Столична община вади 114 бона за превоз на ромчета до училище

Програмата обхваща 345-има ученици от Факултета до 6 училища
20 сеп 2010 13:45, Красимир Ангелов
248
Столична община вади 114 бона за превоз на ромчета до училище
Снимка: Булфото

Столичната община може да финансира със 114 хиляди лева превоза на ромски деца до шест училища в София, реши общинската комисия по образование.

Предложението на заместник-кмета по образованието Христо Ангеличин предстои да бъде гласувано на предстоящото в четвъртък заседание на Столичния общински съвет.

Сумата е за цялата учебна година, като общинското дружество "Столичен автотранспорт" ще превозва 345-има ученици от кв. "Факултета" до шест училища извън квартала.

Обучението на ромските деца е по програмата за десегредация.

Тази година общината ще финансира изцяло превоза на учениците и пряко – към общинското дружество, без парите да се насочват към фондация "Романи бахт", отбеляза Ангеличин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще има и много бедни българи и Българки...... госпожо.... Българка
173
0
 
6
 
! Отговори
Vi преди 13 години
Давайте им още пари, интегрирайте ги още и след време няма да има дори кой да ни мете улиците. Че на кое отгоре - като народят 3-4 деца държавата непрекъснато налива в устенцата им социални помощи, детски и т.н., много ясно, че няма да идат да работят на 300лв.(защото повече няма и да им дадат) заплата като могат да си получават същите пари и без да си мърдат пръста."Имат права", къде ти... ПРАВАТА СЕ ПОЛУЧАВАТ СРЕЩУ СПОСОБНОСТТА ДА ПОЕМАШ ОТГОВОРНОСТ, А НЕ ЗАЩОТО СИ БЕДЕН И КРАДЛИВ
172
0
 
4
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Общинските съветници от Атака посдкрепят даването на 120 хил. лева за даването на привилегии на ***, така че не споменавай Сидеров, ако обичаш!
171
2
 
0
 
! Отговори
Грешка : преди 13 години
Саркози няма право да пъди хора на БГ !!! България трябва да му ПОТЪРСИ дипломатическа сметка, а не да се страхува !!!
170
0
 
10
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Къде я тая интеграция бе злато? Вече преполовихме "Десетилетието на ромското включване", колко милиарда лева изсипаха там? И какво се постигна - НИЩО! Интегрират се същества, които искат да се интегрират. Защо според теб коня може да бъде дресиран и възпитан а зебрата не може? - Защото в гените на зебрата не е заложена възможността за интеграция. По същия начин са и ***, които от стотици години живеят по един и същи начин - по начина по който са живяли преди да бъдат изгонени от Индия!
169
4
 
0
 
! Отговори
Райна преди 13 години
Препоръчвам ти и на теб да живееш в такива идеални условия като *** щом толкова им завиждаш!
168
1
 
4
 
! Отговори
bgf преди 13 години
Няма пари в държавата! Откъде Столична община ще вземе пари? Само и единствено, като съкрати родителите на българчетата, работещи в системата на общината и градският транспорт в София. Това решение е чиста проба дискриминация на хората от български произход за сметка на ***. Просто проблемите се прехвърлят от болната на здравата глава. Това е интеграция по Столичен образец!
167
5
 
0
 
! Отговори
Без име преди 13 години
Смислените мнения във форума са рядкост, а останалите - все едно Волен Сидеров диктува клишета. Ромските гета няма да се реформират от самосебе си, това поне трябва да сме разбрали за 20год. Също така, паричните помощи, които получават ромските семействата, са недостатъчни, не като размер, а като социално благо. Важно е образованието на децата от ромски произход, било с платен от общината транспорт. Не забравяйте, че 35 000 на година струва издръжката на 1 дете в детска градина в столицата..
166
1
 
0
 
! Отговори
Българка преди 13 години
Точно така! И ако не те замери с нещо, си късметлия. Аз не рабирам, защо трябва да ги извозват до 6 училища? 114 хил за 345 деца за средно 10 месеца са си по 34 лв на месец, егати аз и 3.40 не давам
165
9
 
