Пък бл. 20 в Ямбол се превръща в немски хипермаркет?

ДРОМ вини кмета на града в частен инвеститорски интерес
21 сеп 2010 12:38,
279
Пък бл. 20 в Ямбол се превръща в немски хипермаркет?
Бл. 20 Снимка: Каньо Канев

Кметът на Ямбол Георги Славов има частен интерес от събарянето на станалия печално известен бл. 20. На мястото на съборената постройка ще изникне хипермаркет на известна немска хранителна верига.

За това алармира лидерът на политическа партия ДРОМ Илия Илиев.

Формацията му ще сезира Европейската комисия и ще изпрати жалба в съда в Страсбург за нарушаване правата на ромите и накърняване на човешкото достойнство.

Илиев обвини кмета на Ямбол, че е изгонил и оставил на улицата стотици жени, деца, инвалиди от собствените им жилища. 

В момента на палатков лагер около блока са над 100 семейства, сред които имало бебета на пет и 40 дни, както и мъж с над 95% инвалидност. Те живеели в катастрофални жилищни условия.

"Действията на кмета са безотговорни, агресивни и необмислени, защото той няма право да иска събарянето на блока", коментира лидерът на ДРОМ.

Той посочи, че във въпросния блок живеят 53-ма собственици на жилища, а останалите са пребивавали там въз основа на настанителни заповеди.

Илиев отново обвини кмета на Ямбол в лъжа, че в блок 20 живеели и много пришълци. Той показа 170 копия на лични карти на роми с адресна регистрация в този блок.

По думите му на 10.05.2010 г. Георги Славов е издал заповед за техническо обследване на въпросния блок. След направената експертиза се посочва, че постройката се нуждаела от сериозен ремонт, а не от събаряне. Било посочено дори, че самата конструкция на блока била много стабилна.

"Заради частни, лични интереси кметът предприе тези действия", коментира Илиев. Той бе подкрепен и от общинските съветници Каньо Канев и Николай Ганев, които съобщиха, че на въпросното място ще изникне хипермаркет.

Общинарите са поискали да бъде направена независима експертиза за състоянието на блока, но кметът много бързо бил пристъпил към събарянето му.

Общинските съветници обвиниха и полицията, която стояла безучастно и не предприела действия за опазването на реда при рушенето на блока.

"Такова нещо нито в Кербала, нито след земетресението в Хаити съм виждал. Хората с деца на ръце си изнасяха багажа и панелите падаха в краката им", описа ситуацията Каньо Канев.

Те отново напомниха, че срещу кмета на Ямбол се водят шест досъдебни производства и дело за длъжностно присвояване в особено големи размери.

Още по темата
16 сеп 2010 20:00
278

Общинските съветници поискаха той незабавно да подаде оставка или да бъде стартирана процедура за неговото отстраняване.

По информация на общинските съветници в момента нямало и яснота къде ще бъдат настанени бедстващите роми. Максимум 50 семейства можели да отидат в бившата клиника „Хипократ“ в града.

Лидерът на ДРОМ нарече "глупости" подписката на хората от околните на Ямбол села, които се обявиха против заселването на останалите без дом роми.

"На тези, които не им харесва ромите да живеят там, да отиват в Швейцария и Германия", категоричен беше Илия Илиев.

Освен от европейските институции партията ще потърси съдействие и от българските институции за решаването на проблема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още по темата: кмет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
1
 
20
 
! Отговори
СТОЯН преди 13 години
И КАК ТАКА СА СИ НАПРАВИЛИ ПАЛАТКОВ ЛАГЕР,НА ЧИЯ ЗЕМЯ Е ПОСТРОЕН?КОЙ ГО Е РАЗРЕШИЛ?АМИ ДА ВЗЕМЕМ ВСИЧКИ ДА СИ ПРАВИМ ПАЛАТКОВИ ЛАГЕРИ КЪДЕТО НИ СКИМНЕ,С КАКВО *** СА ПОВЕЧЕ ОТ НАС?
223
1
 
13
 
! Отговори
ренде преди 13 години
Кой спомена нещо за ***?
222
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не искат - ще ги отпишат.а директора по хоризонт убедено разправяше че ще има паралелка.явно ще нарушат правилата за брой деца в паралелка
221
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
що никъде не пише за това че в пазарджишкото училище "Христо Смирненски" паралелка е на път да се разпадне защото родителите искат да ги отпишат защото половината връстници на децата им са ***
220
0
 
2
 
! Отговори
Red John преди 13 години
До онбашията: ***,велик си! :)
219
3
 
10
 
! Отговори
Теодора1 преди 13 години
Нека аз да съм зле,ти поне бъди по-добре от мене.И поне се научи да пишеш на кирилица,все още в България пишем и четем на нея.
218
1
 
4
 
! Отговори
za 218 преди 13 години
Ti si Krimena ot St. Zagora ili pone zle kolkoto neia / nego...........
217
9
 
3
 
! Отговори
vvvvv преди 13 години
samo *** sa vi vinovni na vas ,kompleksari q poglednete po realno!! koi ograbi durjavata ,koi q dokara do tova polojenie ,a posle ***.. da vi se sluchi na vsichki vas,koito se radvat na neshtastieto na drugite ,sushtoto neshto !!!
216
14
 
