Промоция! Плащаш навреме – прошка от КАТ

До 50% намаление на актовете за съвестни шофьори платци
21 сеп 2010 16:00,
55
Промоция! Плащаш навреме – прошка от КАТ
Снимка: БГНЕС

Хората, които плащат актовете си към КАТ навреме, да ползват намаление между 30 и 50% процента от глобата, гласи предложение за изменение в Закона за движение по пътищата.

Такава практика в нашата страна има по отношение на данъците, аргументира предложението Алекси Кесяков – секретар на Държавната общественоконсултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата.

"Въпросът е как точно ще се разпише текстът и дали ще получи достатъчно одобрение. Ако човек няма възражение по допуснатото нарушение и е съгласен да плати глобата, и я плати в определен срок – 10-15 дни, в зависимост от това как определи законодателят, той ще плати по-ниска сума, отколкото е предвидено в закона.

Процентите са различни – 30%, от друго място искат 50 на сто, в зависимост от това доколко тя ще изиграе своята роля за бързо прилагане на наказанието", добави още Кесяков пред Дарик радио.

По този начин според него ще се постигне по-добра събираемост на глобите в КАТ. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: КАТАлекси Кесяков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
8
 
32
 
! Отговори
Kriti4en преди 13 години
dqvolski si prav pi4 ,mnogo si prav :(
48
8
 
33
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
majtap be...pri tiq nqma pro6ka i prazno
47
8
 
33
 
! Отговори
баЙ Кольо преди 13 години
А ти вземи научи правилата за правопис, че съсипваш пейзажа на коментара :D
46
8
 
33
 
! Отговори
:X преди 13 години
Хора, трепете със заглавия! Че каква промоция е това? Та нали в цяла ЕВРОПА е така? Нали и ние сме в Европейския съюз, защо да не следваме примера на западните държави? Надявам се, че при забавяне на плащането на глобата, тя ще бъде увеличена в много по-големи размери. А не само да ги плащат бързо и да ги намалят. СЛЕДВАМЕ ЕВРОПА = УСПЕХИ !
45
10
 
32
 
! Отговори
бушмен преди 13 години
време е *** с купените книжки,които не са чували за правилник за движение по пътищата,като тоя *** "БОГАТАШ" ,да се научат,че има правило за дясно стоящ,правила за паркиране и спиране,престой,скорост,еднопосочна улица,пешеходна пътека тип "зебра",съответно сфетофарна уредба с червено,жълто и зелено,както и полицаите,които им "прощават" да се замислят,дали джигита утре няма да ги претрепе...
44
8
 
33
 
! Отговори
Н преди 13 години
ТОВА НЕ Е НОВА ПРАКТИКА ЗА БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ... И ДОСТА ОТ НЕ ТОЛКОВА ИЗБЕЛИТЕ..;) в КИПЪР Е ТАКА, НО АКО ПЪК ПРОСРОЧИТЕ ПЛАЩАНЕТО ГЛОБАТА СЕ УДВОЯВА... И НА 3-Я МЕСЕЦ НЕПЛАТЕН... В КАУША..;)
43
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Полицай глобява шофьор дава му фиш и му казва: -Запазете го! -За какво ми е? -Като съберете 10 ще получите колело.
42
19
 
37
 
! Отговори
БОГАТАШ преди 13 години
ПРИ ГЛОБА С ФИШ НИКОЙ НЕ МИ ОТНЕМА ТОЧКИ МИСЛИ СИ И СИ ФАНТАЗИРАЙ ПАЛЯЧЕНЦЕ И ПРИ АКТ НЕ ВИНАГИ ТИ ОТНЕМАТ ТОЧКИ,ЛЕКА НОЩ,ЧЕ ИМАМ МНОГО ВАЖНА РАБОТА ТРЯБВА ДА ПИЯ И ДА КАРАМ КОЛА,ПОСЛЕ ДА МЕ СПРАТ И ДА МЕ ГЛОБЯТ,АКО ИСКАТ АЗ ЩЕ СЕ ЗАБАВЛЯВАМ ЧАОО МАЛКИ ЧОВЕЧЕТА.
41
9
 
