКА СЕ Е ИНТЕГРИРАЛ!!!!Стига сте защитавали тази ***!!

Спонсорирани публикации