Столична община вади 114 бона за превоз на ромчета до училище

Програмата обхваща 345-има ученици от Факултета до 6 училища
20 сеп 2010 13:45, Красимир Ангелов
248
Столична община вади 114 бона за превоз на ромчета до училище
Снимка: Булфото

Столичната община може да финансира със 114 хиляди лева превоза на ромски деца до шест училища в София, реши общинската комисия по образование.

Предложението на заместник-кмета по образованието Христо Ангеличин предстои да бъде гласувано на предстоящото в четвъртък заседание на Столичния общински съвет.

Сумата е за цялата учебна година, като общинското дружество "Столичен автотранспорт" ще превозва 345-има ученици от кв. "Факултета" до шест училища извън квартала.

Обучението на ромските деца е по програмата за десегредация.

Тази година общината ще финансира изцяло превоза на учениците и пряко – към общинското дружество, без парите да се насочват към фондация "Романи бахт", отбеляза Ангеличин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
1
 
11
 
! Отговори
Българка преди 13 години
Ти плащай, аз откзвам. Като станат повече от нас, ще плащаш и за двама и за трима да се интегрират После се чуди защо *** ще маат кюфтаци, а твойте деца може да минат и на леща.
133
1
 
13
 
! Отговори
Пецо преди 13 години
Аз и затова данаци не плащам на тая скапана държава - защо да плащам данаци, да ги дават парите на ***. Аз съм си оправил къщата и си живея добре, *** да му мислят. Имам разрешение за оръжие, имам законно две ловни пушки и пистолет - нека да ми дойдат в *** в къщата! А балъците да плащат училището на ***!
132
1
 
18
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
*** НПО да не цъка минуси, а да обясни от къде на къде трябва да се нарушава чл 6 ал 2 от КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ и да се дават привилегии на етнически принцип на ***?
131
1
 
7
 
! Отговори
воевода преди 13 години
защо пак за *** за нашите деца кога ще има такова нещо
130
1
 
14
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
БЪЛГАРИ, СОФИЯНЦИ, ДАНЪКОПЛАТЦИ, ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ, ПИШЕТЕ ВЪВ ФОРМАТА ЗА КОНТАКТИ В САЙТА НА СОФИЙСКИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ! Нека ония хрантутници да разберат, че българите не искат да хрантутят *** с парите от данъците си!
129
1
 
10
 
! Отговори
Даскал преди 13 години
Пише се *** а не РОМИ
128
1
 
20
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Това НЕ Е ВЯРНО! Парите които се дават за *** се избиват от БЪЛГАРЧЕТАТА. Избиват се посредством оскъпяването на картите за градски транспорт за ученици и студенти! Абе вие *** НПО-та, защо не вземета сами да поемете разноските по транспортирането на тия чавета? Сорос малко ли пари ви дава, че да искате от бедния българин да ви хрантути отрочетата?
127
10
 
1
 
! Отговори
Райна преди 13 години
Преди няколко дни имаше видео в Днес.бг за такси което кара българчета от селата в училището за сметка на общината, така че не казвай, че няма!При ромите обаче трябва и допълнителна помощ да се преборят не само с бедноста и ниското образование, а и с дискриминацията! Не случайно много образовани роми крият произхода си, защото въпреки, че са образовани не получават работа ако разберат, че са роми!
126
3
 
2
 
! Отговори
Даскал преди 13 години
Пише се *** а не ЦИАНИ
125
10
 
3
 
! Отговори
Росен преди 13 години
Точно същината на проблема не може да разбереш! Когато се помага на ромчета не се отнема от българчетата, защото утре твоето дете ще трябва да живее в държава с три пъти повече необразовани престъпници! Както казах затворите също не са решение, защото няма да има кой да плаща сметката на това 30% от населението да е по затворите!Точно в името на бъдещето на детето ти трябва да се интегрират ромите!!!
124
0
 
6
 
! Отговори
Българка преди 13 години
Да де, равен, защо тогава да го правим неравен, в тяхна полза. И кой е казал, че няма българи алкохолици и деца в неравностойно положение без възможности, които НЕ СА ЦИАНИ! Те къде са? Със сигурност нямат специални автобуси. А колко са българсжките семейства, които са на ръба на мизерията?
123
0
 
12
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
СОФИЙСКИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ, за поредна година ДИСКРИМИНИРА хората, които с данъците си им плащат заплатките! ПОЗОР!
122
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** са си интегрирани, а такива като теб измамници трябвада бъдат съдени и пратени в затвора. ИНТЕГРАЦИЯТА ОЗНАЧАВА ДАВАНЕ НА РАВНИ ВЪЗМОЖНОСТИ. А НЕ ОЗНАЧАВА НЯКОЙ ДА ТИ ДАВА ПАРИ БЕЗ ДА РАБОТИШ.
121
0
 
9
 
! Отговори
Даскал преди 13 години
Пише се *** а не РОМИ
120
1
 
9
 
! Отговори
Референдум преди 13 години
Да се направи референдум искаме ли да даваме изобщо пари - за храна, за жилища, за дрехи, за ***. Тогава ще стане ясно, че всички искаме да получаваме тези неща безплатно! И правителството ще направи храната, жилищата, дрехите - всичко без пари щом на референдума така решим. И проблема с *** ще реши референдума. И тогава ще живеем щастливо - айде идоити безмозъчни - всички на референдум!
119
1
 
13
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Тия *** не живеят в катуни ... това са деца на тия ***, чиито ярко зелени къщи на по 3-4 ката се извисяват над гетата. Тия *** - измамници и мошенници имат повече пари от теб, но за сметка на това не плащат никакви данъци и такси! И сега тия *** мафиоти са намерили още един начин да смучат кръвчичката на българина - данъкоплатец. *** някоя сутрин да ги видиш тия ***. Първо че са по 5-6 *** максимум (а не 350) второ, всичките са обути в Найки и Рибок (оригинални)
118
0
 
12
 
! Отговори
des преди 13 години
спокойно !до седмица безплатния транспорт ще бъде разрушен,разграбен,*** пак няма да ходят на училище а шофиора пребит и ограбен.....!!!!на бас!!!!
117
6
 
1
 
! Отговори
Росен преди 13 години
Точно това е проблема! Ако не направим нещо да интегрираме ромските деца, винаги ще трябва да носим ромите на гърба и никога няма да станем успешна нация! Успешните нации са тези които се справят с предизвикателствата, а неуспешните са тези които си заравят главата в пясъка, като щраусите!
116
2
 
5
 
! Отговори
Българка преди 13 години
Процентът на реализираните *** е далеч под минимума. Те и в ЮАР за това говорят, ама *** си живеят в ***. Промяната не може да дойде отвън, те сами трябва да го поискат. А това яма да стане като им поднасяме всичко на тепсия и то за сметка на собствените си деца. Ние дали живеем като американци? Ние сме по-зле и от *** там. Щото нямаме никакви права - частната собственост не е гарантирана. Ако те оберат, какво можеш да направиш - нищо! В Америка *** не крадат, щото се стреля
115
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да се направи един референдум искаме ли да даваме пари на *** или не. И мнозинството да реши. Сега хората които защитават подобна глупост го правят заради лични облаги от нея. Иначе няма реална причина.

Спонсорирани публикации