35
 
! Отговори
Кр преди 13 години
Не е хубаво да крещиш по форумите. По-добре млъкни и помисли малко. Плащането на глобата навреме не те освобождава от другите наказания, като напр. отнемането на точки, на книжка и пр. Така че, имаш ограничен брой нарушения, които можеш да направиш и после-аут. Целта, в случая е КАТ да посъберат поне някакви пари...
40
10
 
39
 
! Отговори
Барби преди 13 години
Колко обичайно - плащаш, няма наказание, неплащаш, има наказание.Типично по български.
39
9
 
36
 
! Отговори
Стоянов преди 13 години
А кога ще приветстваш идеята да получаваш по-голяма заплата а?
38
20
 
42
 
! Отговори
БОГАТАШ преди 13 години
АЙДЕ ПАК СЪМ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАН БЕДНЯЦИ ЛАПАЙТЕ ИМАМ ПАРИ И ВИНАГИ МОГА ДА СИ ПЛАТЯ АКТА АКО Е 300 ЛЕВА СТАВА 150 ЛЕВА АКО Е 150 СТАВА 75 ВИНАГИ ЩЕ НАРУШАВАМ И ЩЕ ПЛАЩАМ НАВРЕМЕ ТОВА Е ПО ДОБРЕ ДАЖА ОТ ПАРИ НА РЪКА,АКО 50 ЛВ.СТАВА 25ЛВ.ЗАЩО ДА ДАВАМ НА ЧЕНГЕТАТА 40 СЛЕД КАТО МОГА ДА ПЛАТЯ НА ДЪРЖАВАТА 25 ИНЕРЕСТНО НО ФАКТ БОРИСОВ БЛАГОДАРЯ ТИ ВИНАГИ МИСЛИШ ЗА НАС БИЗНЕСМЕНИТЕ...ДА ГО ДУХАТ БЕДНИТЕ...КАКТО СЕ КАЗВАШЕ В ЕДИН ФИЛМ.
37
11
 
37
 
! Отговори
Веси преди 13 години
И в Гърция е така, а мисля че и в Македония. Редно е и е правилно. Приветствам идеята,
36
12
 
36
 
! Отговори
Стоянов преди 13 години
Тия какво ли не правят вече само и само да ти вземат парите. Няма да се учудя след месец за 5 лева може и да се надупят.
35
11
 
43
 
! Отговори
кукера преди 13 години
ХА,ХА,ХА ,АЙ СТИГА ПРОСТОТИИ, ВЕЧЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ,ДА СЕ ЗАКРИВАТ НЕРЕНТАБИЛНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ,като кат,нои,нзок,бюро по труда ,разни комисиики за защита на потребители и санитарен контрол ,все бездейни държавни гълтачи на пари, А И СИНДИКАТИТЕ
34
9
 
37
 
! Отговори
stancov преди 13 години
И в Гърция е така ако си платиш до десетият ден получаваш 50 процента отстъпка
33
12
 
38
 
! Отговори
main_creator преди 13 години
Да се закрие този стар неорганизиран търгавски обект -КАТ на загуба е.Глобите да се събират на ръка- на място от полицяйте и след всяко дежурство да се отчитат - и катаджиите да не са на заплата а на процент
32
15
 
43
 
! Отговори
селянин преди 13 години
Комунист ли е за нищо не става ,за нищо.Тия от ГЕРБ са черешката на сладоледа.Всички в концлагера и по една мотика 10 номер да бачкат .
31
9
 
37
 
! Отговори
mutata plovka преди 13 години
до: 27ти. абе че е така така си е. обаче ако не взимаха пари, щяхме да сме останали без книжки всички много отдавна.
30
10
 
34
 
! Отговори
селянин преди 13 години
Да се вземат кардинални мерки.Да се забранят в употреба личните МПС.Да се ползва само държавният обществен транспорт.Няма да има нарушители ,няма да има промени на тъпите и неуко направени закони.