КАТ: Вдигаме глобите – няма да сме рай за нарушителите

Двойно ще скочат санкциите за превишена скорост
30 сеп 2010 07:37,
296
КАТ: Вдигаме глобите – няма да сме рай за нарушителите
Снимка: Булфото

Глобите в България са едни от най-ниските в Европа. Добре е да бъдат вдигнати, за да не стане България дестинация за шофьори, които идват тук, за да вършат нарушения, каза Алекси Стратиев, зам.-шеф на Охранителна полиция, пише Труд.

За превишена скорост глобите ще скочат двойно, предвижда готов проект за промени в Закона за движение по пътищата. За превишение до 10 км/ч над разрешените санкцията от 10 лв. ще стане 20 лв. За превишение над 50 км/ч вместо досегашните 250 лв. нарушителите ще плащат 450 лв. плюс 50 лв. за всеки 5 км/ч отгоре.

Например, ако се мине покрай знак за ограничение 40 км/ч със 100 км/ч, санкцията ще е 550 лв. Сумата, която се плаща за същото нарушение в Гърция и Румъния, е трикратно по-висока.

“От година и половина в ЕС е подготвен проект на директива. Един от проблемите в нея е по кое законодателство да се санкционират нарушителите. Например колко трябва да плати румънски гражданин, заснет от радар в България и получил съобщение в родината си”, поясни Стратиев.

Катаджии от цяла България пристигат в София. В петък от 16 до 18 ч по столичните улиците ще излязат едновременно 27 патрула вместо обичайните 12. Пътните ченгета, освен да глобяват, ще имат за задача да отпушват кръстовищата. Два екипа ще бъдат пратени при тапата край село Драгичево.

Спецакцията е част от състезанието “Пътен полицай на 2010 година”. То ще приключи в събота след надпревара с патрулки и мотори на столичния площад “Александър Батенберг”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
7
 
! Отговори
Възмутен преди 13 години
Понещ прав си това е скритата и единствена цел, както и оназ глупост за гражданската и за броя точки. Преди нали беше по скъпа ако си причинил птп, а сега искат да я направат само ако са ти зели некви точици да плащаш повече. *** недни!!!
35
5
 
29
 
! Отговори
Да, ама не преди 13 години
Това ще доведе единствено и само до вдигане на жизнения стандарт на *** плондери от КАТ. Толкова !
34
2
 
36
 
! Отговори
Шофьора преди 13 години
Прощавайте, а за онова малоумие `Несъобразена скорост` , каква ще е глобата ?!Защото и 5 км.ч е несъобразена скорост според *** хралупи от КАТ.
33
1
 
1
 
! Отговори
гневен преди 13 години
И ти си възмутен отзад.
32
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
***, през 3 месеца вдигате глобите, пътищата са скапани, а заплатите ниски! Оправете заплатите и пътищата и тогава мислете как да КРАДЕТЕ от БЕДНИЯ НАРОД!
31
7
 
16
 
! Отговори
Възмутен преди 13 години
Баси ужаса. Няма да гласувам повече за Герб и особено за този *** Стратиев.
30
2
 
43
 
! Отговори
Помнещ преди 13 години
От десетина години го слушам този Алекси Стратиев. Идеите му. Проблясъците му. Разните му кампании в КАТ. Та в тази връзка - от десеттина години умрелите по пътищата са КОНСТАНТА !!! Постоянно число !!! между 800 и 1200 годишно.Елементарно е господа - КАТ НЕ РАБОТИ. Не в глобите е решението, а в екипа формиращ КАТ. Не разбирате ли, че единствената цел е да се пълни бюджета ?!?!
29
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А кога ще се хванете да работите да оправите инфраструктурата бе?????????КОГА?Писна ми от бездействието!Бурените са навсякъде,маркировката изчезва като лятна мъгла а да не говорим какви "магистрали" имаме.........Хемус...интересно ми е какво си мисли чужденец пътуващ по тази "магистрала" като гледа бурените и изгнилите мантинели и стълбове,стърчащите асфалтови "пирамиди" под колата???????????????????
28
4
 
35
 
! Отговори
Замислен преди 13 години
Виждали ли сте катаджия да маха с палка пред полуизтрита пешеходна пътека ? А пред дупка събираща такнк ? Аааа, не сте, а ?!А да заляга из храсти с канавки ? Казвате - всеки ден, а ?Грешно господа, много грешно. Първо си подберете катаджиите. Образовайте ги, квалифицирайте ги, пък после мислете за глоби.
27
1
 
8
 
! Отговори
:) преди 13 години
Пълним хазната да има откъде да краднем
26
2
 
27
 
! Отговори
Сашо преди 13 години
Да вземете да вдигнете малко заплатите като в Европа мишки!!!!!!! В Европа полицията няма нищо общо с наште селяни
25
2
 
13
 
! Отговори
!?!?! преди 13 години
Двойно щели да скочат снкциите - добре - и тройно да ги увеличат, НО ДА ГИ ПРИЛАГАТ ЗА ВСИЧКИ НАРУШИТЕЛИ ЕДНАКВО! НЕ ИЗБИРАТЕЛНО СПОРЕД МАРКАТА И ЦЕНАТА НА ВОЗИЛОТО.Колкото по-евтина колата и по-малко превишаването - тлкова по строга санкцията - така е сега ..........
24
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Уникално! Каква последователна политика на ГЕРБ в това отношение! :) Първо да им построим магистрали, после им пускаме катаджиите по новопостроените магистрали, че да заработят някой лев за бюджета. Интересен план :)))
23
3
 
14
 
! Отговори
777 преди 13 години
Полицаите да не се крият в храстите и на удобни за тях места да причакват колите и да си прибират парите.Никъде в Е вропа няма изкачащи от ъгъла полицаи,просто има камери.Тук парите от глобите отиват по джобовете!
22
4
 
2
 
! Отговори
Един Катаджия преди 13 години
Да да, и точно там ще застане катаджия, а ?! Я първо пий кафенце, разтъркай очички и прочети колко нелеп пример си дал.
21
5
 
5
 
! Отговори
сашо преди 13 години
как пак ще карам гти мотора с 40,той не може да работи при такива обороти добре,под 120 не карам
20
3
 
8
 
! Отговори
до 20 преди 13 години
Лъжеш.
19
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В Швеция глобата за непоставен колан е 50% от стойността на колата!!!! Как няма да имат съзнание:)
18
4
 
21
 
! Отговори
един шофьор преди 13 години
Само така! На какво прилича това безобразие?! Изпреварват ме на път със завои, ограничение 40 км/1, никаква видимост и прелитат със 100 км/1 в насрещното! А ако там в завоя се появи кола със семейство??? Кво прави джигита със самолета? Ограничението не зависи от колата колко може и е стабилна, а зависи от пътните условия!!!!!!!! ГЛОБИ И ЗАТВОР ЗА ***!!!
17
6
 
29
 
! Отговори
!?+"%: преди 13 години
Обичам да гледам как на овцете им го набиват, а те да блеят `така трябва, още трябва` :-)Уникално *** нация сме. Целия свят вижда, че катаджиите ни са неквалифицирани, мързеливи и склонни към изнудване, само ние някак не можем да го проумеем. Това е забележителна *** !