Курумбашев нарече Борисов "момиче"

"Тепърва ще те щипят", предупреди го червеният депутат
29 сеп 2010 13:37,
300
Курумбашев нарече Борисов "момиче"
Снимка: БГНЕС

"Не така, моето момиче, тепърва има да те щипят". Така депутатът от БСП Петър Курумбашев коментира изявлението на премиера Бойко Борисов, че ще подаде оставка, ако бъдат организирани протести срещу правителството.

Припомняме, че премиерът каза това в интервю пред Сашо Диков за Канал 3.

"При стачка си подавам оставката. Аз толкова мога. Давам всичко от себе си – от сутрин до вечер, дадох си здравето и нервите. Щом не ни харесвате, викате си Станишев, Доган и си ви дооправят. Толкова! Полагам огромни усилия, повече от това не мога. Толкоз мога!", сопна се Борисов.

Днес червеният Курумбашев се беше подготвил с няколко духовити фрази по отношение на премиерската позиция.

"Какъв голям мъж, а пък плаче!", възкликна  той. И даде пример – протести има в цяла Европа – вчера в Словения, днес в Брюксел. Това означава ли, че Барозу трябва да подаде оставка?", реторично попита червеното острие. "Какво да кажем за Папандреу? Има ли стачка в Гърция?", допълни той.

Петър Курумбашев подчерта, че българският народ е избрал Борисов, за да управлява, а не да бяга от отговорност. Освен това премиерът говори за оставка, след като е изхарчил 4 милиарда от завещания му от предишното правителство фискален резерв.

Опозиционният депутат си позволи да даде още един съвет на премиера – да уволни здравния си министър. И тук с подготвена "цветна" реплика: 

"Ако господин Борисов съвсем скоро не уволни госпожа Борисова, тя ще го уволни него". Курумбашев се интересува дали мнозинството ще участва в дебата по вота на недоверие, или ще напусне залата, каквато заявка даде преди време Бойко Борисов.

Колегите на Курумбашев от БСП – Меглена Плугчиева и Явор Гечев, пък поискаха оставката на шефката на фонд "Земеделие" Калина Илиева. Гечев подчерта, че прокуратурата вече официално проверява младата директорка за злоупотреби за 150 милиона евро по програмата САПАРД.

Бившият министър за еврофондовете Плугчиева съобщи, че заради грешки на фонда са отрязани 400 проекта по програмата за развитие на селските райони. Те са на обща стойност 120 милиона лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още по темата: момичеКурумбашев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
5
 
7
 
! Отговори
ba6 преди 13 години
курумбашев .... да си ядеш първите три букви от фамилииката, кухльо (пройзлиза от *** и ***) Добре че СерГЕЯ не беше женичка ...мазни червени ***
192
1
 
1
 
! Отговори
Пич преди 13 години
Е ти ако си ми кака или батко, това означава, че образователната система се е провалила тотално в твоя случай. Поне да се беше научил/а да пишеш грамотно, че да имам стимул да ти дочета коментара.
191
0
 
9
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Хората живеят с надежда, че някой ще спре нахалните "бизнесмени" крадящи труда на слабоквалифицираните хора. Надяват се да няма корупция. Вярват на обещания. Психолозите от милицията знаят как се прави пропаганда. Когато се усетят и разберат истината ще бъде късно. Сега шуро-баджанащината е в пълна сила. Никой не прави опит да притисне банките иза да свалят лихвите по кредитите. Бизнес без пари не може да се прави.
190
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Корумбашев е искал да каже, че Борисов се държи като ощипана госпожица. Прав е човека, не може вечно Бойко да се оправдава със Станишев, а сега да плаши гаргите с оставка, сякаш е незаменим. Няма незаменими хора, особено за премиери има дълга опашка от чакащи.
189
0
 
0
 
! Отговори
borokaro преди 13 години
Е а нека ги направи първо дееее ...
188
7
 
11
 
! Отговори
borokaro преди 13 години
Бойкооооо пак ли ти бреее , успокой се малко и марш към Банкя ... и утре с оставката в ръка и в парламента ... извини ни се , поклони се пред изстрадалият Български народ и отново марш към Банкя и да не сме чули за теб никога повече...ЯСНО ЛИ ТИ Е
187
14
 
4
 
! Отговори
Пич преди 13 години
"Първо съм жена. Второ имам пари ,да.,защото работя .Не съм комунистка и няма да бъда ,защото не съм нито куха ,нито стара. "Изобщо не ме интересува дали си жена или извънземно. Като говориш глупости и си получаваш коментарите. Седяхте и спахте 8 години и пускахте червената бюлетина и сега Борисов ви е виновен. Онези разчленихха държавата на съставните и части, няма област която да не е проядена от корупция. Сега има някакъв шанс нещата да се оправят малко от малко, а вие пак плюете.
186
14
 
