Курумбашев нарече Борисов "момиче"

"Тепърва ще те щипят", предупреди го червеният депутат
29 сеп 2010 13:37,
300
Курумбашев нарече Борисов "момиче"
Снимка: БГНЕС

"Не така, моето момиче, тепърва има да те щипят". Така депутатът от БСП Петър Курумбашев коментира изявлението на премиера Бойко Борисов, че ще подаде оставка, ако бъдат организирани протести срещу правителството.

Припомняме, че премиерът каза това в интервю пред Сашо Диков за Канал 3.

"При стачка си подавам оставката. Аз толкова мога. Давам всичко от себе си – от сутрин до вечер, дадох си здравето и нервите. Щом не ни харесвате, викате си Станишев, Доган и си ви дооправят. Толкова! Полагам огромни усилия, повече от това не мога. Толкоз мога!", сопна се Борисов.

Днес червеният Курумбашев се беше подготвил с няколко духовити фрази по отношение на премиерската позиция.

"Какъв голям мъж, а пък плаче!", възкликна  той. И даде пример – протести има в цяла Европа – вчера в Словения, днес в Брюксел. Това означава ли, че Барозу трябва да подаде оставка?", реторично попита червеното острие. "Какво да кажем за Папандреу? Има ли стачка в Гърция?", допълни той.

Петър Курумбашев подчерта, че българският народ е избрал Борисов, за да управлява, а не да бяга от отговорност. Освен това премиерът говори за оставка, след като е изхарчил 4 милиарда от завещания му от предишното правителство фискален резерв.

Опозиционният депутат си позволи да даде още един съвет на премиера – да уволни здравния си министър. И тук с подготвена "цветна" реплика: 

"Ако господин Борисов съвсем скоро не уволни госпожа Борисова, тя ще го уволни него". Курумбашев се интересува дали мнозинството ще участва в дебата по вота на недоверие, или ще напусне залата, каквато заявка даде преди време Бойко Борисов.

Колегите на Курумбашев от БСП – Меглена Плугчиева и Явор Гечев, пък поискаха оставката на шефката на фонд "Земеделие" Калина Илиева. Гечев подчерта, че прокуратурата вече официално проверява младата директорка за злоупотреби за 150 милиона евро по програмата САПАРД.

Бившият министър за еврофондовете Плугчиева съобщи, че заради грешки на фонда са отрязани 400 проекта по програмата за развитие на селските райони. Те са на обща стойност 120 милиона лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още по темата: момичеКурумбашев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
2
 
5
 
! Отговори
Откровен преди 13 години
Не съм разбрал до сега някой да е бил насилван да вземе кредит. За мен да вземеш кредит, при положение, че парите няма да бъдат употребени, за да възпроизведат пари и че способността за погасяване е оценена с голям компромис си е чиста проба руска рулетка.А това дали има или няма работещ бизнес, какво е състоянието на икономиката... Щом лихвата е висока значи в икономиката има достатъчен финансов ресур и затова кредита е скъп. Ако не беше така лихвите щяха да са други.
212
10
 
24
 
! Отговори
По Явор преди 13 години
Дачков...В това отношение Борисов е абсолютен шампион. За десет години публичен живот в България той не остави нищо след себе си освен думи, които условно могат да бъдат разделени на две оправдание с другите за несвършената работа и хвалби за себе си, пак за несвършена работа.След тригодишно управление на Борисов и четиригодишно на ГЕРБ София е близо до онова състояние, което спокойно можем да наречем ***. А постиженията, с които много обича да се хвали Борисов метрото и някакви отсечки от околовръстното шосе, са проекти, заложени в минали управления.Бойко Борисов мислеше и мисли единствено за политическата си кариера и за поста, който ще заема, но не и за работата, която трябва да свърши. Когато беше кмет, мислеше за премиерстване, сега му се става президент. Него политиката същински никога не го е интересувала. Не го е интересувало и управлението нито на МВР, когато беше главен секретар, нито на София, когато беше кмет, нито на държавата, когато е премиер. Единственото, което го е вълнувало през тези години, е именно частният му интерес, който далеч не се измерва само с пари и власт, но и с непрекъснато удовлетворяване на ненаситната жажда за собствено величие и прослава.
211
2
 
7
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Да, в чуждите банки.Прав си ,но когато има работещ бизнес /както беше / лихвите бяха много по-достъпни. А и лошата политика на банките -Даваме пари ,взимайте подлъга хората и хоп- 16 ,4 % необслужвани кредити. Но не са виновни банките ,а наивните хора ,защото лесно се взима ,но трудно се дава ,нали. Мислиш преди да предпиемеш каквато и да било стъпка в живота ,а това заробване с години наред.
210
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лихвите са цената на кредита.А цената на кредита зависи от икономическата, социалната и политическа среда в страната.
209
12
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Сладур, надушвате плячка и смятате, че пак ще ви се отели вола а... - забравете!... - Какъв сладур - Борисов не бил свършил нищо...
208
0
 
0
 
! Отговори
До 215 преди 13 години
Ха така . Нека им ! Да видят те хубаво ли е . :) хахахах
207
2
 