0
 
! Отговори
EU преди 13 години
Абе вулгаристанци загубени! Не видяхте ли какво става в европа - казаха ви го ясно. И да се пените и да се не пените ще трябва да си решите проблем с ***. Няма "не мога, няма не искам". Ако трябва с полициа ше ви принудим всеки да вземе по един *** да интегрира, и данаци специално за ромската интеграция ще плащате и по скъпо ще ви излезе ако само лаете и плюете, вместа да мислите какво да направите за да живеете нормално с тези хора, щото и те са хора!
164
1
 
6
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Това не е вярно! Никой частник не работи на етнически принцип. Всички работят на принципите на ПАЗАРА. А ако твоя приятел мирише на коч, ходи окъсан и некъпан и още преди да е влезнал за интервюто е откраднал нещо от офиса на фирмата, е напълно в реда на нещата да не го удобрят. На кой работодател ще му трябва мързелив, крадлив и неадекватен работник или служител? А фирми, които дават работа на *** има много. Въпросът е, че на *** не им се работи, а и КПД-то им е НУЛЕВО!
163
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Злобен - ти щастлив човек ли си ? Щастието те е подминало и ще те подминава ...
162
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За коя помощ завиждаме? Къде видя завист? От нашите данъци *** ползват тази "екстра",наред с безброй вече други екстри....Помага се на хора,които сами искат са си помогнат,*** искат да ги храним и да лежат на гърба ни.Да помагаш на този,който утре най-малкото ще те напсува на улицата е глупост!
161
0
 
8
 
! Отговори
Българка преди 13 години
Не се чудя никак защо децата ми живеят в най-бедната държава - така е защото популацията на *** за последните 20 години се вдигна в пъти повече - благодарение на идеалните условия, които предоставя милата ми Татковина, тук се преселиха руски, румънски, албански и македонски ***. Защо да не дойдат още? Някои от тх дори не знаят, че са в БЪЛГАРИЯ! И не ги интересува.
160
0
 
7
 
! Отговори
ЗЛОБЕН преди 13 години
Като го гледам на снимката ,то 3-4 годошно е ,е вече е научило първия урок от тати си- как се копае и къде се търси кабел
159
1
 
5
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
А понеже НПО-тата твърдят, че по този начин *** ще получат образование, нека да изгледат клипа "*** училище в София", който съм качил във ВБОКС7 и да видят що за образование получават циганчетата.
158
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
пожелайте на враговете си да са добре. но на кой му стиска.... ?
157
5
 
1
 
! Отговори
Райна преди 13 години
Ти протестирай пък после не се чуди ако децатати ти живеят най-бедната държава! Много си наивна ако смяташ, че сметката на неитеграцията на ромите няма да я платят пак българите!!!Интеграцията на ромите е по малко болезнения път, а другия е кражби престъпност и огромната сметка за това, че 30% от населението ще лежи по затворите, а в същото време ще има липса на образована ръка да издържа застаряващото население!
156
1
 
11
 
! Отговори
Данъкоплатец от Софи преди 13 години
И аз не искам да плащам на общината за манговците, те и без това в момента се возят без пари. Обаче, за затворническа килия за тях, може и да се позамисля, ако им подсигурят ПРИЛИЧНО ГАДНИ УСЛОВИЯ!!!
155
1
 
2
 
! Отговори
Българка преди 13 години
Ами по-жалко е мила, защото си мисли, че разбира всичко и е компетентно по всички въпроси. Ти с колко *** си работила? Седяла ли си на един чин си циначе? Бутала ли си се в трамвая с вонящ *** час-два? Давала ли си им по 2 лева години наред през ден,щото дишат лепило и нямат и хляб. Половината не са алкохолици, а наркомани, мила и се препитават като продават дрога на твоето дете. И добре че лексотана стана с рецепта. И Българите наистина са "същества" вече, явно ти не си от тях