13
 
! Отговори
Теодора1 преди 13 години
Ай сиктир бе Ша ми казвати че ние *** нямаме култура а па ка да немаме. Ми Софка дето щеше на Евровизията да представя Бъгария ако ониа от кафето не беа свършили сиганиата. Ми братя, *** що се праат на ***! ми (Радка-пиратка) помните ли какъв хит бе В който и автобус тролей трамвай да се качиш у Софио... се (Радка-пиратка) ша чуаш Па това поп-фолка ние го измислихме аре да не изброявам че бая време ша земе Ний и азбука сме имали ама едно време кат са а пенасяли са я заврели на един куче в гъсъ и то се удавило в Дунао. Напкум едно наш брат от Лом я писал отново та едвамка са го освестили после било по време на соцреализма.И ша ми кажети че ние *** сме политически не оринтирани Е ка такъ бе джанам Не са ли чуал че политиката е мръзна работа демек като за нази ама мноо почнаа да ни плигиатсват у последъкА па вие знаете ли че ако не бе десетото ноември сичкото *** младеж все комунист щеше да стане и ние *** щяхме да прекръстим Партията столетница щот някой щеше да каже: *** Сиганската Партия демек БСП ама дойде Голямото, демокрация и они сами свършиха сиганиата И се случиа мноо промиени в сиганското битие щот нал сиганията е сиганоним на сибодата Наште шукарки вече не беа другарки ми станаа госпожи апа *** вече му викаа ром Та като почна един, демокрация един, сибода мани! мани. Сичкото *** вдигна осрания си сигански гъс кото чер байрак? При социализма нашето брата *** живееше мирно и покорно щот милицинерте мили мили ама кат те пипнат милото ти маме расплакват. а па сеа Бат, Бойко страшен! страшен ама сомо те фащат и те пускат пак да си крадеш щот има (правата на човека) демек и Асан го водят челавек.По ено време сакахме да напраим кражбите си законен биснес и сичкото сиганско младеж реши седесар да стане ама башсигането Ванката, Костов рече (Не мое така, мноо маймуни ще станем на клона) Тоа така и не го расбрах кви маймуни кви клонове ама несе ние и без друго си живеем арно да му мислят бъгаритеАпа като дойде цару ! мани мани Той се оказа по-голем *** и от нас бре Обаждах се на цар Киро да го питам да не му се пада нещо брачет а той ми вика (Абе оставете чиляка и той като нас седем деца има кво друго му остава освен да крадне) Бе то да крадне да крадне ама той се уля бре! добре барем че не го оставиа ощ за четири годин че за нас нищо немаше да остане и каде щехме да си тързим друго такова прекразно родиноМа то и тиа дето дойдоха не се шегуват та май все таа. Ибана ни е в гъс Ама я сам решила да са пишем у следущия бигбрадару кат Айше Малее и там голема сиганиа.Аре да бегам че ша свърши интарнето ний сеа така викаме на жицата Ша *** прощавати за лошия сигански ама я наскоре завръших у новио бъгарски, университет. Tuesday, September 21, 20105:25 PM
215
1
 
19
 
! Отговори
5555 преди 13 години
ако се построи хипермаркет - добре, но кой ще е този *** дето ще си даде парите за хипермаркет граничещ с *** къщи и аромата от *** махала. а за тези дето са подкрепили ДРОМския *** само ще кажа че и те са ямболски ***
214
2
 
28
 
! Отговори
ники преди 13 години
на илиев ще кажа, че адресната регистрация не е документ за собственост! освен това ако блока се е нуждаел от ремонт, защо *** не са го ремонтирали, а сами са почнали да го бутат? а на каньо ще кажа, че нито в кербала нито в хаити, нито никъде по света няма такова безотговорно отношение към общинска собственост, каквото имат *** в българия, както и такова търпение, като общинското към ***! навсякъде другаде щяха да ликвидират ***!
213
2
 
33
 
! Отговори
ЕЙ ХОРА преди 13 години
ДАЙТЕ ДА ИЗДИГНЕМ ТОЯ КМЕТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ - ГАРАНЦИЯ ЩЕ СПЕЧЕЛИ, АКО ПРОДЪЛЖАВА В СЪЩИЯ ДУХ. СИГУРЕН СЪМ - НЯМА ГЕРМ, НЯМА СДС, НЯМА БСП И ДРУГИ ТАКИВА. ТОВА Е НАШИЯ ЧОВЕК - ПРЕЗИДЕНТА НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ
212
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Някой трябва много мощно да свие сърмите на тоя *** - Илия Илиев. Цялата му дейност се изразява в подобни закани и заплахи, колкото да отчете дейност за ДРОМ и така да прибере паричките от еврофондовете.
211
1
 
33
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
По - добре немски хипермаркет, отколкото *** катун, мизерия и болести...
210
2
 
20
 
! Отговори
онбашията преди 13 години
в друго немско нещо трябва да се превърне :)
209
0
 
23
 
! Отговори
ники преди 13 години
а защо лидерът на политическа партия ДРОМ Илия Илиев, не купи блок на ***, малко ли европари гушна за тяхна сметка? освен това от хипермаркета не само кмета ще има полза! и по закон ако *** представят нотариален акт за собственост на апартамент и вносни бележки за платени данък и смет, то общината е длъжна да го обезщети!
208
2
 
14
 
! Отговори
БГ преди 13 години
*** - да се изселят в Индия или още по-добре - на луната. Да си дишат собствените миризми.
207
1
 
16
 
! Отговори
бг преди 13 години
Пак германците спасяват положението.В немският хипермаркет ще влизат само ***, а ще излиза ...
206
1
 
26
 
! Отговори
бай Ханс от Хановер преди 13 години
Ей,тоя кмет го изкараха по-лош от ония дето събориха двете кули в Ню Йорк! Разбра ли се сичкото ром има ли документи за самоличност и адресна регистрация. Щото ако няма,има действащи закони срещу самоуправство и рушене на чужда собственост.
205
1
 
18
 
! Отговори
TT преди 13 години
що никъде не пише за това че в пазарджишкото училище "Христо Смирненски" паралелка е на път да се разпадне защото родителите искат да ги отпишат защото половината връстници на децата им са ***

Спонсорирани публикации