10
 
! Отговори
Балин преди 13 години
Ами то Бойко само БСП кори без да започва от себе си, защо другите да го правят? Отговори ми на този въпрос! Вече трети министър си подава оставка втори в здравното министерство и то само за година, това какво говори?
206
0
 
4
 
! Отговори
СВЕТ преди 13 години
Приятен ден на всички !
205
1
 
3
 
! Отговори
Откровен преди 13 години
Лихвите са цената на кредита. Когато на банките не им се дават кредити лихвите са високи. От друга страна високите лихви привличат капитали в трезорите. Сиреч високите лихви събират паричките на народа в банката, а тя прави с тях каквото и когато намери за добре.По-интересно става когато банката е клон на някоя чуждестранна банка. Сетете се къде отиват нашите парички.
204
0
 
12
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Дрън, дрън. У нас всички банки са клонове на чужди такива. Лихвите у нас са два пъти по-високи отколкото в страната където са регистрирани. Тук е ролята на Централната Банка(БНБ), която следва да регулира пазара на пари. Защо не се усвояват Еврофондовете? Защото субсидията се изплаща накрая. През останалото време трябва кредит. При тези лихви, 50 % субсидия се свива до 35%. Като прибавим и рушвета и няма смисъл. Разбра ли.
203
0
 
3
 
! Отговори
Ели преди 13 години
О.к.
202
0
 
5
 
! Отговори
До Ели преди 13 години
Единстеното което исках да кажа е, че лихвите не подлежат на спекула еднолично, а са резултат от икономически показатели, явления и очаквания и редица други !
201
0
 
8
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Ето тук не си прав. Лихвите се влияят от икономическата среда в държавата . Няма дори и пазарна икономика. Ако има добра бизнес среда и се увеличи БВП ЛИХВИТЕ ЩЕ ПАДНАТ.Ако Дянков не спре да харчи неразумно бюджета и не съкрати излишната администрация лихвите няма да паднат.Всичко е наъвързано.
200
10
 
17
 
! Отговори
Сладура преди 13 години
Във връзка с коментара на Бойко Борисов по Канал 3, че щял да си подаде оставката ако протестират срещу правителството-моето и на хората от нашето предприятие мнение е, колкото се може по-бързо Бойко да си даде оставката понеже до сега АБСОЛЮТНО нищо не е направил освен, да замрази заплатите, да съкрати хиляди работници, да намали заплатите, да увеличи данъците, да се увеличат цените на ток, парно, вода, горива и всички хранителни стоки и лекардства и да не изброявам още куп други неща. И колкото и лошо да говори за предишното правителство и Станишев и Доган те поне увеличиха заплатите 4 пъти, пенсиите 4 пъти това е над 20% както и бяха заявили де факто те си удържаха на обещанията за разлика от Борисов. На фона на всичко това на сегашното правителство Станишев остави осем и половина милиарда излишък, г-н Борисов стопи излишъка до три милиарда. Пита се къде изхарчи пет милиарда? (Освен за медиини и зяви, напразни пътувания с хеликоптери и самолети и други тем подобни циркаджийски неща). Вие г-н Борисов лъжехте, че сте заварили обран бустан, а при Вас и бустан не остана вече.Недейте да заплашвате българския народ, че ще си дадете оставката мислейки се за незаменим-няма незаменими хора, дори има достатъчно способни българи така, че ако наистина сте мъжкар за какъвто се изтъквате признайте си, че не можете и си дайте оставката.
199
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо Корумбашев не каже как си купи апартамент в кв.Лозенец, ул.Козяк21А? От закуски ли спестява? Първо човек трябва да започне със себе си, а после трябва да кори другите!
198
0
 
4
 
! Отговори
СВЕТ преди 13 години
До Пич: Не съм отговорен за твоите затруднения в четенето ! Търси причината единствено в себе си !
197
3
 
9
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Пуснах синята бюлетина ,умнико .Ще ти кажа -защо .Защото твоя идол ,на който се кланяш е по червен и от тези ,които плюете. Ами ,да .Оправи ни ,виждаме всеки ден как хубаво ни оправя. Ама ,че .....! А ти ако чакаш наистина някой да оправи нещата си в голяяма заблуда. Личи си кой спи дълбок зимен сън и кой не си отворил очите.
196
1
 
9
 
! Отговори
ozzy преди 13 години
Като ти чета писанията излиза,че няма един син или зелен ,пембен или какъвто и да било друг -само червени :)значи Пич и ти си червен ,що се пънеш тогава?А "милото "ти шравителство по добре да си дига дърмите и друм во главе с началника си....до сега може всичко да е било ,но толкова *** и неспособен човек не е имало !!!!!!!
195
6
 
1
 
! Отговори
До Спонги преди 13 години
Ама за какви лихви говориш бе човек ? Да не мислиш че стои един дебел чичко в кожен диван и пушейки пура си измисля какви да са лихвите на банките ??? Това е пазарна икономика и всичко се определя така да се каже механично !
194
8
 
4
 
! Отговори
Трайте си комунета преди 13 години
Бойко не става, ама пък *** са пълна *** ! Затова да си затварят плювалниците и да траят. Да си се гушкат с Доган и да не се обаждат.