30 хиляди миньори заплашват с улични протести

Настояват правителството да спре пенсионната реформа
21 сеп 2010 11:16,
25
30 хиляди миньори заплашват с улични протести
Снимка: Булфото

Над 30 хиляди миньори – членове на Федерацията на независимите синдикати на миньорите към КНСБ, заплашват да излязат на протест, в случай че бъде одобрен и на второ четене Кодексът за социално осигуряване.

Те са решени да започнат подготовка за национални, дългосрочни ефективни стачки, ако правителството не спре пенсионната реформа.

Шефът на браншовата организация Пенчо Токмакчиев обясни, че синдикатите са готови да продължат да обсъждат и предлагат мерки за усъвършенстване и подобряване на пенсионната реформа, която е необходимо да бъде въведена поетапно до 2017 г.

В декларация до премиера Бойко Борисов и министрите Трайчо Трайков, Нона Караджова и Тотю Младенов от синдиката на миньорите се обявяват против закриването на "Брикел" АД, защото 2000 работници ще останат без работа.

Според синдиката затварянето на "Брикел" ще доведе и до затварянето на "Топлофикация" – Гълъбово.

От КНСБ очакват да съберат над един милион подписа срещу пенсионната реформа до националния им протест на 7 октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
galabovo преди 13 години
До ouuuА ,бе *** мръсен!!! В Гълъбово ,където има три ТЕЦ - а ,да няма топлофикация във вашето скапано село ли трябва да има.***!
23
0
 
2
 
! Отговори
миньор преди 13 години
прависте братя миньори но не разчитаите на токмакчиев
22
0
 
0
 
! Отговори
Shark преди 13 години
А ти миньор ли си та се изказваш така компетентно?
21
0
 
2
 
! Отговори
човек преди 13 години
до 13 - що сравняваш доходите в гърция с нашите . това което му спират на гръка за месец , малко го получават тука за тодина . защо да не си търсят правата миньорите ? ти виждал ли си 60 годишен миньор ? точно сега е момента за протест , когато ти отнемат малкото останали социални придобивки . миньорите мислят за оцеляване , не за политика .
20
6
 
2
 
! Отговори
vini преди 13 години
Синдикатите да не лъжат и подвеждат хората защото който се е хванал с тях на хорото е изгорял.Миньорите ще се пенсионират като всички останали за трудната работа получават отпуски дрехи храна и по високи заплати.
19
4
 
2
 
! Отговори
ouuu преди 13 години
"Топлофикация" Гълъбово - ключово предприятеи за републиката. Ще рече че в Гълъбово имат парно ли? Мога да си представя колко пари наливаме от републиканския бюджет, за да издържаме топлофикация, която сигурно има 4-500 абоната...
18
0
 
4
 
! Отговори
Васо преди 13 години
Той народа беше и с Тато и БКП. Света ще свърши, *** не.
17
7
 
3
 
! Отговори
13 преди 13 години
ВСИЧКО Е НАГЛАСЕНО ОТ БСП И ОТ БАНДАТА НА СЕРГЕЙ.ЗНАМ ЧЕ ПОЧТИ ВСИЧКИ ЗНАЯТ ТОВА, НО ГО ПИША ЗА ТЕЗИ КОИТО СЕ СЪМНЯВАТ.УМИШЛЕННО СЕ ПРЕЧИ НА ГЕРБ ДА РАБОТИ.УМИШЛЕННО СЕ ПРЕЧИ НА БГ. ДА СЕ РАЗВИВА...НАРОДА Е С БОЙКО И ГЕРБ---ТОВА Е ВАЖНОТО
16
1
 
6
 
! Отговори
Уилма преди 13 години
О Фред,отлично се оправям сама.Имам си собствен бизнес от 20 год.Тука работата опира до това,че няма яснота и сигурност в законите.Не става въпрос за сравнение с Гърция - там 20 години лапаха,а сега не им харесва.Ние не лапахме,а се борихме да оцеляваме.Не може безропотно да ни обиждат /лош генетичен материал,*** народ /.Не може и не е допустимо дете да умира от апандисит.Не може да разкарваш човек до 2-3 болници,докато не умре накрая.Не може да си играем всеки ден "на тука има,тука нема".
15
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ми то и простаци има много по форумите, ама какво да се прави:)Никой не и виновен,че семействата са ги изоставили и са имали нещастно детство, а са останали незабелязани и от обществото:) Защо ли?:)Явно са влюбени в себе си некадърници:)
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прави са си миньорите да протестират.Тотю да го вкарат за един ден в забоя и ще трябва веднага да го пенсионират по болест, ама той го намислил те да бачкат три години повече.
13
14
 
3
 
! Отговори
Фред преди 13 години
Ама недей спа, протестирай си, кой ти пречито и в Гърция протестираха, протестираха...*** протестиращи има навсякъде, все нещо не им харесва, някой им крив, че са некадърни да се оправят сами....и си протестират.
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
положението е следното -всички протестират и искат пари.пари няма.стачките -могат да си ги вдигат колкото искат -пари няма кой даде на България,като на Гърция дават.Бпрочем -там много протестират-но гръцкото правителство ще си направу реформите/за съкрашаване на държавните разходи/Трябваше през изминалите 20г да протестират.Прехода -свърши,който се накраде-накраде.Сега и с протести и без протести - все тая-пари няма-действайте.
11
1
 
19
 
! Отговори
Уилма преди 13 години
"Плашат"???Кого плашат??Айде стига сме се плашили.Миньорите - плашат,лекарите - и те плашат,КНСБ - плаши с палатка.Станахме с извинение "***".Като ще се протестира - да се протестира.Ама яко!!Крайно време е да си потърсим правата.Като плащам здравна вноска е задължително,като ще ме лекуват е пожелателно.Като се осигурявам за пенсия е задължително,като ще се пенсионирам ще сменят закона 120 пъти.Да не изброявам,че съм бясна.Синдикатите спят,организацийте на бизнеса спят,НИЕ също спим!!!
10
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боже! Имало все още и достойни хора в тази държава!
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СЕГА ПРОФСЪЮЗИТЕ ТРЯБВА ДА ОРГАНИЗИРАТ ВСИЧКИ БРАНШОВЕ ,А НЕ ДА СЕ КРИЯТ КАТ МИШОЦИ
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и сас БРИКЕЛ че стане като със рудник ИВАН РУСЕВ "синдикатите " ще помогнат да го затворат
7
17
 
10
 
! Отговори
Боби преди 13 години
Ама нека си протестират, демокрация смеАз съм "ЗА" реформата, защото смятам, че е наложителна, също имам право на мнение нали.
6
14
 
12
 
! Отговори
Женя преди 13 години
Чудно ми е как някои не могат да проумеят, че реформа означава свиване на разходи и подобряване събираемостта на приходитете искат точно обратното, хем рано да се пенсионират, хем вноски да не плащат, хем големи пенсии да взематтова може да стане само в "Страната на чудесата"
5
8
 
21
 
! Отговори
аватар преди 13 години
БОКО ЧУЙ НАРОДА КАКВО ГОВОРИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Спонсорирани публикации