11
 
! Отговори
Червени Боклуци! преди 13 години
Бойко е най добрия премиер а досега нямаше кой и магистралите да ви направи... Скапани ЧЕРВЕНИ ***!
185
0
 
6
 
! Отговори
Откровен преди 13 години
А като забележиш, че живееш в умряла държава кво правиш?
184
3
 
7
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Пич, ББ нищо не строи. Той е Премиер. Неговото"строителство" е мениджмънта на държавата. Това той не го умее. Абсолютно некадърен, незнаещ, твърде неначетен, слабоинтелигентен чалгар. Това е обожествения Супермен. Няма начин да изкара мандата до край. И колкото по-скоро си подаде оставката, толкова по-добре за нас. Трябваше Рот да каже в лицето на ЦЦ,че са свързани с ***. ЦЦ мънка като слаб ученик, кАкъвто е бил винаги. Бог да ни пази от некадърниците комунисти ОТ ГЕРБ И БСП.
183
3
 
6
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Голям смях падна снощи когато го гледахме. А това ,че е комунистическа издънка всички го знаят.Тук-там има някои ,които не са схванали играта и се пънат.
182
6
 
5
 
! Отговори
Пич преди 13 години
"Ей много знаеш ама ! Сега като има акции и задържани, осъдени има ли ??? Преди дори да имаше акции не се разгласяваха публично и не се слагаха нарицателни"Какви акции имаше, бе мишок ? Кой, Запалката ли правеше акциите или Михов, кой бе *** ? Борисов ли ги съди тези нещастници и мутри, че него обвиняваш за съдебната система ? Всички съдища са пълни с червени ***, които в момента се интересуват само как да саботират правителството защото така им нареждат от централата-майка.
181
3
 
12
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Първо съм жена. Второ имам пари ,да.,защото работя .Не съм комунистка и няма да бъда ,защото не съм нито куха ,нито стара. А това ,че не долюбвам сегашното управление не означава съм с тях и за тях.А и сме ги плюли ,разбира се. И по-кротко с нервите , не е нужно да полудяваш . Знам за убийствата ,за кражбите ,но сега не е по-различно.Още по нагли са и крадците и убийците. Само спектаклите са повече. А думата *** не я коментирам.
180
1
 
11
 
! Отговори
borokaro преди 13 години
Приятелю,по голяма корупция и лобизъм от сега никога не е имало в България,по голямо безхаберие също,за твоят вожд-какво да кажа,погледни Цветелинчето от Сибанк-цялата държава работи за нея,ББ от къде произлиза-от престъпните групировки,а за престъпноста-нека да видим колко престъпници ще осъдят-ДО СЕГА СА НУЛА...ЗА ДОПЪЛНЕНИЕ ПАК ЩЕ КАЖА - НЕ СЪМ КОМУНИСТ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДА...
179
1
 
7
 
! Отговори
До 180 преди 13 години
Ей много знаеш ама ! Сега като има акции и задържани, осъдени има ли ??? Преди дори да имаше акции не се разгласяваха публично и не се слагаха нарицателни - убиец, измамник, крадец преди дори да е разгледано делото в съда ! И сега има измами, кражби, убийства и изнасилвания, рекети и т.н. не по-малко от преди ... просто сега се набляга повече на тях отколкото на здраве, обучение, социални помощи и финансово състояние на хората !
178
0
 
5
 
! Отговори
изруд преди 13 години
ай да прайм политически преврат
177
7
 
12
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Че сме за смях е ясно. На покрива викали. Представяш лиси, Премиерът се е качил на покрива да вика. Тази оставка му е в джоба, да я дава незабавно. Има кой да управлява. навремето след 1989 година така казваха комунистите:"Само ние можем да управляваме". ББ е достойна комунистическа издънка. Той толкова може, т.е. нищо не може.
176
2
 
1
 
! Отговори
do fori преди 13 години
ти май не разбра намека? тази правописна грешка беше запазена марка на комунистите и символизираше аграрното им начало.
175
10
 
8
 
! Отговори
Пич преди 13 години
"Пич ,ти от небето ли падна ? Държавата затънала до гуша "Щом имащ време и пари да висиш в Интернет и да плюеш, не си толкова затънал, червено мързеливо *** такова. Мамка ви комунистическа, сега заревахте, нали така ? По Станишев никой не плюеше, мишки такива. Онези се *** да крадат и да ви се подиграват ама нали са другари, по тях не се плюе. Онзи нахален турчин по 2,3 милиона официално прибира и не го е срам. Я си спомнете какво беше - отвличания, убийства, корупция да шия. *** !
174
1
 
10
 
! Отговори
СВЕТ преди 13 години
Ами за колко време стана не знам ... единственото смислено нещо, което чух от Дянков е, че следващата година трябва да потърсим кредитиране, за да не се налага да свиваме допълнително разходите ! Обаче тва е само едно смислено нещо на фона на многото глупости които направи покрай антикризисните мерки и тоталното объркване на бюджета за годината !